AGD katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı
Gündem 22.11.2013 17:16:12 0

AGD katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş şubesi üyeleri ve toplanan grup Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ulu Camii`de cuma namazı sonrası toplanan kalabalık, Arakan, Mısır, Doğu Türkistan, Suriye, Çeçenistan ve Mısır'da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gıyabi cenaze namazı sonrası açıklama yapan AGD Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Bolat şunları söyledi: "Ülkemizde ana haber bültenleri ve bu eksende kurgulanan bazı televizyon dizileri ile oluşturulan yapay gündemlerle milyonlarca insan oyalanmaktadır.  Ülkemizin düzlüğe çıkmasına, insanların gerçek problemlerinin çözülmesine zerre kadar bir katkısı olmayacak işlerle zihinler meşgul edilmektedir. Dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle de İslam Coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşı gazetelerin dış haberler sayfasında kibrit kutusu kadar bir alanda sıradan haberler olarak verilmektedir."

 "ÇEÇENİSTAN'DA RUS İŞGALİ DEVAM ETMEKTEDİR, MISIR'DA KÜRESEL GÜÇLERİN DESTEĞİ VE OLURU İLE DARBE YAPARAK…"

Dünya genelinde müslümanlar üzerinde uygulanan zulümlerin ve baskının devam ettiğini dile getiren Bolat şöyle konuştu:"Arakan'da yapılan zulümler bitmiş değildir. Burma hükümetinin işlediği zulümlerden kaçan 4 milyon Müslüman Bangladeş-Burma sınırında elverişsiz koşullarda yaşam mücadelesi vermektedir. Bangladeş'te hükümet tarafından halka karşı uygulanan baskılar şiddetli bir şekilde devam etmektedir. Hak ve özgürlük talepleriyle meydanlara inen insanlara acımasızca müdahale edilmektedir.  Çeçenistan'da Rus işgali devam etmektedir. İşbirlikçi yönetim tarafından Müslüman halka karşı uygulanan baskılar son bulmuş değildir. Mısır'da küresel güçlerin desteği ve oluru ile darbe yaparak yönetimi ele geçirenlerin sivillere, üniversite öğrencilerine, öğretim görevlilerine uyguladıkları terör devam etmektedir. Aynı darbeci yönetimin Gazze- Mısır sınırında Hüsnü Mübarek zamanında bile açık tutulabilen tünelleri tamamen kapatması ise İsrail ile olan bağlantılarını çok daha iyi göstermektedir. İsrail'in son hava saldırılarında tavuk çiftliklerini ve Gazze'nin alt yapısını hedef alması zaten kuşatma altında bulunan Müslümanları tamamen aç bırakarak, temiz içme suyundan mahrum bırakarak, ilkel koşullarda yavaş yavaş öldürmeye yöneliktir. Öte yandan Çin yönetimin Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümleri devam etmektedir.

"ÇİN HÜKÜMETİ, NÜKLEER DENEMELERİNİ DOĞU TÜRKİSTAN'DA YAPMAKTADIR"

 Nüfus kontrolü adında son 28 yılda kürtajla anne karnında katledilen bebek sayısı 15 milyona yaklaşmıştır. Vahşice uygulanan bu işlem sırasında binlerce Müslüman kadın da karnındaki yavrusuyla can vermiştir.  Çin Hükümeti, nükleer denemelerini Doğu Türkistan'da yapmaktadır. Müslümanların yaşadığı bu bölge milyonlarca insanın ve sonraki nesillerin sağlığı hiçe sayılarak nükleer bir çöplük haline getirilmiştir.  Çin hükümeti, Doğu Türkistan'da emeklilerin, 18 yaşından küçüklerin ve memurların camilere girmesi yasaklamıştır. Küçük çocuklar beş altı yaşlarında ailelerinden koparılıp İslam'a ve Müslümanlığa tamamen yabancı bir şekilde yetiştirilmektedir. Planlı bir şekilde Müslüman oranını azaltmaya yönelik göç dalgaları oluşturulmaktadır. Son üç ay içerisinde 300 kadar Müslüman şehit edilmiştir.

Bolat: "Diğer taraftan bizimle aynı inancı paylaşmasa bile zulme ve sömürüye maruz kalan her insanın derdi ile dertlenmek ve ona yardımcı olmak da bizim inancımızın bir gereğidir. Her 6 saniyede bir 1 çocuğun açlık nedeniyle öldüğü, her 4 saniyede bir 1 insanın mülteci durumuna düştüğü bir gezegende Müslümanların en önemli gündemi insanların yaşam, mülkiyet, inanç, nesil ve akıl emniyetlerinin tesis edilmesidir." diyerek sözlerini bitirdi.

''Müslüman uyuma kardeşine sahip çık'' , ''Mısır halkı yalnız değildir'', ''İslami hareket engellenemez'' şeklinde slogan atan gruptakiler, dua edilmesinin ardından dağıldı. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

37° / 20.2°

Kahramanmaraş’ta Uzay ve Havacılık Çağı Başlıyor

Türkiye Kamu Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nden Basın Açıklaması

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı