Erkoç “Kahramanmaraş
Siyasi 27.11.2013 19:45:54 0

Erkoç “Kahramanmaraş'ın Fatih`i Geliyor” sloganıyla karşılandı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş'a dönüşünde coşkuyla karşılandı.

 Kalabalık bir kitle tarafından şehrin girişinde beklenen Erkoç, kendisini bekleyenlerin ‘Kahramanmaraş'ın Fatih`i Geliyor' tezahüratlarıyla karşılandı. Ankara`dan Kahramanmaraş`a kara yolu ile gelen Erkoç, kent girişinde uzun araç konvoyuyla karşılandı. Yoğunluk nedeniyle kendisini bekleyen vatandaşların yanına güçlükle ulaşan Erkoç, parti otobüsüne çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Ardından seçim otobüsüne binerek şehir turu yapan Erkoç, vatandaşları selamlayarak konuşma yapacağı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezine geldi. Kültür merkezi girişinde davul ve zurnalarla karşılanan Erkoç, salona girdiğinde partililerin sevgi gösterisiyle karşılandı. Erkoç'un sevenleri uzun süre tezahürat ederek kendisine destek verdi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç şunları söyledi: "Bu gün bu şehrin çocuğu olmaktan ne kadar gurur duyduğumun bir daha farkına vardım. Kahramanamaraş il sınırına girdiğimizden bu yana hemşehrilerimiz bizi bağrına bastı. Bize sorumluluğumuzu yeniden hatırlattınız, bir kez daha hatırlattınız. Her zaman bu sorumluluğun idrakinde olduk çok şükür. Ama bu günkü bu duygusal ortam beni çok duygulandırdı. Ben sizlere ne kadar hizmet etsem bu sizin göstermiş olduğunuz kadirşinaslığı ödeyemem asla."

"YANİ BOŞA UĞRAŞMAYIN ARKADAŞ, BU BÖYLE GELDİ BÖYLE GİDER…"

AK Parti ilk kurulduğunda kendilerinin de çalışmalara başlayarak il teşkilatını kurdukların dile getiren Erkoç, umudunu kaybedenlere rağmen yılmadan çalıştıklarını belirterek şu şekilde konuştu: "Biz bu kutsal yola, bu büyük davaya 2001 yılında, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki bu büyük davaya başımızı koyduk. 14 Ağustos 2001'de AK Parti'nin kurulmasıyla beraber biz de bu kutsal, büyük davada görev almak için hemen o zamanki merkez ilçe Başkanımız Sayın Mustafa Aydoğar ile beraber yönetimde yer aldık, AK Partiyi kurduk, birçok arkadaşımız var. Büyük bir aşkla, şevkle Kasım ayında AK Parti Kahramanmaraş teşkilatlarını kurduk.

"TABİ DÖKÜLENLERDE OLDU GİTTİ"

Tabi bizim moralimizi bozan insanlar da oldu, umutsuzluğa kapılan. Yani boşa uğraşmayın arkadaş, bu böyle geldi böyle gider, yarın sizi de kapatırlar, boşa emek veriyorsunuz, boşa kendinizi harap ediyorsunuz şeklinde insanlarla karşılaştık. Umudunu kaybetmişti o insanlar ama biz yılmadık. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ak kadrolar yılmadı. Tabi dökülenlerde oldu gitti, zaman zaman çıkan badirelerde. Elhamdülillah büyüyerek geldik, o ilk zamandaki inancını kaybetmiş kardeşlerimiz de kendilerine toparladılar ve bize katıldılar, katılmaya devam ediyorlar. Her geçen daha da büyüyerek aziz milletimize, insanlığa hizmet ederek mensubu olduğumuz medeniyetin param parça olmuş parçalarını birleştirerek, insanlığa hizmet ederek yolumuza devam ediyoruz."

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI SAYIN BAŞBAKAN'IMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BİZE TEVDİ ETTİ"

Kimsenin kalbini kırmadan diğer partilere örnek olacak bir süreç yaşandığın kaydeden Erçok şunları konuştu:"Bir yerel yönetim süreci başladı, bayram havasında, genel merkezimiz süreci başlattı. Tüm siyasi partilere örnek bir süreç yaşandı. Kimse kimsenin kalbini kırmadan, üzmeden AK Partiye yakışır bir şekilde bu günlere geldik.  Hamdolsun Rabbime, bu büyük medeniyetin kadim şehrinin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını Sayın Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan bize tevdi etti, bundan dolayı kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz."

"MUHALEFET BUNDAN RAHATSIZ OLDU, NİYE RAHATSIZ OLDUĞUNU ANLAMADIK"

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın birçok hizmete imza attığını söyleyen Erkoç sözlerine şu şekilde devam etti: "Kahramanmaraş hep Gaziantep ile Kayseri ile belediyecilik yönüyle kıyas edilir ama biz onlara göre, onların Büyükşehir olmasından dolayı hem ekonomik hem yetki yönünden çok farklı. Yıllardan bu yana özlemini duyduğumuz bir işti Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş olarak, Kahramanmaraş'ın büyükşehir olması. Sayın Başbakan Büyükşehir çatısını daha da genişletti bu kapsamı il geneline yaydı. Tabi muhalefet bundan rahatsız oldu, niye rahatsız olduğunu anlamadık biz, bir anlam veremedik. Bu yeni yapı Türkiye'de bir ilkti, Kocaeli ve İstanbul'da uygulandı, çok başarılı oldu. Çok büyük direnç gösterdiler, Kahramanmaraş ve diğer iller büyükşehir olmasın diye. Yani hiçbir vatandaşımızın da ben anlam verdiğini düşünemiyorum."

"BİZ UYUMAYACAĞIZ, KENDİMİZİ ŞEHRİMİZE VAKFEDECEĞİZ"

"Kahramanmaraş'ımız hem bütçe, ekonomi hem de yetki yönünden yeni bir statüye kavuştu, adeta Kahramanmaraş'ımıza bir bakanlık gibi bir kuruluş oluştu. Her yönüyle, yetkileriyle, bütçesiyle birçok konuda gerçekten adeta bir bakanlığı andıracak bir kurum oldu." şeklinde konuşan Erkoç sözlerine şu şekilde devam etti: "Sayın Başbakan'ımız, Genel Başkanımız büyük Türkiye'nin lideri, kurucusu Sayın Başbakan'ımız çok şükür 2011 seçimleri önsesi Kahramanmaraş'tan müjdeyi verdi ve Kahramanmaraş'ımız da bu statüye kavuştu. Bu yeni dönemde biz ne yapacağız. Biz gecemizi gündüzümüze katacağız, biz uyumayacağız, kendimizi şehrimize vakfedeceğiz.

"KAHRAMANMARAŞ'IMIZ DA ÇILGIN PROJELERLE, HAYAL BİLE EDİLEMEYEN PROJELERLER KARŞINIZA ÇIKACAĞIZ"

 Sizlerin hizmetkârı olacağız, bu büyük medeniyetin kadim şehrini hak ettiği yere, güçlü, büyük Türkiye'nin incisi haline getireceğiz. Kahramanmaraş'ımızı dünyada örnek gösterilen şehirlerden biri yapmak için yani bizim medeniyetimizin büyükşehirlerinden biri haline getireceğiz. Zaten köklü bir tarihi var Kahramanmaraş'ımızın. Isfahan gibi, Konya gibi, Kayseri gibi, Kurtuba gibi, Bosna gibi bizim medeniyetimizin şehri Kahramanmaraş'ımız ve biz de bu yeni yapıyla, yeni yetkilerle oluşacak bu durumla hükümetimizin, Sayın Başbakan'ımızın da yoğun desteğiyle Kahramanmaraş'ımız da çılgın projelerle, büyük projelerle, hayal bile edilemeyen projelerler karşınıza çıkacağız. Allah'ın izniyle ak kadrolarda bu var." 

"KAHRAMANMARAŞ'I KAHRAMANMARAŞLILARLA BERABER HAYAL EDECEĞİZ"

Ortak akıl etrafında Kahramanmaraş'a hizmet etmek için düşüncesi olanları dinleyerek daha güzel çalışmalar yapmak istediklerini dile getiren Erkoç şunları söyledi: "Hep hayal ettik, partiyi kurduğumuz günden bu yana hep büyükleri hayal ettik. Büyük işlerin mimarı olmak için gönlümüzde büyük bir sevda oluştu. Büyükşehirde de oturacağız hep beraber ortak akılla, Kahramanmaraş'ımızdaki akil insanlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, bu şehir için bir sözüm var arkadaş, benim de bir katkım olsun diyen herkesle oturup konuşacağız, herkesi dinleyeceğiz. Kahramanmaraş'ı Kahramanmaraşlılarla beraber hayal edeceğiz. Sadece kendi hayallerimizle değil, sizlerin de hayallerini alarak beraberce geleceğe yürüyeceğiz. Her alanda, şehircilik, turizm, sanayi gibi birçok alanda Büyükşehirin getirmiş olduğu yetkilerle bu yeni anlayışla, işin uzmanı, işin ehli insanlarla beraber kafa kafaya vererekten bu şehrin diğer şehirlerden daha da üste çıkması için sizlere hizmet edeceğiz. Yani kısaca şunu söylemek istiyorum; sizin hizmetkârınız olacağız, Kahramanmaraşlıların hizmetkârı olacağız. Kim olursa olsun, şehrimizin bir köşesinde kimin ne sorunu olursa olsun bunun çözümü için, o insanın mutlu olması için tüm kadrolarımızla seferber olacağız."

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç: "Bu gün bizi bağrınıza bastınız, çok duyguluyum, hayatım boyunca unutamayacağım bir kare bu, bu coşku. Zamanınızı ayırdınız bu samimiyetinize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Her zaman emrinizdeyim, 24 saat, bunu açık ve net söylüyorum. Kendimizi size vakfediyoruz, Kahramanmaraş'a, bu asil insanlara vakfediyoruz." diyerek sözlerini bitirdi.

Programda, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve İl Başkanı Mehmet Akif Kahveci de birer konuşma yaptı.

( M. Serhat TOPALCA)

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş KSÜ Rek...

Dora: “Fiziki Yeniden Yapılanmanın Yanında Sosyal ...

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Olimpiyatlarda yarışacak tek takım

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapıl...

KSÜ’de Vefatının 550. Yılında Ali Kuşçu Anıldı

Halil Altun, Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan...

ENDES’le Özel Gereksinimli 20 Vatandaşın İstihdamı...

Ünal Ateş " Aile hekimlerine yapılanlar asla kabul...

Aslan Yüzgeç Protokol Müdürü Oldu!

O firma çalışmaları karda bile aksatmadı

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu Operasyonunda 7 Şahıs ...

Afşin’de Yeşilçam Şarkılarıyla Nostalji Rüzgarı Es...

Yedikuyular ve Ali Kayası Terası yollarında kış la...

Türkiye Offroad Şampiyonası Sezon Finali Kahramanm...

Kahramanmaraş’taki Fırtına Saatte 95 Kilometre Hız...

Vefatının 102. Yılında Sütçü İmam, KSÜ’de dualarla...

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyon...

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boy...

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşat...

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı...

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Y...

Onikişubat Belediyesi’nden kadınlara yönelik ücret...

70 Dakika İçerisinde Aktarma Ücretsiz

Hayırsever İş İnsanlarından Kahramanmaraş Emniyet ...

Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyet Spor Şöleni’n...

Ak Parti Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Rek...

Başkan Toptaş; Hedefimiz, Onikişubat’ımızı bir bil...

Haydi Çocuklar, “Kitaplar Ülkesi” Sizi Çağırıyor!

10.7° / 2.7°

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapılacak"