TRT Spor
Spor 3.12.2013 18:35:30 0

TRT Spor'da Kahramanmaraşlı Abdullah Gülşen imzası

Kahramanmaraşlı hemşehrimiz yapımcı ve yönetmen Abdullah Gülşen TRT Spor kanalında ‘Spordan Spora' programı ile izleyenlerine farklı bir yapım sunacak.

Kahramanmaraş'ta yapımcı ve yönetmen olarak program hazırlayan ilk isim olan Abdullah Gülşen spor dallarından hepsini programına taşıyarak bütün branşların bilinmeyen ve merak edilen yönlerini izleyicilerine sunacak.

16 Aralık 2013`ten itibaren hafta içi her gün 18:20'de TRT Spor kanalında ekranlara gelecek olan Spordan spora programının sunuculuğunu kendine has tarzı ve kalitesiyle Hakan Akdoğan yapacak.

Konu hakkında Gazetemize açıklama yapan Yapımcı ve yönetmen Abdullah Gülşen şunları dile getirdi: "Spordan spora programında; Tv ekranlarında yaptığı spor içerikli görsel şovları ve sempatikliği ile Türk halkının beğenisini kazanan hakan akdoğan, spor branşlarının bilinmeyenlerini, merak edilenlerini, öğreniyor ve öğretiyor. Hakan Akdoğan futbol haricinde tüm spor branşlarının içine giriyor. Sporcularla antremanlara katılıyor, yaptığı sporun zorluklarını, faydalarını, bilinmeyenlerini, kendine has tarzı ve görsel şovları ile ekranlara getiriyor."

Spordan spora programının eğlenceli ve spor dalları hakkında geniş bilgi verme özelliği olduğuna değinen Gülşen şu şekilde konuştu: "Programda, herhangi bir spor branşı gülmece öğeleri de kullanılarak her yönü ile ele alınacaktır. Bir spor branşının nereden esinlenildiği, kim tarafından bulunduğu, oyun alanlarının teknik özellikleri, kullanılan eşyaların özellikleri, topun ağırlığı, topun çapı, sahanın özellikleri, oyunun kuralları, sporcuların özellikleri, kas yapıları, süper slow kameralar, grafiksel anlatım, skeçler ve canlandırılmalar kullanılarak izleyiciye aktarılacaktır."

PROGRAMIN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Program içeriği hakkında bilgi veren Gülşen şunları anlattı: " Programda spor branşının zorluk derecesi ve kapsamına göre branşlar gün gün ele alınıp tanıtılacaktır.

Branş Tarihçesi

İlk olarak nerede, ne zaman ve kimin bu sporu yaptığı, Türkiye'deki gelişimi ve durumu. Arşiv fotoğraflar ve canlandırmalar kullanılacak. Bu sayede anlatımlarda akıcılık ön planda olacaktır.

Branşın Teknik özellikleri

Saha ölçüleri, saha yapısı, sayısal veriler, saha dizilişleri, oyun stili… Grafikler ve 3d modellemeler kullanılacak.

Branş Tanıtımı

Nasıl oynanacağı, teknik hareketler, bireysel veya takım özellikleri, antrenmanlar, profesyonellik, milli olmak, yurt dışı ve yut içi müsabakaları.

Branş kuralları

Müsabaka özellikleri, fauller, sayılar, ataklar. Sunucu saha içerisinde sporcularla birlikte olacak.

Kullanılan malzemeler ve özellikleri

Yapılan sporun özelliklerine göre; Top, raket, ayakkabı, giysi, bisiklet vs. yapısı, ölçüleri, grafik animasyonlar ve sunucunun kullanımı ile tanıtılacaktır.

Sporcunun özellikleri

Saha içerisinde hareketli bir konumda Sporcu röportajları ile ele alınacak. Kaç yaşında bu spora başladığı, sporun faydaları, kuvveti, sürati ve reaksiyon yeteneği, beceri ve hareketlilik vs.

Spor branşını yapmak isteyenler için öneriler

Federasyon bilgileri, kulüp bilgileri, kaç yaşında başlana bileceği, zorlukları, lisans, spor yüksek okulları.  Federasyon başkanları, akademisyenler, gençlik ve spor bakanlığı uzman görüşleri alınacaktır.

Bir meslek olarak spor branşı

Bir sporcunun kazancı, ne zaman para kazanmaya başladığı, öğrenim durumu ve okul aşaması, müsabakalar, sosyal faktörler. Uzman röportajları ve sporcu sohbetleri ile ele alınacaktır.

Bunları biliyor muydunuz?

Spor dalları hakkında bilinmeyenler, ilginç bilgiler, en ünlü sporcular, yurtdışı haberleri, rekorlar

Program grafik animasyonlar, süper slow kameralarla zenginleştirilecek. Skeçler ve görsel şovlarla sporun her anı seyircisiyle buluşacak."

PROGRAMDA HER HAFTA AYRI BİR SPOR BRANŞI ELE ALINACAK

Programda her hafta farklı bir branşın konu edileceğini aktaran Gülşen şu şekilde konuştu: "Branş kurallarında ki teknik bilgilerin, izleyiciyi sıkmaması ve programın izlenilirliğini arttırması amacıyla. Grafik Animasyonlar, canlandırmalar kullanılarak aktarılacaktır. Hakan Akdoğan kuralları teknik adamlardan öğrenecek, sporcularla birlikte uygulayacaktır. Karate, okçuluk,  atletizm, jimnastik, tenis, güreş,  basketbol,  voleybol, hentbol,  wushu, bisiklet, dağcılık, eskrim,  halter, hokey, kayak, masa tenisi, buz pateni, golf, judo, işitme ve görme engelliler, bedensel engelliler, izcilik, yüzme,  kızak, kürek, kano, tenis, oryantiring, satranç, triatlon, okul ve üniversite sporları, badminton, binicilik, bocce bowling dart, özel sporcular, otomobil sporları, motor sporları, extreme sporlar."

(M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı