Gevher, Camiler Bir Kültür Merkezi Olmalı
Gündem 30.12.2013 10:43:28 0

Gevher, Camiler Bir Kültür Merkezi Olmalı

Kahramanmaraş'ın eğitmen İl Müftüsü Muhammed Gevher, görevlilerin verimliliğini ve çalışma isteklerini arttırmak için ilkleri gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş il Müftüsü Muhammed Gevher, din görevlilerinin görevdeki çalışma isteğini canlandırma, yani motivasyonlarını yükseltmek için bölge bölge din görevlilerini toplayarak sorunları dinliyor. Müftü Gevher bu hareketiyle bir ilki gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher'in bu haftaki durağı geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan 12 Şubat ilçesindeki Hz. Hamza Camii okuma salonu oldu. Yaklaşık 35 din görevlisiyle istişarede bulunan Müftü Gevher, cami görevlileri İdris Arslantaş, ve Hamza Okutucuya bu güzel okuma salonunu bölgeye kazandırdıkları için tebrik etti.

Burada okuma salonuyla ilgili ilk konuşmayı yapan Diyanet-Sen Şube başkanı Mimar Sinan cami İmam hatibi Ekrem Aslan, okuma salonlarının insana yönelik hizmetler olduğunu belirtti ve kendilerini buraya topladıkları için cami görevlilerine teşekkür etti. Arslan buradaki amaçlarının görevdeki arkadaşların sorunlarını dinleme adına olduğunu, buradan çıkacak güzel fikirlerle motive edileceklerini söyledi.

12 şubat ilçesine Okuma salonunu kazandıran Hz. Hamza Camii imam Hatibi İdris Arslantaş, açılışını yaptıkları bu mekanı görevlilere göstermek için toplandıklarını belirtti. Arslantaş, "Akşam derslerini burada yapıyoruz. Bir bölümde 2 si hafız 9 imam hatip öğrencimiz burada yatılı kalıyorlar. Kütüphanemiz halkımıza ve öğrencilerimize açık geniş bir hizmet vermeyi amaçladık. Buradaki toplanmamız bu bölgedeki imamlarla kaynaşma olduğunu söyledi.

Cami imam hatibi İdris Arslantaş daha sonra misafir din görevlilerine okuma salonunu gezdirerek bilgi verdi. Sofralar kuruldu ve görevlilere çiğ köfte ikramında bulunuldu, dualar yapıldı ve Fatihalar okundu.

Kahramanmaraş'ın eğitmen il Müftüsü Muhammed Gevher, "Hz Hamza camine örnek bir diyanet okuma salonu kazandırdıkları için görevlilere teşekkür ediyoruz. Diyanet salonlarının açılışı devam edecektir. Bu uzun gecelerde görevlilerle bir araya gelip dertleşiyor motive oluyoruz. Camilerimizin bekleme yeri değil de bir kültür merkezi olması için çalışmaktayız."şeklinde konuştu.

Daha sonra okuma salonunda kalan öğrencilerden Hüseyin kapuçam ve arkadaşlarının İlahiler okudular. Programda Mücahit Gülnar'ın okuduğu Kuran tilaveti dinleyenleri mest etti. Müftü Gevher kuran okuyan hafız Mücahit Gülnar'ı yanına çağırarak istikbal vaed ettiğini söyledi ve tebrik etti. Gevher, hafıza bir de bozulmaması yönünde tavsiyede bulundu.

Proğrama, İl Müftüsü Muhammed Gevher, 12 şubat İlçe Müftüsü Davut Polat, Diyanet-Sen şube başkanı Ekrem Arslan, Dulkadiroğlu diyanet-sen ilçe başkanı Muharrem Tozar, 12 Şubat ilçe başkanı aynı zamanda Hz. Hamza cami imam hatibi İdris Arslantaş ile din görevlileri katıldı. (Murat KAVUN)

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.7° / 12.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı