M. Nedim Tepebaşı; Sorgulamak Medeniyettir
Gündem 9.12.2013 10:44:01 0

M. Nedim Tepebaşı; Sorgulamak Medeniyettir

AK Parti Onikişubat Belediyesi Başkanı aday adayı M. Nedim Tepebaşı kısa adı "KAMİMDER” olan Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğini ziyaret etti.

Dernek üyeleri ile yapılan görüşme sırasında aday adayı Tepebaşı, ziyaretinin sebebinin; propaganda olmadığını, bu süreç içinde her birimizi yakından ilgilendiren, kentimiz ve ülkemiz meseleleri ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmak arzusunda olduğunu söyledi.

Kentlerde yaşayan herkesin; yaşadığı kentle, ülke vatandaşı her kişinin ise hem ülkesi hem de kenti ile dolayısıyla her kişinin kenti ve ülkesi ile ilgili konularda sorumluluğu nispetinde kafa yorması ve görüş sahibi olması gerektiğini söyleyen Tepebaşı, bu sorumluluk duygusuna bağlı olarak adaylık için başvurduğunu ifade etti. Bu sorumluluğun bilincinde olduğunu ve kendisine görev verildiği takdirde üstlendiği sorumluluğa bağlı kalacağını söyleyen M.Nedim Tepebaşı; "Sorumluluk bilincine sahip olunmadan, bir çaba sarf edilmeden iyi işler yapılmasını beklemenin, ya da başkalarının uygun gördüğü şekilde yaşamayı kader zannetmenin doğru olmadığını, kaderiyeciliğin bizim inancımızla uyuşmayacağını, Allah'ın insana yeryüzünde temsilcilik görevi verdiğini, buna bağlı olarak da akıl ve değerlendirme yeteneği ile donattığını " sözlerine ekledi.

İyi ve doğru bir yönetimin her vatandaşın hakkı olduğunu belirten M.Nedim Tepebaşı; belediye başkanının da her şeyden önce iyi bir yönetici olması gerektiğini, kent bütçesinden çıkan her kuruşu yerli yerince harcama sorumluluğunu müdrik olarak layıkı ve hakkıyla iş yapmayı prensip edinmesinin zorunlu olduğunun özellikle altını çizmek istediğini söyledi. Aday adayı Tepebaşı, yapılması gereken her işin yapılmasını istemenin ve yapılması gerekirken yapılmayan hizmetlerin niçin yapılmadığını sorgulamanın her vatandaşın doğal hakkı olduğunu baştan kabul ettiğini söyledi. "Bu durumda; sorgulamak medeniyettir!" diyen Onikişubat Belediyesi başkan aday adayı M. Nedim Tepebaşı; "Geçmişte bu yapılmadığı için ülke insanımız çok şeyler kaybetti ve sıkıntılı günler yaşadı." dedi.

Kent yönetiminde, gerekli araştırma ve eleştirilerin toparlanması neticesinde elde edilen ortak aklın önemli olduğunu, bu yöntemle yapılan işlerin herkes tarafından sahiplenileceğini, bunun da bir kent için çok büyük önem taşıdığını söyleyen Tepebaşı, "Yapılacak her çalışmanın, vatandaşların ihtiyaçlarının önceden belirlenerek profesyonelce yapılması gerektiğinin oldukça önemli olduğunu" belirtti.  "Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığımız dönemde kentimiz insanlarına sunduğumuz ve halen devam etmekte olan sürekli hizmetler bu anlayışla yapılan hizmetlerdir." diyen Nedim Tepebaşı, "Buna sadece bir örnek olarak kütüphaneleri gösterebiliriz." dedi. Aday adayı Tepebaşı devamla:"Kütüphane hizmeti bir ihtiyaçsa bunu halkın her kesiminin yararlanacağı şekle getirmek bir zorunluluktu. Bu bağlamda hafta tatillerini kaldırarak sabah saat 08.00'den gece 23.00'e kadar kütüphaneleri açık tutmayı bu hizmetin uzantısı olarak uygulamaya koyduk. Arkasından, teknolojinin imkânlarından yararlanmak bu işin devam eden diğer bir uzantısı olduğu için bilgisayar ve internet hizmetini devreye girdirdik. Bu iş burada da bitmediğinden, çocuklarını almaya gelenlerin oturup bekleyebileceği, kütüphaneye gelenlerin dinlenmek için bir çay veya kahve içebileceği, bir şeyler atıştırabileceği kafeteryayı hizmete sunduk. Birbirini takip eden işlemlerle entegre olan bu hizmet silsilesi,  Türkiye'de belki de bir ilk denilebilecek proje olması özelliğiyle diğer hizmetlerin nasıl yürütülmesi gerektiğine açıklık getirebilecek bir örnektir." dedi.

Modern bir kent için işlerin tekrar tekrar yapılması döneminin bitmesi gerektiğine vurgu yapan aday adayı M. Nedim Tepebaşı, bir kerede kalıcı işler yapılmasının çoktan geldiğini söyledi.  "Altyapıda galeri sistemine geçilmesi birçok olumsuzlukların yanında israfı da ortadan kaldıracaktır. Her ne kadar altyapı büyükşehir belediyesinin görevi ise de konunun daha iyi anlatılması bakımından bir örnekleme olarak bunu söyleyebiliriz. Vatandaşların kent sorunlarını ve beklentilerini iyi tespit edip bilmesi ayrıca bir vatandaşlık görevi olduğu gibi bunları belediye başkanından beklemesi de haklarıdır." dedi.

Kent yönetimi ve yöneticileri ile ilgili bazı söylemlerin yanlış algılamalara sebep olduğuna dikkat çeken M. Nedim Tepebaşı, yöneticinin bir orkestra şefi gibi düşünülmesi gerektiğini söyleyerek:"Yöneticinin, bir orkestra şefinin bütün enstrüman kullananları yönetmesi örneğinde olduğu gibi bir yönetici olması gerektiğine" işaret etti.

Bir kentin huzuru için kent sakinlerinin ihtiyaçlarının zamanında ve en verimli bir şekilde karşılanmasına dikkat çeken Tepebaşı, Sayın Başbakanımızın sıkça vurguladığı: "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!" prensibini unutmadan çalışmayı esas almanın en doğru bir tercih olduğunu söyledi.

Kent meselelerinin derinlemesine konuşulduğu ziyarette aday adayı M. Nedim Tepebaşı'na KAMİMDER'in kuruluşu ve çalışmaları hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi. (Esra AKÇAKALE)

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalba...

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Ta...

Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ S...

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun...

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

20.3° / 11.8°

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademisi Başladı

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosyal Dokunuş

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyesi

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hedefleniyor

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmaraş

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söylediği Gazze söylemleri Gerçeği Yansıtmıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalball Takımı 1. Lig’e Yükseldi

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Taçlanacak

Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ Sathi̇ Kaplama Aracı ekledi̇

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun Ziyareti

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her Gün

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm şart”

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura heyecanı yaşandı

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan Dönemi Başladı

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi