Tarih: 23.12.2013 15:37

Ticaret ve Sanayi Odasından “Ebeveyn-Çocuk İlişkisi Paneli”

Facebook Twitter Linked-in

Velilerin yoğun katılım gösterdiği panelde,  Doç. Dr. Mehmet Suat Bal, Yrd. Doç. Dr. İzzet Döş ve Yrd. Doç. Dr. Cengiz Özmen konuşmacı olarak katıldı.

Çocuk yetiştirmenin önemine değinen Yrd. Doç. Dr. İzzet Döş şöyle konuştu. "Her çocuğun ayrı bir birey olduğunu ve ailelerin öncelikle bu farklılığı anlamalarına gerektiğinin altını çizdi. Her çocuğun karakterinin farklı olduğunu ve çocuğa bu karaktere uygun bir şekilde yaklaşılması gerektiğini söyleyen Döş sözlerine şöyle devam etti: "Aileler öncelikle çocuklarının yeteneğini kabul etmeli ve hiçbir öğrenciye yetenekleri üstünde sorumluluk vermemeli. Eğer aile öğrenciye yetenekleri üstünde sorumluluk verirse, öğrenci bu durumun üstesinden gelemez ve sorunlu bir birey olur."

Velilerle öğretmenlerin işbirliği halinde olması gerektiğini kaydeden Döş, "Velilerin öğretmenlerin tavsiyelerini göz ardı edip, kendi dönemlerindeki yöntem ve teknikleri uygulamaya çalışmaları yanlış bir tutumdur. Bu durum çocukta kavram kargaşası yaratır. Öğrenmeye ket vurur."

Ergenlik ve İletişim konusuna hakkında velileri bilgilendiren Yrd. Doç. Dr. Cengiz Özmen, şunları söyledi. "Ergenlik döneminin özelliklerini açıklayarak konuşmasına başladı. Ergenliğin çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir.

Ergenlikte ailelerin çocuklara nasıl yaklaşmasını gerektiğinin altını çizen Özmen, "Ergenlerle iletişim kurarken sen dilini kullanmak yerine ben dilini kullanmalıyız. Sen dili suçlayıcı bir dildir, çatışma ve kavgalara neden olur. Oysa ben dili yapıcıdır."

Doç. Dr. Mehmet Suat Bal, "Her öğrenci farklı bir bireydir ve buna binaen her öğrencinin farklı bir tarzı vardır. Örneğin öğretmeni öğrenciye ödev verdiği zaman, öğrenci ödevine kendinden bir şeyler katmalıdır. Kendi özgünlüğünü yaratmalıdır. Eğer bu noktada problem yaşarsanız, mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız."

Panelin ardından veliler öğrencilerin durumlarını öğretmenlerle görüşmek için sınıflara alındı. (Esra AKÇAKALE)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —