Kazancı
21.10.2013 18:19:47 0

Kazancı'dan çılgın projeler

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkan aday adayı Tuncay Kazancı, 10 yıl içinde 1 milyon turistin gelmesini hedeflediklerini, Sır ve Menzelet barajı üzerinde 2 farklı spor tesisi ve spor kompleksleri kurmayı düşündüklerini ve herkesin ev sahibi olabilm

Muhtarlık koordinasyon merkeziyle mahallelere kurulacak sistem sayesinde sorunları plazma televizyonlarda görerek müdahale edeceklerini ifade eden Kazancı, yaşanan sıkıntıları daha çabuk çözeceklerini belirtti. Sır ve Menzelet barajı üzerinde sosyal alanlar ve spor tesisleri kuracaklarını kaydeden Kazancı bu sayede binlerce kişiyi Kahramanmaraş'a çekebileceklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın önemli sorunlarından birinin de konaklama yerleri olduğunu dile getiren Kazancı, şehre 5 yıldızlı bir otel yapılması ciddi bir ekonomik güce ihtiyaç olduğuna değinerek yatırımcıları Kahramanmaraş'a çekmek için her türlü alt yapının hazırlanması gerektiğini belirtti.

MAHALLELER PLAZMA TELEVİZYONLARDAN İZLENECEK

Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasından dolayı daha doğru bir yönetim anlayışıyla koordine edilmesi gerektiğini savunan Tuncay Kazancı şunları dile getirdi: " Muhtarlık koordinasyon merkezi Kahramanmaraş'ımızın merkezinde 47 mahallesi ve Onikişubat'a bağlı 81 belde ve köyü var. Baktığımız zaman 128 mahallemiz var. Kahramanmaraş'ımızın Onikişubat mahallesiyle ilgili her mahallemizin ayrı ayrı plazma televizyonlardan takip edildiği, her sorunun oraya plazma televizyonlara yansıdığı, sorun geldiği anda doğrudan muhtarların telefonuna açık bir muhtarlık koordinasyon merkezi kuracağız. Bu merkeze muhtarlardan gelen telefonlar, doğrudan o meseleler ekranlara yansıyacak. Ekranlara yansıdıktan sonra o mesele çözülene kadar aynı trafikte olduğu gibi kırmızı kalacak. Muhtarlamızdan gelen meseleler ve sorunlar çözüldüğü anda yeşile dönecek televizyonda. Maraş'ımızın her mahallesini dakika dakika izleyeceğiz, muhtarlarımızdan gelen sorunlar çözüldükten sonra bununla ilgili bilgi vereceğiz. Çözülemiyorsa neden çözülemediğini dönüp muhtarımıza bilgi vereceğiz."

SIR VE MENZELET BARAJINA SPOR KOMPLEKSLERİ VE SOSYAL YAŞAM ALANLARI KURULACAK

Kahramanmaraş'ın tanıtımı konusunda yeterli çalışma yapılmadığını söyleyen Kazancı bununla ilgili olarak barajlar üzerine kuracakları tesisler hakkında verdiği bilgide şunları konuştu: "Uzun yıllardır hepimizin en çok şikâyet ettiği konu şu; Kahramanmaraş'ımızın, Türkiye'nin her yerinde, Akdenizde olmadığını bilen insanlar var. Biz ne zaman İstanbul'a ya da başka bir şehre gitsek Kahramanmaraş'ımızın yeteri kadar tanıtılamadığını, yeteri kadar kendimizi anlatamadığımızı her zaman gözlemliyoruz. Buraya dışardan gelen ve ilk defa gelen birileri olduğunda şoka uğruyorlar, biz nasıl bir şehre geldik diyorlar. Dolayısıyla Kahramanmaraş'ın tanıtılması, dünyaya ulaşması noktasında yine bizim projelerimiz arasında yer alıyor. Biz projelerimizi açıklarken Sır ve Menzelet barajı gölü Onikişubat belediyesi sınırları içerisinde, Urfa'nın küçücük bir kasabasında, Halfeti'de, onlarca restaurant, yüzlerce tekne ve binlerce kişi geliyor, her yıl binlerce kişi geliyor. Biz Sır ve Menzelet barajı üzerinde 2 farklı spor tesisi kurmayı ve spor kompleksleri kurmayı düşünüyoruz. Bunların içerisinde her türlü su sporlarının yapılacağı, Kahramanmaraş'ın en yakınındaki ilçelerin, illerin buraya gelebileceği şekilde sosyal yaşam alanları planlıyoruz."

"BİR KOZAKLI'DA KAHRAMANMARAŞ'TA OLACAKTI"

Şehre yatırımcıları çekmek için gerekli alt yapı çalışmalarının hazırlanmasının önemli olduğunu söyleyen Kazancı şu şekilde konuştu: "Biliyorsunuz dünyanın her noktasında yatırımların yapılabilmesi için yatırımcıya cazip hale getirilmesi gerekiyor. Süleymanlı kaplıcamıza baktığım zaman ben üzülüyorum, niçin, bu şehirde her yıl binlerce insan Kozaklı'ya sağlık termal turizmiyle ilgili gidiyor. Ama biz elimizden altındaki kaplıcamızı çok daha güzel tesislerle donatma şansı bulsaydık bir Kozaklı'da Kahramanmaraş'ta olacaktı. Yavşan'ı, Başkonuş'u mutlak surette eko turizmiyle buluşturmamız gerekiyor. Bu dünyanın en yükselen trendi, yaylanın, bağ evlerinin sosyal alanlar haline getirilmesi, biz ne kadar Kahramanmaraş'ı cazibe merkezi haline getirirsek o kadar da insanımızın buraya geleceğini düşünüyorum.

"YATIRIMCILARI BURAYA ÇEKECEK HER TÜRLÜ ALT YAPIYI HAZIRLAMALISINIZ"

Yine bir hedef daha koyduk, 2014 yılından başlayarak her yıl 100 bin farklı kişiyi Kahramanmaraş'a getirip 10 yıl içinde en az 1 milyon turistin Maraş'a gelmesini hedefliyoruz, çok önemli bir hedef olduğunu düşünüyorum. Ama Kahramanmaraş'a baktığımız zaman tek bir tane 5 yıldızlı otelimizin olmadığını da hepimiz biliyoruz. Ama 5 yıldızlı otel demek en az 25-30 milyon dolarlık yatırım demek. Siz 25-30 milyon dolar yatırım yapacak birini buraya getirmek için gerçekten onu teşvik edici, onu buraya çekecek her türlü alt yapıyı hazırlamalısınız. Başka türlü insanlar o rakamları buraya niçin getirsin."

"BELEDİYELERİN EN BÜYÜK GÖREVLERİNDEN BİRİSİ DE…"

Belediyenin en büyük görevlerinden birinin de ev sahibi olmayanlar için projeler hazırlamak olduğunu dile getiren Kazancı şöyle konuştu: " Biz projelerimizi anlatırken ilk başlangıç imar ve şehircilik olarak başlamıştı. Bizim orada altını çizerek vurgu yaptığımız bir şey vardı, şehirde arsalar, yeni toplu konut alanları üretemediğiniz zaman şehirdeki konut fiyatları uçup gidiyor. Ya da ev sahibi olmayan insanlarımızın ev sahibi olması çok daha imkânsız hale geliyor. Belediyelerin en büyük görevlerinden birisi de bu ev sahibi olmayan bütün insanların ev sahibi olabilmesi için mutlak surette projeler ortaya koyması gerekiyor. Ama bunun temeli doğru konut alanlarının üretilebilmesinden geçiyor. Konut alanları üretilebildiği zaman onun üzerine işi iyi yapan müteahhtlerle ve TOKİ'de devreye girerek insanlarımızın konut sahibi olmaları noktasında mutlaka yapılacak birçok şey olduğunu düşünüyorum."

EN ÖNEMLİ YARDIMCISI EŞİ

Yaptığı çalışmalarda her zaman ailesinin özellikle eşinin büyük destek verdiğini ifade eden Kazancı şöyle konuştu: "Ben uzun yıllardır şehrimizin birçok sivil toplum kuruluşlarında, kent konseyinde, dernek yöneticiliği gibi birçok faaliyette bulundum. Eğer eşim arkamda dimdik durmasaydı bu günlere gelemezdim. Eşim bu kadar fedakâr olmasaydı bütün bunları ben yapamazdım çünkü 3 evladım var, binlerce şükür onların arkasında dimdik durdu. Ben şuna inanıyorum ki çocuklarım için yeteri kadar zaman ayıramadım. Ama Allah razı olsun eşimden gerçekten dimdik durdu, bu gün buradaysak onun da gerçekten çok büyük katkısı var."   (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.7° / 12.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı