Kazancı, bu Kahramanmaraş
Siyasi 5.11.2013 18:05:38 0

Kazancı, bu Kahramanmaraş'ı kabul etmiyor

AK Parti'den Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı olan Tuncay Kazancı, düzenlediği toplantıda hazırladığı projelerinin tanıtımını yaptı.

Kazancı düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek hazırladığı projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Onikişubat İlçesi aday adayı Tuncay Kazancı 6 farklı başlık altında topladığı 18 projesi hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda Kazancı, daha önce açıklamadığı 2 projesini de ilk kez açıklayarak bunların Kanal Maraş ve Maraş Kule çalışması olduğunu söyledi.

Aday adayı Tuncay Kazancı, özellikle eğitim alanında Kahramanmaraş'ın SBS ve Üniversite sınavlarındaki başarısının düşük olduğuna dikkat çekerek bu konunun Kahramanmaraş açısından kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.  Bazı alanlarda eksiklikler olduğunu ve bunların giderilmesi gerektiğini kaydeden Kazancı, Kahramanmaraş'ın bu halinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek hak ettiği hizmetleri gerçekleştirmek için bütün imkânları kullanarak çalışacağını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın gelişen şehirlere yakışan hizmetler beklediğini ifade eden Kazancı, modern ve büyüyen bir şehir hayal ederken alt yapı çalışmalarının ve sunulacak hizmetlerin de buna göre hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Anlattıkları projelerin alınıp kullanılacağını bilmelerine rağmen daha önce paylaştıklarını ve bu güne kadar gizli kalmış iki projeleri olduğunu belirten Kazancı şu şekilde konuştu: "Biz yürüdüğümüz yolda attığımız her adımı Maraş kamuoyunun tamamıyla paylaşarak tamamının gözü önünde ne yaptıysak onları anlatarak devam ettik ve 111. güne ulaştık. Şimdi biz şunu düşündük bütün bunları o günlerde söylerken ve kendi sitemizde yayınladığımızda biz biliyorduk ki bunlar bir şekilde alıntı yapılacaktı, bunlar bir şekilde alınıp değerlendirilecekti ve bunlar söylenecekti. Biz bunları biliyorduk. Ama biz şunu da planladık, hiç söylenmeyen ya da daha farklı şekilde söyleyeceğimiz 2 tane başlık vardı ki onu biz bu güne getirdik, onu bu gün açıklıyoruz. Maraş Kanal ve Maraş Kule. Bu iki projeyi biz bu güne bıraktık ve bu gün konuşacağız."

Bu güne kadar Onikişubat ilçesine bağlı bütün mahallelerde titizle çalışma yaptıkları aktaran Kazancı, bütün herş eyi not alarak yapacakları çalışmaları ona göre şekillendirdiklerini söyleyerek şunları konuştu:" Biz yola ilk çıktığımızda bize dediler ki bu kadar erken ne yapacaksın, bu kadar zaman neyle meşgul olacaksın, ne yapıyorsun diye gerçekten çok soranlar oldu. Ama ben şunu inanıyorum ki yerel belediyecilik sahada yönetim demektir, saha olmak demektir her mahallenin sokağında neler olduğunu bilmek demektir. Bunu çok önemsiyorum. Oturarak yerel belediyecilik olmaz

2009 ve 2011 seçimlerinde aktif olarak yer aldığını ve çalışmalara bire bir katıldığını ifade eden Kazancı, 2013 AK Parti siyaset akademisini başarıyla bitirdiğini belirterek AK Parti'nin tam merkezinde yer aldığını kaydetti.  Kazancı şunları dile getirdi: "Başbakan'ımızın söylediği her şeyi önemsiyorum, başbakan'ımızın söylediği her konuyu Kahramanmaraşlı insanlarımızla buluşturmak için yol alıyorum. Bunu hedefliyorum. Başbakan'ımız açıklamalarında şehirlerin ruhu olmalı, şehirlerimizin ruhunu ön plana çıkarmalıyız dedi. Ben buna sonsuz şekilde inanıyorum. Bu söz çok değerli, bu sözün peşinde olmalıyız, bu sözü hayata geçirmek için her şeyi yapmalıyız."

İMAR VE ŞEHİRCİLİK

İmar ve şehircilik alanında Uydu Kent Projesi, Kent Meydanı Projesi ve Nostalji Tramvayı Projesi gibi çalışmaların yer aldığını belirten Kazancı şunları konuştu: "İmar ve şehircilik alanında uydu kentler yapacağız, uydu kentler yapmak için kesinlikle ve kesinlikle arsalar üretilmesi gerekiyor. Kahramanmaraş'ımızda eğer arsa üretemezsek bizim ev sahibi olmayan insanlarımızı konut sahibi yapma şansımız yok. Yeni arsalar üretmek belediyenin bizzat görevidir, belediye yeni alanlar üretmezse 100 bin liralık konutlar 300-500 bin liraya fırlayabilir. Biz dedik ki şehirlerin daha yaşanabilir olması için meydanlar oluşturulması gerekiyor. Biz Kahramanmaraş'ta kent meydanını yaptığımızda çevresinde gezen nostalji tramvayı olacak. Onu da projelerimizin içerisine ekledik."

ULAŞIM VE YOLLAR

Bu kapsamda Transit Yollar projesi, Katlı Otoparklar Projesi, Bisiklet ve Yürüyüş Yolları Projesi, Toplu Taşıma Araçlarının Klimalı ve Konforlu Hale Getirilmesi Projecilerinin yer aldığını anlatan Kazancı konu hakkında şunları söyledi: "Kahramanmaraş'ta hakikaten yollarımızda hep lambaları beklemekle hayatımız geçiyor. Bunun Büyükşehir belediyemizle beraber ciddi şekilde ele alınması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bizim Kahramanmaraş'taki yollarımızı kesinlikle transit hale getirmemiz gerekiyor. Lambalarda beklememiz gerekiyor. Kahramanmaraş'a baktığımız zaman çok katlı otoparklara acilen ihtiyacımız var, yani sayısını çoğaltmaya ihtiyacımız var. Bütün kalkınmış kentlerde artık yaşanabilir bir hayat olması gerekiyor. Bunun için de mutlaka yaya ve bisiklet yolları oluşturulması gerekiyor. Bir şehri planlıyorsanız bu şehrin bisiklet yollarını, yaya yollarını, tamamını engellilerin geçeceği şekilde, kadınlarımızın, yaşlılarımızın yürüyeceği şekilde planlamak zorundasınız, başka bir seçeneğiniz yok. Toplu taşıma araçları bütün insanların rahatça oturabileceği, yazın sıcağında mutlak surette klimaların olması gerektiği araçlar olmak zorunda. Ama ben Maraş'ın minibüslerine, halk otobüslerine baktığım zaman inanın üzülüyorum. Manisa'da, Eskişehir'de bütün toplu taşıma araçları klimalı ve son derece konforlu. Niye Kahramanmaraş'ta olmasın ki. Toplu taşıma araçları sahibi arkadaşlarımıza bu konuyu açarsak onların da bunu yapacaklarına inanıyorum."

EĞİTİM

Eğitim konusunda Başarılı Öğretmen ve Öğrencilerin Ödüllendirilmesi Projesi,  Kahramanmaraş' a Yeni Gelen Üniversite Öğrencilerine Rehberlik ve Kahramanmaraş Tanıtım Gezilerine Götürülme Projesinin yer aldığını belirten Kazancı şunları anlattı: "biz gerçekten Kahramanmaraş'ta yine eğitimde sınıfta kaldığımızı dönüp dönüp konuşuyoruz. Fakat binlerce şükür ki özellikle bu yıl ben basından da izlediğim kadarıyla işadamlarımızın tamamı nerdeyse okulla ilgili verdikleri sözleri yerine getirdiler. Bu gerçekten gurur verici.  Türkiye'de Başarılı olan, eğitimde öne çıkmış bütün illeri tek tek inceledim ve bu incelememde ana sonuç şu; başarılı illerin tamamı tekli öğretim yapıyor, tekli öğretim. Kahramanmaraş'ta şu an okullarımızda olduğu gibi sabahçı, öğlenci kavramı diye bir şey yok, öyle bir kavram yok. Bütün okullar tekli öğretime geçmek zorunda, meslek liselerinin tamamı tekli öğretime geçmek zorunda. Tekli öğretime geçmek için de gerekli alt yapıyı, derslik sayısını yapmazsanız çocuklarımız sabah gider öğlen gelir. Sonra ne olu, sonrasını hepimiz biliyoruz. SBS'de 54.'yüz, üniversite sınavlarında 72.'yiz. Ben bunu Maraş olarak kabul etmiyorum, böyle bir sonucu kabul etmiyorum, açık ve net söylüyorum. Bizim çocuklarımız bunu hak etmiyor, bunu hak etmiyorsa biz de üzerimize düşeni yapmak durumundayız, elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız. Özellikle tekli eğitim ve öğretime geçilmesi için biz de belediye olarak elimizden geleni yapmak zorundayız. Üniversitemizde 21 bin öğrenci var, 21 bin öğrenci. Şimdi bu öğrencilerimiz Kahramanmaraş'a hayatlarında ilk defa gelen binlerce öğrenci var. Ve ben şunu biliyorum, yıllardır üniversitede ders anlatıyorum, bildiğim bir şeyi söyleyeyim. Bu çocuklar Maraş'ı bilmeden, Maraş'ı öğrenmeden, Maraş'ın ruhunu anlamadan mezun oluyorlar. Ben bunu da kabul edemiyorum. Birinci sınıfa gelen öğrencileri gezdirmenin maliyeti nedir ki. Hiçbir maliyeti yok. 10 haftada bütün öğrencileri Kahramanmaraş'ın Başkonuş'una, Andırın'ınına, Yeşilgöz'üne, Döngel mağaralarına ve Ceyhan'ın doğduğu yer olan Pınarbaşına götürebiliriz. Bunun da son derece kolay olduğunu düşünüyorum."

İLETİŞİM

Muhtarlık koordinasyon merkezi Projesi, İcat Çıkar Kutuları Projesi, Şehir Bilgi Sistemi Projelerini iletişim alanında hayata geçirilmesini istedikleri çalışmalar olduğunu belirten Kazancı proler hakkında şunları söyledi: "Biz yıllardır iletişim alanında sıkıntılar yaşıyoruz. Bütün mahallelerimizi gezerken muhtarlık koordinasyon merkezleri yapacağımızı söyledik. İcat çıkar kutuları yerleştireceğiz dedik ki bunu ben çok önemsiyorum.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal Belediyecilik alanında, Kültür Sokakları Projesi, Gençlik Merkezleri Projesi, Dondurma ve Biber Festivalleri Projesi, Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir şehir, Kadınlarımızın sosyal hayat ve iş gücüne katılımlarının artırılmasına yönelik destekler gibi beş projeleri olduğunu ifade eden Tuncay Kazancı yapacakları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Kahramanmaraş'ımız özellikle sosyal belediyecilik anlamında mutlak surette, kültür sokakları, gençlik merkezleri ve dondurma ve biber festivalleri projesini hayata geçirmek zorunda. Niçin? Biberin tamamının burada yapıldığını ya da dondurmanın lezzetinin neler olduğunu herkese anlatmamız gerekiyor. Bunlar da festivallerle mümkün olabilir, başka türlü olamaz.

SPOR

Kapalı Yüzme Havuzları Projesi, Kılavuzlu ve Menzelet Barajlarında Su Sporları Merkezi Projesi, Mahallelerde Spor Kompleksleri Projesi gibi çalışmaları spor alanında gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Kazancı şu şekilde konuştu: " Özellikle sporu ben çok önemsiyorum,  ben Onikişubat mahallelerini gezerken üzüldüğüm bir şey vardı. Onikişubat sınırlarında yalnızca tek bir tane spor yapılabilecek alan var, İstiklal semt sahası, tek bir tane. Bizim her mahallemizde semt spor sahası olmak zorunda. Koca şehirde bir tane kapalı yüzme havuzu var, tek bir tane kapalı yüzme havuzu var. Havuza gitmek mümkün değil, havuzun içinde 100 kişi var aşırı bir yoğunluk oluyor, bu da kabul edilemez bir durum. Koca şehirde bir tane kapalı yüzme havuzu olamaz."

KANAL MARAŞ VE MARAŞ KULE

Kazancı son olarak daha önce açıklamadığı Kanal Maraş ve Maraş Kule projeleri hakkında bilgi verdi. Maraş Kule projesini Onikişubat ilçesi kent meydanı içine inşa edeceklerini söyleyen Kazancı burasının aynı zamanda restaurant olarak hizmet vereceğini açıkladı. Kanal Maraş projesi ile gondol gezileri yapılabileceğini ve çevresinde oluşturulacak çalışmalarla halka hizmet vereceğini söyledi.

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı