Bakan Eroğlu; Kahramanmaraş
Siyasi 25.11.2013 15:41:08 0

Bakan Eroğlu; Kahramanmaraş'a müjdelerle geldim

Bir dizi inceleme ve toplu temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret etti.

Batıpark kapalı spor salonunda toplu temel atma törenine katılmadan önce Valiliğe bir ziyaret gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu burada Türkiye gündeminde yer alan konular hakkında değerlendirme yaptı.

Valiliği ziyaretinde, Bakanlığının Türkiye genelindeki ağaçlandırma faaliyetlerini rakamlar vererek açıklayan Bakan Eroğlu şunları dile getirdi: "Yalnız bazen yanlış hesap yapıyorlar. Twitter'dan bir yazı geldi. Sayın Kılıçdaroğlu'da ‘mal bulmuş mağrip' gibi almış. Sayın Bakan ‘Ya bu kadar fidan Türkiye'ye dikelemez.' Nasıl hesap etmiş? ‘Bir, bir metre kare olsa bir fidan dikseniz işte 2 milyar 800 bin metre kare yapar. Türkiye'nin yüz ölçümü o kadar etmiyor.' Ben bir baktım nerde hata yaptılar diye. Kilometrekareyi, metrekareye çevirirken 3 sıfırı unutmuşlar. Matematikleri o kadar demek ki. Kilometrekareyi metrekareye çeviremeyen bir muhalefete iktidar teslim edilemez. Millette zaten teslim etmiyor. Yani 778 bin kilometrekareyi metrekareye çevirirken hata yapmışlar. Dolayısıyla twitterd'a onunda hesabını verdik. Millette anladı."

"GEÇMİŞTE AĞAÇ DİKİLECEK YERLER SINIRLIYDI"

Türkiye'de son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan dikildiğini açıklayan ve geçmişte ağaçlandırma alanlarının sınırlı olduğunu kaydeden Eroğlu şu şekilde konuştu:  "Geçmişte ağaç dikilecek yerler sınırlıydı. Yılda 70 bin hektarlık alanda çalışma yapılıyordu. Biz geçen sene 500 bin hektara çıkarttık. Aynı kurum 7 kat arttı. 75 milyon fidan yetişirdi, geçen yıl 470 milyon fidan yetiştirdik. Biz şu ana kadar son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan diktiğimiz gibi yol kenarlarını, okul bahçelerini, her tarafı ağaçlandırıyoruz."

Kahramanmaraş'a yatırım müjdeleriyle geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, şehirdeki yatırımların 2014 yılsonu itibariyle 5 milyar Tl'yi aşacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın Kahramanmaraş'a büyük önem verdiğini vurgulayan Eroğlu şöyle konuştu: "Geçen yılsonuna kadar birkaç bakanlığın yatırım rakamlarını topladım. 4 milyar TL'yi aşıyor, geçen yılsonuna kadar. Bu yılsonu itibariyle yaklaşık 5 milyar TL'yi aşacak. Bu yatırımlarda bakanlığımızın payı ise 950 milyon TL kadar, 75 müjdeyle de beraber aşağı yukarı bu rakam geçilecek. 2014 yılsonunda bu yatırımlar yaklaşık 1,5 milyar TL'ye ulaşmış olacak."

"67 BİN CİVARINDA GELİR GETİRECEK FİDAN DİKECEĞİZ"

Kahramanmaraş'ta kırsal kalkınma adına önemli bir projeye de imza attıklarını belirten Eroğlu şöyle konuştu:  "Şu anda çok sayıda köye gelir artırıcı maksatla ceviz, badem, çam fıstığı, defne dikerek geliri onlara ait olmak üzere bir hazırlık yaptık. Toplam köy sayısı 33 tane, köyümüze 67 bin civarında gelir getirecek fidan dikeceğiz. Kırsal kalınma adına böyle bir çalışma yapıyoruz."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı