Kobit Bilişimden Mobil Uygulama Projesi
Gündem 29.11.2013 17:40:39 0

Kobit Bilişimden Mobil Uygulama Projesi

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Kobit Bilişim yazılım firmasının geliştirdiği mobil uyguluma projesiyle kurum ve kişiler kendilerini daha rahat tanıtabilecek.

Kobit Bilişim Genel Müdürü Şeref Koca uygulamanın tanıtım programında Türkiye'de ilk kez geliştirilen proje hakkında bilgi verdi. Mobil Uygulama akıllı telefonlara ve diğer teknolojik ürünlere indirilerek istenilen bilgilere rahatlıkla ulaşılabilecek.

Kobit Bilişim tarafından Türkiye'de ilk kez geliştirilen Mobil Uygulama Projesi ile anketler düzenleyip, kullanıcılar ile uygulama üzerinden direkt iletişim ve anlık mesajlaşma sağlanabiliyor. Uygulama ile aynı zamanda 44 dilde yayın yapılabiliyor. 

Bu proje kapsamında, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve Başbakan Yardımcılarının uygulamaları geliştirilerek kullanıma sunulmuş. Uygulama sayesinde çok daha kısa bir zamanda hedef kitleye ulaşılabilecek. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar, duyurular, görüş ve düşünceler anlık olarak milyonlara ulaşacak. Kobit Mobil Projesinin Avantajları ise şunlar;  Mobil uygulama ile fotoğraf, video paylaşılabildiği gibi yazılar, makaleler, kampanyalar, tanıtımlar yayınlayabiliyor.

Kobit Bilişim Genel Müdürü Şeref Koca Mobil uygulamasını şu şekilde tanıttı: "Takip edilmek ve faaliyetlerinin insanlar tarafından bilinmesi isteyen kurum ve kişilerin, kendilerini çok rahat tanıtabilecekleri mobil bir uygulamadır."

KULLANICILARA AKILLI TELEFONLARDAN ERİŞEBİLME KOLAYLIĞI

10 kişilik bir ekiple proje üzerinde yaklaşık 1 yıl çalışarak bitirdiklerini ifade eden Koca şunları dile getirdi: "Kobit bilişim olarak yazılım alanında projeler geliştiren bir firmayız. Mobil teknolojilerle ilgili bir yıldır Ar-Ge'sini sürdürdüğümüz bir projemiz var. Cumhurbaşkanımız, Başbakan'ımız ve Bakanlarımıza mobil uygulama geliştirdik, bunların bir kısmını da kendilerine teslim ettik. Bu uygulama sayesine kullanıcılar akıllı telefonlarında, liderlerimizin uygulamalarını telefonlarına indirerek onlar hakkında daha detaylı bilgiye, onlar hakkında haberlere, onlarla ilgili resimlere çok rahat ulaşabiliyorlar. Bu uygulama, arka taraftan bir kontrol panelinde yönetiliyor. Sürekli facebook, twitter gibi güncellenebiliyor. Daha önce de liderlerimiz için böyle bir uygulamamız yoktu yani kendilerinin yoktu. Biz bunların patent, isim çalışmalarını yaparak uygulamalarını geliştirdik."

MOBİL UYGULAMA TÜRKİYE'DE İLK

Şu ana kadar 46 kişiyle ilgili mobil uygulama hazırladıklarını dile getiren Koca şöyle konuştu: "Bu uygulama bütün akıllı telefonlara indiriliyor. Artık insanlar akıllı telefonlarından haberleri, interneti, takip edilmesi gereken kişileri cep telefonundan takip ediyor. Biz de insanların liderlerin icraatlarından, faaliyetlerinden daha rahat haberdar olabilmesi için bir proje geliştirdik. Şu anda 46 tane lider için uygulama yapmış bulunuyoruz. Burada anketler de düzenlenebiliyor. Bu uygulamanın Türkiye için ilk olması açısından önem taşıdığını düşünüyorum. Daha önce kimse Cumhurbaşkanımız, Başbakan'ımız için bir mobil uygulama geliştirmemişti. Biz de bu boşluğu gördük, aslında biz devlet desteğiyle kurulan bir firmayız, kobit bilişim olarak. Biraz da bunu bizim bir vefa borcu gibi düşündük, geliştirdik."

UYGULAMANIN GELECEĞİ PARLAK

Akıllı telefonlarda rahatlıkla kullanılabilmesinden dolayı gelecekte kullanım alanının genişleyeceğini düşündüklerini belirten Koca şunları söyledi:"Şu anda herkesin bir web sayfası olduğu gibi artık bir süre sonra herkesin bir mobil uygulaması olacak. İnsanlar haberleri, dizileri, filmleri, liderleri çok rahat buradan takip edecekler. Mobil uygulamanın geleceği bu açıdan önemli. Bilgisayarların yerini önemli ölçüde alacağını düşünüyorum."

Mobil uygulama'ya sahip olmak isteyenlerin ücret olarak 3 bin dolardan başlayan fiyatlarla sahip olacağını aktaran Şeref Koca, maliyetin kullanıcının isteklerine göre değişebileceğini kaydetti.

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı