Engelliler gününde unutulmadılar
Gündem 4.12.2013 13:11:55 0

Engelliler gününde unutulmadılar

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen programla, 10 engelliye akülü araç, 20 engelliye işitme cihazı ve 50 engelliye baston dağıtıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Kent Konseyi Okuma Salonu'nda program düzenlendi. Kent Konseyi tarafından açılan kurslarda başarı gösteren engellilere sertifikaların verildiği programda, ihtiyaç sahibi engelliler için alınan akülü araçlar, işitme cihazları ve bastonlar sahiplerine teslim edildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, hep birlikte mutlu bir ortamda buluşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Görev yaptığı süre içerisinde engelli vatandaşların toplum yaşamına kazandırılması için her türlü gayreti gösterdiklerini dile getiren Poyraz, "Bir engelli kardeşimizin tebessümü, bizim için yeryüzünün en güzel mutluluğudur" dedi.

Poyraz, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla şimdi onların mutluluğunu biz kendi mutluluğumuz addediyoruz. Başladığımız günden bugüne kadar da geçen süreçte engelli derneklerimizle ilişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Bina istediler bir tane stadyumun yanında yer yaptık, bir tane Yavuz Selim'de açtık. Bir tanesini başka yerde açtık. Onlar bizim kardeşlerimiz. Nihayetinde bu ülke adına, hizmet verme adına onların yaşamlarını kolaylaştırma adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Caddeleri engellilerimize göre yapıyoruz, inşallah gelecek günler engelsiz bir dünyaya erişmek için. Bir engelli insan evinden çıkabilmeli, her türlü ihtiyacını görüp, tekrar da evine dönebilmeli anlayışıyla çalıştık. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın da bunu devam ettireceklerine inanıyorum."

Törene katılan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ise katkılarından dolayı Başkan Poyraz'a teşekkür etti. Toplum olarak empati yapılmasını ve engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Erkoç, şunları kaydetti:

"Şu anda belediye başkanımız bu konuda elinden gelen gayreti gösterdi. Biz de gelecekte engelli kardeşlerimizin önündeki tüm engelleri kaldırarak, normal vatandaşlarımız gibi standart bir hayat yaşam sürmeleri için çalışacağız. Burada en üzücü şey vicdanların engelli olmasıdır. Yani vicdanların önündeki engellerin kaldırılması gerek. Bugün de görüyorsunuz burada bir coşku var, sevgi var. Engelli kardeşlerimizle iç içe olduk. Onlar da hayata pozitif bakmaktalar. Kendilerinde büyük bir enerji gördük. Toplumun tüm kesimleri de bu enerjiyi coşkuyu görmeliler. Zaten toplum olarak bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Hükümetimiz de bu noktada çok güzel çalışmalara imza attı, engelliler için gerekli imkanları oluşturdu. Biz de bu çalışmaları devam ettireceğiz."

Vali Şükrü Kocatepe, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, engelli dernekleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, işitme engellilerin halk oyunları gösterisi, sertifika dağıtımı ve araçların dağıtımı ile son buldu. Programda, engelli bir Suriyeli vatandaş ta akülü araca kavuşmanın sevincini yaşadı.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

14° / 7.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı