Öğrenciler Resimleriyle Ruh Sağlığına Dikkat Çekti
Gündem 11.10.2013 18:21:09 0

Öğrenciler Resimleriyle Ruh Sağlığına Dikkat Çekti

Dünya Ruh Sağlığı günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası Akıl ve Ruh Sağlığının Önemi konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü nedeniyle Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Ruh Sağlığı Birimi tarafından liselerarası 9,  10,  11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı Akıl ve Ruh Sağlığının Önemi konulu resim yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödülleri Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi`nde düzenlenen törenle verildi.

Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen programa Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Erkan Bulgan, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ve ilgililer katıldı.

Yarışmada, IMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden Samed Domurcukgül 1., Gülizar Şamil Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Gizem Yaren Yılmaz ikinci,  Fatih Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerinden Merve Avanoğlu ise 3. oldu.

Birinci Samed Domurcukgül'e 200 TL'lik ödülünü Vali yardımcısı Erkan Bulgan, ikinci Gizem Yaren'e 150 TL'lik ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, üçüncü Merve Avanoğlu'na 100 TL'lik ödülünü ise İl Sağlık Müdürü İlker Çitil verdi.

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'', Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu`nun bir projesi olarak doğmuştur. Ruh sağlığı ve ruh hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını artırmak amacıyla 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim`de kutlanmaktadır. Ruh sağlığı gününün amaçlarından bazıları; ruh sağlığı hastalığından muzdarip olanların sesini duyurabilmek, toplumda ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak, kişinin ruh sağlığını ve yaşamsal işlevlerini koruyup desteklemek, psikiyatrik ve nörolojik hastalıkları önlemek, psikiyatrik ve nörolojik hastalıkların tedavi ve bakımını geliştirmektir."

Aynı zamanda 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü nedeniyle ''Yaşlılık ve Ruh Sağlığı'' ile ilgili Psikolog Oya Birsen ve ''Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin işleyişi" ile ilgili de Psikiyatrist Dr. Özlem Altınören seminer verdi. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı