M. Nedim Tepebaşı; Sorgulamak Medeniyettir
Gündem 9.12.2013 10:44:01 0

M. Nedim Tepebaşı; Sorgulamak Medeniyettir

AK Parti Onikişubat Belediyesi Başkanı aday adayı M. Nedim Tepebaşı kısa adı "KAMİMDER” olan Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğini ziyaret etti.

Dernek üyeleri ile yapılan görüşme sırasında aday adayı Tepebaşı, ziyaretinin sebebinin; propaganda olmadığını, bu süreç içinde her birimizi yakından ilgilendiren, kentimiz ve ülkemiz meseleleri ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmak arzusunda olduğunu söyledi.

Kentlerde yaşayan herkesin; yaşadığı kentle, ülke vatandaşı her kişinin ise hem ülkesi hem de kenti ile dolayısıyla her kişinin kenti ve ülkesi ile ilgili konularda sorumluluğu nispetinde kafa yorması ve görüş sahibi olması gerektiğini söyleyen Tepebaşı, bu sorumluluk duygusuna bağlı olarak adaylık için başvurduğunu ifade etti. Bu sorumluluğun bilincinde olduğunu ve kendisine görev verildiği takdirde üstlendiği sorumluluğa bağlı kalacağını söyleyen M.Nedim Tepebaşı; "Sorumluluk bilincine sahip olunmadan, bir çaba sarf edilmeden iyi işler yapılmasını beklemenin, ya da başkalarının uygun gördüğü şekilde yaşamayı kader zannetmenin doğru olmadığını, kaderiyeciliğin bizim inancımızla uyuşmayacağını, Allah'ın insana yeryüzünde temsilcilik görevi verdiğini, buna bağlı olarak da akıl ve değerlendirme yeteneği ile donattığını " sözlerine ekledi.

İyi ve doğru bir yönetimin her vatandaşın hakkı olduğunu belirten M.Nedim Tepebaşı; belediye başkanının da her şeyden önce iyi bir yönetici olması gerektiğini, kent bütçesinden çıkan her kuruşu yerli yerince harcama sorumluluğunu müdrik olarak layıkı ve hakkıyla iş yapmayı prensip edinmesinin zorunlu olduğunun özellikle altını çizmek istediğini söyledi. Aday adayı Tepebaşı, yapılması gereken her işin yapılmasını istemenin ve yapılması gerekirken yapılmayan hizmetlerin niçin yapılmadığını sorgulamanın her vatandaşın doğal hakkı olduğunu baştan kabul ettiğini söyledi. "Bu durumda; sorgulamak medeniyettir!" diyen Onikişubat Belediyesi başkan aday adayı M. Nedim Tepebaşı; "Geçmişte bu yapılmadığı için ülke insanımız çok şeyler kaybetti ve sıkıntılı günler yaşadı." dedi.

Kent yönetiminde, gerekli araştırma ve eleştirilerin toparlanması neticesinde elde edilen ortak aklın önemli olduğunu, bu yöntemle yapılan işlerin herkes tarafından sahiplenileceğini, bunun da bir kent için çok büyük önem taşıdığını söyleyen Tepebaşı, "Yapılacak her çalışmanın, vatandaşların ihtiyaçlarının önceden belirlenerek profesyonelce yapılması gerektiğinin oldukça önemli olduğunu" belirtti.  "Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığımız dönemde kentimiz insanlarına sunduğumuz ve halen devam etmekte olan sürekli hizmetler bu anlayışla yapılan hizmetlerdir." diyen Nedim Tepebaşı, "Buna sadece bir örnek olarak kütüphaneleri gösterebiliriz." dedi. Aday adayı Tepebaşı devamla:"Kütüphane hizmeti bir ihtiyaçsa bunu halkın her kesiminin yararlanacağı şekle getirmek bir zorunluluktu. Bu bağlamda hafta tatillerini kaldırarak sabah saat 08.00'den gece 23.00'e kadar kütüphaneleri açık tutmayı bu hizmetin uzantısı olarak uygulamaya koyduk. Arkasından, teknolojinin imkânlarından yararlanmak bu işin devam eden diğer bir uzantısı olduğu için bilgisayar ve internet hizmetini devreye girdirdik. Bu iş burada da bitmediğinden, çocuklarını almaya gelenlerin oturup bekleyebileceği, kütüphaneye gelenlerin dinlenmek için bir çay veya kahve içebileceği, bir şeyler atıştırabileceği kafeteryayı hizmete sunduk. Birbirini takip eden işlemlerle entegre olan bu hizmet silsilesi,  Türkiye'de belki de bir ilk denilebilecek proje olması özelliğiyle diğer hizmetlerin nasıl yürütülmesi gerektiğine açıklık getirebilecek bir örnektir." dedi.

Modern bir kent için işlerin tekrar tekrar yapılması döneminin bitmesi gerektiğine vurgu yapan aday adayı M. Nedim Tepebaşı, bir kerede kalıcı işler yapılmasının çoktan geldiğini söyledi.  "Altyapıda galeri sistemine geçilmesi birçok olumsuzlukların yanında israfı da ortadan kaldıracaktır. Her ne kadar altyapı büyükşehir belediyesinin görevi ise de konunun daha iyi anlatılması bakımından bir örnekleme olarak bunu söyleyebiliriz. Vatandaşların kent sorunlarını ve beklentilerini iyi tespit edip bilmesi ayrıca bir vatandaşlık görevi olduğu gibi bunları belediye başkanından beklemesi de haklarıdır." dedi.

Kent yönetimi ve yöneticileri ile ilgili bazı söylemlerin yanlış algılamalara sebep olduğuna dikkat çeken M. Nedim Tepebaşı, yöneticinin bir orkestra şefi gibi düşünülmesi gerektiğini söyleyerek:"Yöneticinin, bir orkestra şefinin bütün enstrüman kullananları yönetmesi örneğinde olduğu gibi bir yönetici olması gerektiğine" işaret etti.

Bir kentin huzuru için kent sakinlerinin ihtiyaçlarının zamanında ve en verimli bir şekilde karşılanmasına dikkat çeken Tepebaşı, Sayın Başbakanımızın sıkça vurguladığı: "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!" prensibini unutmadan çalışmayı esas almanın en doğru bir tercih olduğunu söyledi.

Kent meselelerinin derinlemesine konuşulduğu ziyarette aday adayı M. Nedim Tepebaşı'na KAMİMDER'in kuruluşu ve çalışmaları hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi. (Esra AKÇAKALE)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı