“Huzur ve mutluluğu için gecemizi gündüzümüze katacağız”
Siyasi 18.12.2013 15:09:12 0

“Huzur ve mutluluğu için gecemizi gündüzümüze katacağız”

İlçe teşkilatında partililerine hitap eden Erkoç, "1 milyon 63 bin insanımızın huzur ve mutluluğu için gecemizi gündüzümüze katacağız” dedi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, Afşin'de teşkilat üyeleri ve vatandaşlarla buluştu. Afşin girişinde AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve yüzlerce vatandaş tarafından karşılanan Erkoç, ilçe binasında partililerine hitap etti.

Türkiye'nin 2002 öncesi durumunu ve bugün geldiği noktayı anlatan Erkoç, ülkeyi her geçen gün büyüten bir kadronun içerisinde olmaktan onur duyduğunu söyledi. 2001 yılında AK Parti kurulduğunda bu teşkilat içerisine girdiğini anımsatan Erkoç, şöyle konuştu:

"Biz bu yola çıktığımızda ülkemiz çok kötü şartlardaydı. Ben AK Parti'nin Kahramanmaraş'taki kurucu üyelerinden biriyim. Hatırlayın o dönem ülkemiz kaos ve kargaşa içerisindeydi. Büyük bir istikrarsızlık vardı. Ülkemiz her gecen gün mutsuzlaşmakta ve uluslararası arenada itibarsızlaşmaktaydı. Biz o zaman bu ülkenin makus talihini yenmek için yola çıkmıştık. Güçlü bir Türkiye içi, lider bir Türkiye için Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yola çıktık. Ve AK Parti milletle yaptığı güç birliği sayesinde, kurduğu gönül bağı sayesinde ülkemizin makus talihi değişti ve hayal bile edilemeyen icraatlar 10 yılda yapıldı. Çok şükür o günleri geride bıraktık ve geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Aziz milletimizle birlikte olduğumuz sürece bizleri kimse bu yolumuzdan alı koyamayacak. Çünkü bizim ecdadımız 3 kıtada 21 milyon kilometre kare toprak üzerinde adaletle hükmetti. Biz de gücümüzü buradan, geçmişimizden almaktayız. Atiyi mazi üzerine inşa etmekteyiz. İnşallah bu güçle yola çıktık aynı azimle yürümeye devam edeceğiz."

AK Parti'nin her kademesinde görev yaptığını anımsatan Erkoç, 30 Mart Yerel Seçimleri için de büyükşehir belediye başkan adayı olarak önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti. Erkoç, "Önümüzde bir yerel seçim var ve biz de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yola çıktık. Büyükşehir Kahramanmaraş için bir milat. Daha önce büyükşehir olan iller bu fırsatı çok iyi değerlendirdiler. Özellikle belediye hizmetleri noktasında önemli hizmetlere imza attılar. Ama biz büyükşehir olamadığımız için bunun dezavantajını çok hissettik. Aslında 2000 yılında şehrimiz büyükşehir olmuştu. Ama o dönemki hükümet bunu iptal etti. Maraş ta uygun görülmediğini iddia edilmişti. O zaman sevinci yarım kalan Kahramanmaraş'a bu müjdeyi başkanımız verdi. Biz de tüm kent için sinerji oluşturabilecek bu yeni sistemle şehrimizin her köşesine hizmet götüreceğiz" diye konuştu.

 "BÜYÜKŞEHRİ ELEŞTİRİP ŞİMDİ BU YÖNTEMLE HİZMET EDECEKLERİNİ SÖYLEYENLERİ MİLLETE HAVALE EDİYORUZ"

Büyükşehir yasasıyla birlikte Kahramanmaraş'ta adeta bir bakanlık kurulduğunu dile getiren Erkoç, yakalanılan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti. Büyükşehir yasası çıktığında karşı çıkan muhalefeti de  eleştiren Erkoç, "Biz onları millete havale ediyoruz" dedi. Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Hatırlayın muhalefet bu sisteme karşı çıkmıştı. Eleştirmişlerdi. Meclisten geçmemesi için de ellerinden geleni yaptılar. Ama çok şükür başbakanımızın dirayetli duruşu sayesinde bu konu yasalaştı. Ardından Anayasa Mahkeme'sine gönderdiler fakat oradan da vize çıktı. Şimdi 30 Mart itibariyle yürürlüğe girecek ve hizmetlerimize başlayacağız. Şimdi o eleştirileri yapanlar şimdi bu eleştirdikleri kanunla, yöntemle daha iyi hizmet sunacaklarını söyleyerek meydanlara çıktılar. Biz onları milletimize havale ediyoruz. İnşallah biz bu büyükşehirle beraber Kahramanmaraşımız'ın şehircilik alanı başa olmak üzere, kentsel dönüşümde, ilçelerle olan ulaşımında, turizm de yani her alanda büyük hizmetler gerçekleştireceğiz."

 "ESHAB-I KEHF BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Kahramanmaraş'ın tüm değerleriyle turizmde hak ettiği geliri elde etmesi için çalışacaklarını dile getiren Erkoç, bu nokta da Eshab-ı Kehf'in de büyük önem taşıdığını kaydetti. Erkoç, "Kahramanmaraş yeni dönemde turizm pastasından daha fazla pay alacak. Bu noktada Afşin'deki Eshab-ı Kehf'imiz büyük önem taşıyor. Biz bunu da değerlendireceğiz. Eshab-ı Kehf başta olmak üzere Afşin'imizi turizm merkezlerinden biri haline getireceğiz. Geçmişte burası yeşil Afşin olarak anılan bir yerdi. İnşallah yeni dönemde de öyle olacak" ifadelerini kullandı.

DSİ'nin Afşin ve çevresinin içme suyu sorununu çözmek için harekete geçtiğini vurgulayan Erkoç, 51 milyon TL'lik bir projenin yakında hayata geçeceğini söyledi. Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:

 "DSİ'miz buranın içme suyu projesi için çalışmalara başladı. 51 milyon TL'ye 24 köy, 6 belde ve ilçe merkezine doğal kaynak suyu getirecek. Bu işin biran önce hızlanarak tamamlanması için çalışacağız. Ayrıca Afşin'i doğalgazla buluşturmak için kararlıyız. Bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu yeni dönemde Kahramanmaraş'ın her tarafını imar etmek için çalışan bir şehremini olmaya gayret edeceğiz. 1 milyon 63 bin insanın her türlü probiyle ilgileneceğiz. İnsanlarımızın bu şehirde mutlu ve huzurlu yaşaması için geçeğimizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Nasıl bir anne ve baba çocuğunun gelece için kaygılanırsa, biz de bu düşünce ve hassasiyetle 1 milyon 63 bin insanın gece gündüz hizmetinde olacağız."

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ise teşkilatın her bir ferdiyle Erkoç'un yanında olduklarını söyledi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaynak, "Başkanım 2001 yılında merkez ilçe yönetim kurulu üyesi olarak başladığı bu yolda merkez ilçe başkanlığı, il başkanlığı yaptı ve bu gün de büyükşehir belediye başkan adayımız olmuştur. Biz kendisini her noktada olduğu gibi büyükşehir başkan adaylığı sürecinde de yanında olacağız. Çünkü bizleri hiçbir zaman mahcup etmedi. Çıktığı bu yolda da bizleri mahcup etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Kendisine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

 

Erkoç, teşkilat ziyaretinin ardından Afşin esnafıyla buluştu. Şehir merkezindeki işyerlerine konuk olan Erkoç, samimi sohbetler gerçekleştirip Kahramanmaraş ve ilçeler için hayata geçirmek istediği projeleri paylaştı. Esnafların güler yüzüyle karşılanan Erkoç, gösterilen teveccühe layık olacaklarını söyledi. (Fatih YALÇIN)

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş KSÜ Rek...

Dora: “Fiziki Yeniden Yapılanmanın Yanında Sosyal ...

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz...

Şehit Yakınları Yedikuyular’da Ağırlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arsl...

8 Numaralı Toplu Taşıma Hattının Güzergâhında Deği...

Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi açıldı

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Olimpiyatlarda yarışacak tek takım

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapıl...

KSÜ’de Vefatının 550. Yılında Ali Kuşçu Anıldı

Halil Altun, Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan...

ENDES’le Özel Gereksinimli 20 Vatandaşın İstihdamı...

Ünal Ateş " Aile hekimlerine yapılanlar asla kabul...

Aslan Yüzgeç Protokol Müdürü Oldu!

O firma çalışmaları karda bile aksatmadı

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu Operasyonunda 7 Şahıs ...

Afşin’de Yeşilçam Şarkılarıyla Nostalji Rüzgarı Es...

Yedikuyular ve Ali Kayası Terası yollarında kış la...

Türkiye Offroad Şampiyonası Sezon Finali Kahramanm...

Kahramanmaraş’taki Fırtına Saatte 95 Kilometre Hız...

Vefatının 102. Yılında Sütçü İmam, KSÜ’de dualarla...

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyon...

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boy...

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşat...

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı...

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Y...

Onikişubat Belediyesi’nden kadınlara yönelik ücret...

70 Dakika İçerisinde Aktarma Ücretsiz

Hayırsever İş İnsanlarından Kahramanmaraş Emniyet ...

Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyet Spor Şöleni’n...

Ak Parti Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Rek...

Başkan Toptaş; Hedefimiz, Onikişubat’ımızı bir bil...

Haydi Çocuklar, “Kitaplar Ülkesi” Sizi Çağırıyor!

Başkan Görgel: “1,3 Milyar TL’lik Yatırımla Yeni E...

Türkiye Deniz Turizminde Gelişen Bir Oyuncu

Şehrin Yeni Mekânı Çamlıca Restoran, Misafirlerini...

Berdücesi’nin Güz Sayısı Okurlarıyla Buluştu!

19.9° / 11.1°

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapılacak"

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu Operasyonunda 7 Şahıs Yakalandı

Yedikuyular ve Ali Kayası Terası yollarında kış lastiği uygulaması

Kahramanmaraş’taki Fırtına Saatte 95 Kilometre Hıza Ulaştı