“Bireyin engelli hale gelmesi bir ayıp ve noksanlık değildir”

2.12.2013 16:56:32

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Kocatepe mesajında şunları dile getirdi: "3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir taraftan engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları ve bu konuda yapılması gerekenleri öne çıkartırken diğer taraftan da engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırma noktasında devletimize, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza düşen görevleri hatırlatmaktadır."

Kişilerin engelli hale gelmesinin ayıp ve noksanlık olarak değerlendirilemeyeceğine vurgu yapan Kocatepe şunları ifade etti: "Bireyin engelli olması çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte kişinin engelli olarak doğması ya da sonradan engelli hale gelmesi bir ayıp ve noksanlık değildir. Devletimiz; engelliliğin önlenmesi, engellilerin sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümü ile her bakımdan engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı sağlayacak tedbirleri almakta ve almaya devam edecektir. Fakat engellilerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, kısacası toplumun ortak sorunudur. Bu bakımdan engelli vatandaşlarımızın her anlamda kaliteli bir hayat sürmeleri için alınan tedbirlere ilaveten, toplumsal duyarlılığımızı daha da artırmalı, hepimiz çözümün bir parçası olmalıyız."

 Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe: "Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, yürekleri sevgi ile dolu olan engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum." dedi. (M. Serhat TOPALCA)



1

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2

Enerji de Kadının Ayak Sesleri

3

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

4

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

5

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"