KSÜ Tıp Fakültesi bölgeye fark atacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bayramdan sonra hizmete başlama heyecanı yaşıyor.

KSÜ Tıp Fakültesi bölgeye fark atacak

KSÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof.Dr. Cengiz Dilber, hastaneyi 25 Ekim'de açmayı planladıklarını söyledi. Tıp fakültesinin yeni açılacak bölümlerle bölgenin en iyi hastanesi olacağını ifade eden Dilber, Tüp Bebek ünitesinin kurulmasıyla Kahramanmaraş'ın diğer illere fark atacağını kaydetti. Gaziantep'e gönderilen hastaların Hastane bünyesinde oluşturulacak yeni bölümler sayesinde ilde tedavi edileceğini aktaran Dilber, modern cihazlarla donatılmış birimlerin en kaliteli hizmeti vereceğini ifade etti. 

Maddi yetersizlikler dolayısıyla 600 yatak kapasiteli hastanenin şu anda ancak 350 yatakla hizmet vereceğini kaydeden Dilber, en önemli sıkıntılardan birinin de hemşire sayısındaki eksiklik olduğunu belirtti. Hemşire kadro kanununun bir an önce çıkarılmasıyla bu eksiğinde giderileceğine dikkat çeken Dilber Kahramanmaraş'a yakışır bir hastane için ihtiyaç duyulan konuların bir an önce giderilmesi gerektiğine işaret etti.

Dilber, hastane bünyesinde Nükleer Tıp, bölgede bulunmayan Tüp Bebek ünitesi, Radyasyon Onkolojisi gibi bölümlerin yeni açılacağına değinerek hem şehirde hem de bölgede büyük bir açıklığın kapatılacağın söyledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin kapasitesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Cengiz Dilber şunları söyledi: " Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne bayramdan sonra, muhtemelen ayın 25'den sonra taşınmayı düşünüyoruz. Yeni hastanemiz 600 yataklı, 19 ameliyathane ve 6 tane de günübirlik ameliyathane olmaz üzere 25 ameliyathanemiz var. Polikliniklerimiz, yaklaşık 300 tane odamız var ki bunların hepsini ilk aşamada açmayacağız. Yeni acilimizde çok geniş, çocuk ve erişkin acil olarak ayrı olacak. Acilde bile 40'a yakın sedyemiz olacak bu sayı yine normal bir hastane için çok iyi bir sayı. Ameliyathanelerimiz tam hizmete ilk aşamada girmeyecek ama 12 tane ameliyathaneyi hemen açmayı planlıyoruz. Bunun yanında doğumhanemizin Maraş'ın en lüks doğumhanesi olacağını iddia ediyoruz. Yoğun bakım ünitemizde yatak sayısı ve ekipman olarak eski yerinden daha geniş ve daha iyi bir merkez olacak. Kalp krizi geçiren hastalarımıza daha süratli müdahale etmeyi düşünüyoruz."

"ARTIK RADYO TERAPİ İÇİN HASTALARI GAZİANTEP'E GÖNDERMEYECEĞİZ"

Rasyasyon onkokolojisi bölümüyle hastaların Gaziantep'e gönderilmeden tedavisinin şehirde yapılacağını aktaran Dilber şu şekilde konuştu: "Onkoloji bölümümüz tamamen kuruldu, artık radyasyon onkolojisi bölümünü de kurduk, artık radyo terapi için hastaları Gaziantep'e göndermemeye başlayacağız. Yoğun bakımlarımızı da yeni doğan yoğun bakım, çocuk yoğun bakım, cerrahi yoğun bakım, anastezi yoğun bakım ilk aşamada açacağımız bölümler. Bunlar da bu bölgenin çok önemli bir yükünü kaldırılacaklar."

NÜKLEER TIP BÖLÜMÜ YENİ AÇILACAK

Hastanede Nükleer Tıp bölümünün yeni açılacağını belirten Dilber, hemşire ihtiyacı bulunduğunu söyleyerek şunları konuştu: "Bunların haricinde hastanemizde yeni kurulacak nükleer tıp bölümü var, nükleer tıp bölümü de bu güne kadar hastanemizde yoktu. Ayrıca yeni gelen doktorlarımızla ihtiyacımızı da çok büyük bir oranda karşılamış olacağız.

HEMŞİRE SAYISI YETERSİZ

Sadece bizim şu anda devletimizden beklediğimiz yeni eleman, özellikle hemşire sayısı yetersiz, kadro kanununun bir an önce çıkıp hemşirelerimizin de gönderilmesini bekliyoruz. Çünkü bu sayıyla biz ancak 3 katı açabileceğiz, kalan 3 katımız henüz açılamayacak. Şu anda bütün bölümleri açıyoruz ama yatak sayısını kısıtlıyoruz, normalde 600 yatak açacakken 350 yatak açmış oluyoruz. Personel geldikçe diğer bölümleri açacağız, yani çocuk bölümü ilk aşamada 50 yataklı iken hemşire geldikten sonra bunu 100 yatağa çıkaracağız."

TÜP BEBEK ÜNİTESİ BÖLGEDE TEK OLACAK

Hastaneye yeni açılacak Tüp Bebek Ünitesinin bölgedeki hiçbir ilde bulunmadığını kaydeden Dilber şöyle konuştu: "Yeni tüp bebek ünitesi bu bölgede hiç yok, yeni tüp bebek ünitemizi açıyoruz ve bunlar için gerekli olan embriyolog, diyoruz ki bu bölgede embriyolog yoktu. Yeni bir embriyolog aldık ve onun eğitimini tamamlıyoruz, önümüzdeki ay embriyolog buraya dönüyor. Tüp bebek konusunda eğitimli Hakan Kıran hocamız vardı, o da tekrar eğitime gitti, galiba bir ay sonra bizimle beraber olacak. Yaklaşık bir iki ay içerisinde tüp bebek ünitesi de olacak ki, bu bölgede Antep dâhil hiçbir yerde yok, etrafımızdaki illere de çok büyük faydamızın dokunacağını düşünüyoruz."

IŞIN TEDAVİSİ KAHRAMANMARAŞ'TA YAPILABİLECEK

Kurulacak Radyasyon Onkoloji bölümüyle kanser hastalarının hastanede tedavi edileceğini söyleyen Dilber şunları dile getirdi: "İkinci olarak radyasyon onkolojisi bölümü hiç yoktu onu kuruyoruz. Kanserli hastaların ışın tedavisi alacağı bölüm. Onun için de hastalarımızın hepsi Antep'e gidiyordu, o bölümü kuruyoruz. Yani diyebilirim ki hemen hemen hiçbir eksiğimiz olmayacak."

EN MODERN CİHAZLAR KULLANILACAK

Hastaneye alınan cihazların dünyada kullanılan modern cihazlar olduğunu aktaran Prof. Dr. Cengiz Dilber şöyle konuştu: "Çocuk onkologumuz yoktu, o geldi, yeni doğan hocamız yoktu, yeni doğan ünitesi hocamız geldi. Plastik cerrahımız geldi, ayrıca bunların yanında aldığımız cihazların hemen hemen hepsi son derece modern cihazlar ve dünyanın şu anda kullandığı teknolojisi yüksek cihazlar. Hepsini hastanemize kurduk, hatta diğer hastaneden hiçbir şey taşımadan burayı kuracak hale getirdik. Bunun yanında eksik cihazlarımız var ama bir hastanenin işlemesi için gerekli bütün cihazları buraya kurduk, kuruyoruz da. Bunların bir kısmı da bayramdan sonra gelecek." (M. Serhat TOPALCA)



1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer