Buluntu, Projeleriyle Onikişubat
Gündem 31.10.2013 16:59:57 0

Buluntu, Projeleriyle Onikişubat'ı Geleceğe Taşıyacak

Aday adayı Mustafa Buluntu, 24 ana ve bunlar içerisinde yer alan 17 proje ile Onikişubat ilçesini modern ve yaşanılabilir bir merkez haline getirmek istiyor.

AK Parti Onikişubat İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Buluntu Düzenlediği basın toplantısında Onikişubat ilçesi Belediye Başkanı olduğu takdirde gerçekleştirmek istediği projelerini tanıttı. Kentsel dönüşüm konusuna büyük önem verdiklerini söyleyen Buluntu, Kahramanmaraş'ta bunun mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Kahramanmaraş'ın birinci derecede deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Buluntu, kentsel dönüşümün, muhtemel bir depremde can ve mal kaybının çok yüksek olmaması için mutlaka yapılması gerektiğini söyleyerek konu hakkında şunları dile getirdi: "Onikişubat ilçemiz metropol bir ilçe ve hızla gelişen bir bölgemiz. Bizim Onikişubat ilçemizde en büyük projemiz ve olmazsa olmazımız kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm muhakkak üzerinde durulması gereken bir konu ve biz kentsel dönüşümü İnşallah Onikişubat ilçemizde ve gerekirse diğer ilçelerle organize olarak tüm Kahramanmaraş'ımızda yapmak istiyoruz.

Kentsel bir dönüşüm bir şehrin dokusunu bozan, çarpık yapıların yeni yasayla, yeni şehircilik anlayışıyla modern, tarihi ve kültürel dokuya zarar vermeden yeniden yapılmasıdır. En yalın ifadesiyle budur, peki bunlar nasıl yapılacak? Bunların aşamaları nelerdir? Kentsel dönüşüm konusunda 4 tane taraf var. Birincisi yerel idare ve kamu, Burada yerel idarelerden belediyeler, kamudan Bakanlık diye bahsedebiliriz. İkincisi bu projeyle ilgili yatırımcı, finansör. Üçüncüsü proje geliştirme grubu, dördüncüsü de hak sahipleri yani mülkiyet. Bunların içerisinde belediye olabilir, hazine, vatandaş olabilir. Kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesinde 3 modelden bahsedebiliriz. Birincisi kamu esaslı, ikincisi vatandaşlarla anlaşma esaslı. Burada yerel idareler ve vatandaşlar aynı masada oturup bir proje etrafında birleşip anlaştıktan sonra kentsel dönüşüm yapılmaktadır. Üçüncü model de değer esaslı yani yatırım maliyeti ve müteahhit burada işin içerisine giriyor. Yatırım maliyeti artı kar hesabı." 

AĞCALI YOLU- ÖNSEN KASABASI, 4 KM 4 DAKİKA YOL PROJESİ

Onikişubat İlçesi Belediye Başkan aday adayı Mustafa Buluntu ikinci olarak hazırladıkları proje hakkında şunlara değindi: "Burada planlanan 4 kilometrelik bir yolumuz var. Bu yol Ağçalı yolunun yani çevre yolunun başladığı yerden başlıyor, bu yol yaklaşık olarak da 2 km zeminde mevcut. Bu güzergâhın uzunluğu toplam 4 km ve biz burayı 100 metre açıklıkla köprüyle bu bölgeden geçebiliyoruz. 4 kilometre mesafeyi kısaltıyoruz. Bu yolun önceki güzergâhı 16 kilometre. Bu proje ne sağlayacak. Birinci önceliğimiz insan odaklı olduğu için biz her şeyi insana göre düşünmek zorundayız. Bu projemiz ana temasında insan var.  Yapacağımız yol buradaki birçok mahallemize hitap edecek ve burada hizmetler bu yol vasıtasıyla bizim karşıyaka mahallemiz gibi olacak."

ŞEHİR HASTANESİ TIP FAKÜLTESİ BİRLEŞİYOR, METROBÜS PROJESİ

Buluntu Metrobüs projesi hakkında şu bilgileri verdi: "Bu projemiz Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Tıp Fakültesi arasında düşünülen bir proje. Fakat ilerisi için o bölgede planlanan bir Tomsuklu OSB var. Havaalanımız, üniversitemiz var ve iki bölgede de üniversite kampümüz var. Hem şehir nüfusunun trafik olarak yoğunluğunu alıp hem de şehrimizi modern bir görüntüye kavuşturmak istiyoruz. Ve yol genişliğimiz müsait olduğu için herhangi bir istimlaka gerek yok."

MALİK EJDER(ESKİ AKSU) KÖPRÜSÜ PROJESİ

Köprü projesinin maliyetinin çok yüksek olmayacağını ifade eden Buluntu şöyle konuştu: "Şehrin girişince Aksu köprümüz var oraya modern, daha teknik ve görsel hem de şehrin girişini güzelleştirecek şekilde bir köprü projemiz var. Maliyeti çok yüksek değil ama katacağı kazanım bundan çok daha önemli."

KAHRAMANMARAŞ-ANDIRIN YOLU 8 KM KISALIYOR

Bu proje ile Kahramanmaraş- Andırın yolunun 8 kilometre kısalacağını söyleyen Buluntu şunları dile getirdi: "Biz yeni projemizle bu Körsulu mevkiinde yapacağımız köprüyle bu güzergâhı 8 kilometre kısaltıp gidiş geliş 16 km bu mesafeyi kısaltmak olacak."

TURİZM PROJELERİ

Turizm Projeleri hakkında bilgi veren Buluntu, bu kapsamda Termal otel projesi, Uludaz Uğur Böcekleri ile güzel, Başkonuş doğa turizmi ile buluşuyor, Yeşilgöz etrafına doğal park projesi, tekne turları gibi projeleri hayata geçirmek istediklerin ifade etti.

 81 KIRSAL MAHALLEYE MAHALLE KONAĞI VE BELEDİYE BÜROSU PROJESİ

Onikişubat ilçesine bağlanan yeni mahallelere daha iyi hizmet götürmek için bu projeyi hazırladıklarını belirten Buluntu konu hakkında şunları söyledi: "Merkez mahallelerimizde bir problem yok, şehrin hizmetlerinden faydalanabiliyor. Ama yeni mahalle olmuş bize bağlanan köylerimizin bir kısmı merkeze çok uzak. Bu insanlarımız basit bir dilekçe vermek için, su, elektrik parası, emlak vergisi veya belediyeden öğrenecekleri bir takım hizmetler için belediyeye kadar gelmelerine gerek kalmayacak. Bu birimlerimizi biz yeni mahallelerimizde faaliyete geçireceğiz. Bunlar hem belediye irtibat bürosu gibi çalışacak hem de o mahallelerimizde üst katları taziye evleri ve toplanma salonları olarak halkımıza hizmet verecek, yerinde bir hizmet olacak."

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZLA ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

"Planlamayı yaparken toplumun tüm kesimlerini düşünerek bir planlama yapmamız gerekiyor." diyen Buluntu, engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirmek istedikleri projeler arasında asansörlü, yürüyen merdivenli üst geçit projesi, yol ve kaldırım projeleri, engelliler için spor kompleksi gibi çalışmaların yer aldığını söyledi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ VE DİĞER MESLEK GRUPLARI ÇALIŞMA ALANLARI

Onikişubat ilçesine OSB planladıklarını söyleyen Buluntu, Önsen mahallesi civarında bulunan uygun bir arazide bu projeyi hayata geçirmek istediklerini belirtti.

ONİKİŞUBAT ASFALT PLENTİ

Buluntu bu proje hakkında şunları söyledi: "Kendi ilçemiz bünyesinde küçük bir asfalt plenti kuracağız, yeni mahallelerimize anında hizmet götüreceğiz."

ONİKİŞUBAT AİLEM PROJELERİ

 Çalışan kadınlara belediye bünyesinde bir kreş planladıklarını söyleyen Buluntu, emeklilere yönelik hobi bahçeleri projesinin de yer aldığını ve bunun çok yüksek bir maliyet gerektirmeyen bir çalışma olduğunu ifade etti. Buluntu, ailem projeleri kapsamında, çalışan annelere kreş projesi, hanımlar lokali, el sanatları merkezi,  emekli hobi bahçeleri gibi çalışmalarının yer aldığını söyledi.

ONİKİŞUBAT HUZUREVİ PROJESİ

Buluntu, Huzurevi projesini çocuklarıyla beraber olma imkânı olmayan veya hayatta bakacak kimsesi kalmayan yaşlılar için planyacaklarını açıkladı.

SEMT PAZARLARI PROJESİ

Semt pazarlarını modern bir hale dönüştürmek istediklerini söyleyen Buluntu proje hakkında şunları söyledi: "Bu gün hem pazarcı esnafımıza hem de oradan alış veriş yapan insanlarımıza modern bir ortamda daha sıhhi, temiz ve güvenli bir ortam sunmak istiyoruz."

SPOR İLE İLGİLİ PROJELER

Spor ile ilgili projeler arasında, kapalı yüzme havuzu projesi, parklarımız sporla şenleniyor, onikişubat ilçesi yamaç paraşütü ile uçuyor gibi çalışmaların yer aldığını belirten Buluntu şunları konuştu:  "Bir kapalı yüzme havuzu projemiz var, bu aynı zamanda spor kompleksi olarak planlanacak. Sadece yüzme havuzu gibi değil, fitness salonu, spor aletleriyle sporumuza hizmet edecek. Ailelerin çocuklarıyla açık havada spor yapması için parklarımız spor aletleriyle donatılacak." Kahramanmaraş'ta şu anda yamaç paraşütü yapıldığını hatırlatan Buluntu, yamaç paraşütü için kurulacak küçük bir tesisle Türkiye çapında festivale dönüştürülerek Kahramanmaraş'ın tanıtımına ve turizme önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

El Emeği Pazarları Projesi, Onikişubat Skypark Projesi, Kültür ve Sanat İle İlgili Projeler, Kimsesiz ve Bağımlılar İle İlgili Projeler, Üniversite Öğrencileri İle İlgiliprojeler, Sokak Hayvanları İle İlgili Projeler, Sosyal Konutlar, Çok Katlı Otopark Projesi, Amatör Spor Evi Projesi gibi çalışmaları hakkında bilgi veren Buluntu, bunları da hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Aday adayı Mustafa Buluntu, son olarak Kule ve Işıklandırma Projelerinin olduğunu bu çalışma kapsamında, köprüler aydınlanıyor projesi, şehir kapıları projesi, saat kulesi projesi gibi çalışmaların yer aldığını söyledi.

Onikişubat İlçesi Belediye Başkan Aday adayı Mustafa Buluntu'nun Projelerinin listesi şu şekilde:

1 Kentsel Dönüşüm

2 Ağcalı yolu- Önsen Kasabası, 4 km 4 dakika yol

3 Şehir Hastanesi Tıp Fakültesi Birleşiyor, Metrobüs

4 Malik Ejder(Eski Aksu) Köprüsü Projesi

5 Kahramanmaraş-Andırın Yolu 8 Km Kısalıyor

6 Turizm Projeleri

1termal Otel Projesi

2 Uludaz Uğur Böcekleri İle Güzel

3 Başkonuş Doğa Turizmi İle Buluşuyor

4 Yeşilgöz Etrafına Doğal Park Projesi

5 Tekne Turları

7 81 Kırsal Mahalleye Mahalle Konağı ve belediye Bürosu

8 engelli vatandaşlarımızla engelleri kaldırıyoruz

1 Asansörlü Yürüyen Merdivenli Üst Geçit Projesi

2 Yol Ve Kaldırım Projeleri

3 Engelliler İçin Spor Kompleksi

9 organize sanayi bölgeleri ve diğer meslek grupları çalışma alanları

10 Onikişubat Asfalt Plenti

11 Onikişubat Ailem Projeleri

1 Çalışan Annelere Kreş Projesi

2 Hanımlar Lokali

3 El Sanatları Merkezi

4 Emekli Hobi Bahçeleri

12 Onikişubat Huzurevi Projesi

13 Semt Pazarları Projesi

14 Spor İle İlgili Projeler

1 Kapalı Yüzme Havuzu Projesi

2 Parklarımız Sporla Şenleniyor

3 Onikişubat İlçesi Yamaç Paraşütü İle Uçuyor Projesi

15 El Emeği Pazarları Projesi

16 Onikişubat Skypark Projesi

17 Kültür ve Sanat İle İlgili Projeler

18 Kimsesiz ve Bağımlılar İle İlgili Projeler

19 Üniversite Öğrencileri İle İlgiliprojeler

20 Sokak Hayvanları İle İlgili Projeler

21 Sosyal Konutlar

22 Çok Katlı Otopark Projesi

23 Amatör Spor Evi Projesi

24 Kule ve Işıklandırma Projeleri

1 Köprüler Aydınlanıyor Projesi

2 Şehir Kapıları Projesi

3 Saat Kulesi Projesi   (M. Serhat TOPALCA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.2° / 11.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı