Gündem

Gündem Haberleri

Tereciye tere sattılar

Tereciye tere sattılar

Yemek programlarının vazgeçilmez ismi, yemek kitaplarının usta yazarı ve `lezzet sihirbazı` unvanıyla damak tadına düşkün olanların gönüllerinde adeta taht kuran Emine Beder, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin davetlisi olarak geldiği ken

İki günlük programın ilk gününü yemek kursuna, ikinci gününü ise yarışmaya ayıran Emine Beder'e Kahramanmaraşlı kadınlar ve turizm otelcilik öğrencileri Piazza'daki Çıtır Usta Restoran'da lezzet şöleni sundu.

Kadınlara yemek tarifi vermeye hazırlanırken, ünlü Kahramanmaraş yemeklerinden örneklerle karşılaşan Emine Beder, eline kağıdı kalemi alıp bir yandan not tuttu, diğer yandan da fotoğraf makinesi ile yemeklerin fotoğrafını çekti. İlk kez geldiği Kahramanmaraş'ın böylesine güçlü bir mutfağı olduğunu bilmediğini anlatan Emine Beder, ''Tereciye tere sattınız, helal olsun Kahramanmaraşlı hanımlarımıza'' dedi.

Çok yer gezdiğini ama bu kadar özel ve titizlikle hazırlanılmış yemek şovuyla ilk defa karşılaştığını söyleyen Beder, ''Hani gittiğimiz yerlerde sizi yörenin ünlü restoranlarına götürürler, oradaki lezzetlerin tadına bakarsınız ama bu farklı bir şey. Ben Maraş mutfağını az biliyordum ama burada çok zengin bir mutfak olduğunu görüyorum'' diye konutu.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise Emine Beder'e, kurumlarınca hazırlanan ve yöresel yemeklerden örneklerin sunulduğu bir yemek kitabı armağan etti. Küçükdağlı, Kahramanmaraş'ın her ne kadar dondurması ile öne çıkan bir kent olsa da mutfak kültürünün oldukça güçlü olduğunu kaydetti.

Küçükdağlı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kentin mutfak kültürünü tanıtma adına birçok çalışma yaptıklarını kaydetti. Küçükdağlı'nın, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü pasta-börek eğitmeni olan eşi Gülsüm Küçükdağlı ise, hazırladığı birbirinden güzel Kahramanmaraş yemeklerinin sunumunu yaparken, ''Kahramanmaraşlı olmasam da bir Kahramanmaraş gelini olarak bu kültüre benim de ne kadar katkım olursa o kadar mutlu olacağım'' dedi.

Kahramanmaraş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Beşir Özkurt ise sektöre genç yetenekler kazandırma çabasında olduklarını belirterek, ''Biz de bu sunumda yer almaktan mutluyuz. Emine hanıma yöremizin tanıtımına katkı sunduğu için Kahramanmaraş Piazza'ya da bizi kendisiyle buluşturduğu için minnet borçluyuz'' diye konuştu.

Kahramanmaraş Piazza AVM Müdürü Serbülent Tekinşen ise hizmete girdikleri günden beri sadece bir alışveriş merkezi olmadıklarını her fırsatta dile getirdiklerini anımsatarak, ''Bu yörenin değerlerine katkı sunmak da bizim sosyal sorumluluklarımız arasındadır'' dedi.İHA

 



Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”