Kahramanmaraş
Gündem 25.11.2013 17:00:18 0

Kahramanmaraş'ta 19 tesisin temeli törenle atıldı

Kahramanmaraş'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Batı Park spor salonunda düzenlenen törende toplam maliyeti 292 milyon TL olan 19 tesisin temelini attı.

Bir dizi incelemelerde bulunmak ve 19 tesisin toplu temel atma törenine katılmak için Kahramanmaraş'a gelen Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve ilgili bürokratların katıldığı törende tesislerin temelini attı.

Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş'ı sevdiğini ve hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Geçen yıl da Kahramanmaraş'ta temel atma törenlerine katıldığını anımsatan Eroğlu, bu sene de 29 yeni müjde getirdiklerini söyledi. Eroğlu, Kahramanmaraş'a gelirken elinin boş gelmediğini, heybesinin dolu olduğunu anlattı.

Türkiye'de bin günde bin gölet projesini hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydeden Eroğlu, ‘bin günde bin gölet, baraj ve sulama tesisi' seferberliği başlattıklarını açıkladı. Türkiye'nin geçmiş dönemde IMF'ye borcu olan muhtaç bir ülke konumundayken şu anda IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için protokolün hazır olduğunu aktaran Eroğlu,  Türkiye'yi Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istediklerini ifade etti.

Geçen yıl Kahramanmaraş'ta toplu temel atma törenine katıldığını hatırlatan Eroğlu şu şekilde konuştu:  "O zaman 46 müjde verdik, bu sefer gelirken de 29 müjde getirdik. Bir yılda gelen müjde sayısı 75'e yükseldi. Bunların toplamını dikkate alırsak 751 milyon TL. Size söz verdik, dedik ki 2013 ve 2014 yıllarında Kahramanmaraş'ta bakanlığımız açısından yatırımlarda hamle yılı ilan edeceğiz dedik, sözümüzü yerine getiriyoruz."

Kahramanmaraş'a gelirken dolu bir heybe ile geldiklerini belirten Eroğlu şunları konuştu: "Buraya 4 sebepten dolayı geldik, bugün Allah nasip ederse tam 19 tane dev tesisin temelini atacağız. Bunların da toplam maliyeti 292 milyon TL. Hayırlı, uğurlu olsun. Kahramanmaraş'a gelirken eli boş gelmek de caiz değil elbette, ben buraya gelirken herhalde Maraş dondurması getirecek halim yoktu, ama heybemiz dolu geldik. Kahramanmaraş'a ne yapılsa azdır."

BİN GÜNDE BİN GÖLET VE BARAJ SEFERBERLİĞİ

Millete verilen sözlerin birer birer yerine getirildiğini ifade eden Eroğlu, ‘Bin günde bin gölet ve baraj seferberliği' başlatıldığını hatırlattı. Dev baraj inşaatlarının tamamlandığını vurgulayan Eroğlu şunları dile getirdi:  "Biz Türkiye'de büyük bir projeye başlamak için söz verdik. Bilfiil dev barajları bitiriyoruz ama vatandaşlarımızın birkaç köy ve kasabayı sulayacak göletlere ve kapalı sistem basınçlı sulama tesislerine ihtiyaç var. Dolayısıyla ‘bin günde bin gölet, baraj ve sulama tesisi' adıyla bir seferberlik başlattık. Bu 2012 yılında başladı, 2014 yılında sona erecek. 3 yıl zarfında bunları tamamlayacağız."

"70 CENT'E MUHTAÇ OLAN TÜRKİYE'DEN…"

Başbakan'dan Kahramanmaraş'a selam getirdiğini söyleyen Eroğlu, AK Parti hükümetinin son 10 yılda büyük yatırımlara imza attığını kaydederek şunları söyledi: "Biz çabuk unutuyoruz, şimdi sizler paradan 6 sıfır atıldığını unuttunuz, IMF'ye olan borcu unuttunuz, hatta IMF şu anda Türkiye'den 5 milyar dolar borç istedi, onunla ilgili protokol da hazır. Çünkü Merkez Bankamızın kasası dolu, tam 134 milyar dolar döviz var. 70 cent'e muhtaç olan Türkiye'den büyük, güçlü destan yazan bir Türkiye var. Türkiye'nin ekonomisini 26. sıradan aldık dünyada 16. sıraya yükselttik. Ama bu bizi tatmin etmiyor, biz büyük bir milletiz. Türkiye'yi, Cumhuriyet'imizin 100. yılı olan 2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz. Ben bir gecelik enflasyonun yüzde 500 olduğu dönemleri biliyorum. Enflasyon canavarı yaşardı ve gazetelerde manşetti. Yüzde 80-90 enflasyon görülürdü. O günler geride kaldı. Şu anda tek haneli rakamlara indi. Nereden nereye geldik. Bunun dışında milli gelir attı 230 milyar dolarla aldığımız milli geliri şu anda 800 milyar dolara yükselttik. Türkiye 3 misli büyüdü. Bu yeterli değil, İnşallah ihracatımız 2023'te 500 milyar dolara, milli gelirimizi de 25 bin dolara yükselteceğiz."

"4 BİNDEN FAZLA ŞANTİYE EDİRNE'DEN KARS'A KADAR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR"

Tüm Türkiye'de yatırımların devam ettiğini anlatan Eroğlu şöyle konuştu: "Bakanlığımla ilgili 4 binden fazla şantiye Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Mersin'e kadar gece gündüz çalışıyor. Sizlerden aldığımız emaneti hakkıyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan hükümet bizim hükümetimiz. DSİ'de bizden önceki hükümet 5,5 yılda ancak 9 tesis açabilmiş ama şu anda, son 10 yılda bin 763 tane büyük dev tesisi açarak milletimizin hizmetine sunduk. Yılda yaklaşık 350 tesis açıyoruz, fark bu işte. At binicisine göre kişner, yıldırım hızıyla işler yapılıyor. 142 tane baraj inşa etmişiz, sayısız gölet, 305 tane sulama tesisi, Türkiye'de 18 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. 78 tane ilimizde ve ilçelerde su yoktu. Bütün illerimizin içme suyu meselesini kökünden çözdük. Kars'ta da biz çözdük İzmir'de de. Edirne'de de biz çözdük Şırnak'ta da. Sorunları köklü çözüyoruz."

MAHİR ÜNAL: "11 YILDAN BERİ YENİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

11 yıldan bu yana Türkiye'yi yeniden inşa etmeye çalıştıklarını anlatan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal yaptığı konuşmada ülkeyi büyük bir medeniyetin temsilcisi olarak 2023 yılına hazırladıklarını dile getirerek şu şekilde konuştu: "11 yıldan beri yeni bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Eski olanı, günü geçmiş olanı, milletine, ülkesine, vatanına hizmet etmekte yetersiz kalanı tasfiye edip, ülkesine sevgiyle, aşkla, hizmet eden her sorunu her derdi kendi meselesi olarak gören ve bunu çözmek için gecesini gündüzüne katan ve kendini şehri ve ülkesi için feda etmiş insanlarız. 11 yılda biz Türkiye`yi dönüştürmeye çalışıyoruz, Türkiye`yi 2023`e hazırlamaya çalışıyoruz. 21. yüzyılda Türkiye`nin büyük bir medeniyetin, büyük bir mirasın temsilcisi olarak yeniden ayağa kalkmasını, bölgesinde söz sahibi olmasını, hak ettiği yeri bulmasının mücadelesini veriyoruz. O yüzden ne yaptığımızın, ne yapmaya çalıştığımızın çok iyi anlaşılması gerekiyor. Bu hizmete, bu davaya yol arkadaşlığı yapmak isteyenlerin bunu çok iyi bilinmesi gerekiyor.''

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe programda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş`ta ulaştırmadan sağlığa, eğitimden enerjiye birçok alanlarda 682 proje yürütüldüğünü, bunların bedelinin de 5 milyar 43 milyon TL olduğunu açıkladı. Kocatepe, Kahramanmaraş`ta sanayiden eğitime çok önemli hizmetlerin birer birer gerçekleştiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise konuşmasında şunları dile getirdi:  ''Karasu isale hattının hayata geçirilmesinde önemli katkılarını gördük. Ayvalı Barajınının bitirilmesinde büyük desteklerini aldık. Pınarbaşı kaynak suyumuzla beraber kentimizin yaklaşık 100 yıllık su problemini çözmüş olduk. 10 yıldan bu yana konuşulan atık su ile ilgili konuyu Sayın Bakanımızın da önderliğinde 42 milyon Euro hibe olarak verildi ve şu an ön ihaleye çıkıldı. Artık kentimizle çevreyle ilgili sorun kalmayacak.''

Batı Park spor salonunda gerçekleştirilen program konuşmaların ardından toplu temellerin atılmasıyla son buldu. 

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı