Atanamayan öğretmenlerin bekleyişi sürüyor
Eğt.-Kült. 28.11.2013 10:01:16 0

Atanamayan öğretmenlerin bekleyişi sürüyor

Kahramanmaraşlı atanamayan öğretmenler, son yıllarda ekonomisi hızla gelişen Türkiye'nin yurt içi ve yurt dışı yatırımla beraber IMF'ye borç verecek konuma gelmesine rağmen eğitime gereken yatırımın yapılmadığını savundu.

Kahramanmaraşlı atanamayan öğretmenler Şubat 2014'te yapılacak atamalarda yetkililerden adaletli kontenjan beklediklerini dile getirdi.

Sesini duyurmak isteyen atanamayan öğretmenler bu kapsamda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ve Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 1 nolu şube Başkanı Adnan Alagöz ile görüştü.

Eğitim Fakültesi mezunlarının ataması yapılmadığı için farklı alanlarda mezunların öğretmenlik yapmasından rahatsız olduklarını belirten atanamayan öğretmenler ortak düşüncelerini şu şekilde anlattı: "Biz Kahramanmaraş`ın ataması yapılmayan öğretmenleriyiz. Sadece biz değil tüm Türkiye`de bizimle aynı durumda olan 300 bin öğretmen var. Okullarda bulunan 130 bin öğretmen açığı ise ücretli öğretmenlikle giderilmeye çalışılıyor. Bu 300 bin öğretmenin atanması gereken yerlere ise belirli süre ile çalışan 80 bin ücretli öğretmen (iktisat, işletme, su ürünleri, ziraat mühendisleri, ön lisans mezunları, açık öğretim, lise mezunları vb) alınmaktadır. Bizler ise öğretmeniz ve öğretemiyoruz. Çünkü bize sıra gelmiyor!"

Ücretli öğretmenlerin görev yapmasının öğrenci ve diğer öğretmenlere zarar verdiğini iddia eden atanamayan öğretmenler şunları dile getirdi: "Her öğretmenlik branşında istisnasız binlerce atanamayan öğretmen iş beklerken bu uygulama kesinlikle ve kesinlikle öğretmenlere ve öğrencilere zarar vermektedir. Birçok velimiz bu durumdan haberdar bile değildir. Sürekli değişen sınav sistemine bir de öğretmenlerinin sürekli değişmesi, öğrencilerin başarısını olumsuz yönde etkilemektedir. Oysa geçici çözümler yerine kalıcı çözümler getirilerek kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır."

Yetkililerden, "Hakkımız olan 2014 Şubat ayı atamasının, adaletli kontenjan dağılımıyla yapılmasını yetkili mercilerden istiyoruz." Şeklinde talepte bulunan atama bekleyen öğretmenler herkesten destek istedikleri çağrılarında şunları aktardı: "Şu an ekonomisi gelişmiş olan ülkemizde gerek yurt içi yatırım yapılıp gerekse IMF`ye borç verilirken, çocuklarımızın geleceği adına eğitime daha fazla yatırım yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Siz değerli velilerimizle, çocuklarınızın geleceği ve hayata uyumunu düşünmeniz açısından sesimizi birlikte duyurmamız gerektiğine inanıyoruz. Hep beraber ücretli öğretmenliğe son verilmesini istiyor ve siz değerli Kahramanmaraş halkının da bizlere destek vermesini bekliyoruz." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

14° / 7.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı