Tarih: 05.12.2013 11:11

Afşin`de Akdere Projesi`nin yer teslimi yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebipekin, Afşin Belediye Başkan Yardımcıları, Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke ve İhaleyi alan Cem-Sel Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gürsul, Akdere`de incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gürsul, yaptığı açıklamada, çok kaliteli bir suyu Afşin`e götüreceklerini söyledi.

Akdere Projesi`nden ötürü Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan`a teşekkür eden Gürsul, şunları kaydetti: ''Afşin gidecek bu suyun kaliteli olduğunu içinde bulunan kırmızı benekli alabalık türünden anlayabiliriz. Afşin halkına hayırlı uğurlu olsun. Çok kısa bir zamanda Afşin`e götüreceğiz ve halkımız bu sudan faydalanacak. Afşin`in yanı sıra belde ve köylerimiz bu sudan faydalanacak.''

Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebipekin ise Belediye Başkanı Aydoğan`ın Akdere Projesi`ne 3 yılını ayırdığını söyledi.

Çelebipekin, projeden bir ilçe merkezi, 6 belde ve 16 köyün faydalanacağını belirtti.

Projeyle Afşin`in 2045`e kadar su ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan DSİ Afşin Müdürü Hikmet Böke de uzun zamandır beklenen bir projeye hayat verip yer teslimin müteahhit firmayla yapıp işe başlayacaklarını kaydetti. AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —