2013 Yılı Sağlık Çalışanları Adına Kayıp Bir Yıl Olmuştur
Gündem 2.01.2014 12:35:01 0

2013 Yılı Sağlık Çalışanları Adına Kayıp Bir Yıl Olmuştur

Tüm Sağlık-Sen Genel Sekreteri Yüksel Kılıç 2013 yılının bir değerlendirmesini yaparak "2014 yılına da 2013 yılına girdiğimiz sorunları çözemeden girdik, 2013 yılı da çalışanlar adına kayıp bir yıl olmuştur” dedi.

Kılıç yaptığı açıklamada; 2013 yılında yapılması gerekenleri maalesef yapamadan 2014 yılına girdik. Sorunun yalnızca bir ucundan tutarak, belli bir alanda düzenleme yapmak değil, bütüncül bir yaklaşımla, toplumumuzun oluru ile milletimizi ve devletimizi gelecek yüzyıllara taşıyacak, çağdaş, demokratik, katılımcı, çevreci ve insan odaklı bir Anayasa metnini baştan yazmak olmalıydı, bu olmadı tartışmalarıyla geçiştirildi.

Kılıç, Anayasa, bir devletin temel kurumlarının işleyişini belirleyen, vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini güvence altına alan, toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görmüş, yazılı ya da yazısız kurallar bütünü olduğunu belirtti.

Kılıç, "zaman içinde değişen toplum ve ilerleyen demokrasi anlayışı; daha özgürlükçü, daha çağdaş bir Anayasa ile desteklendiği takdirde toplumsal gelişme sağlanabileceğini belirterek; Anayasaların değiştirilmesi ya da yeniden düzenlenmesinin, toplumun bir kesiminin değil tamamının onayı ile katılımcı bir anlayış içinde gerçekleşmesi zorunludur,2014 yılına girerken hala bu değişimi sağlayamamış olmanın karamsarlığı içindeyiz" dedi.

Demokratik bir toplumun en temel özelliklerinden biri de vatandaşlarına siyasete katılma, seçme ve seçilme özgürlüğü tanıması olduğunu belirten Kılıç, "ülkemizin en eğitimli kesiminden biri olan kamu görevlilerinin siyasete yapacakları katkı da son derece önemlidir.

Daha demokratik bir sistem getireceğini iddia eden siyasi irade, kamu görevlilerinin siyasete katılma, siyasi partilere üye olma gibi en demokratik hakkını dahi vermemiş, yaklaşık 2,5 milyon kişilik eğitimli, tecrübeli ve birikimli kesimi siyasetin dışında tutulmuştur.

Hiç şüphesiz bu durum; ülke içinde bir grubun siyaseten yasaklanması, en ilkel demokrasi anlayışıyla dahi bağdaşmayan bir tutum olarak 2013 yılında da sürdürülmüş olduğunu vurgulayan Kılıç, 2013 yılında gündeme dahi gelmeyen bu husus başka bir bahara kalmıştır" dedi.

Tüm Sağlık-Sen Genel Sekreteri Yüksel Kılıç, 2013 yılının bir değerlendirmesini yaparak; "2013 Yılı, sağlık çalışanlarının huzursuzluklar yaşadığı, şiddete maruz kaldığı, horlandığı, mobing uygulamalarının artış gösterdiği ve maddi kayıpların olduğunu,

2013`de Döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmediğini, Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmadığını,

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmediğini, 2013 yılında da binlerce sağlık çalışanın fiziki ve sözlü şiddete maruz kaldığını,

Öğle tatili kullandırılmayan sağlık çalışanlarının 1 saat fazla çalışarak uğradıkları haksızlık devam ettiğini,

4/B sözleşmeli kadrolarda istihdam yapılmaya ve yeni alımlar yapılmaya devam edildiğini,

2014 yılında yapılan seyyanen zammın tüm tazminatlarda çalışanlar için zarar olduğunu ve büyük bir başarı gibi lanse edildiğini,"belirtti.

Sağlık Çalışanları problem dolu bir yılı daha geride bıraktı diyen Kılıç, "Çalışanların sorunlarını yetkililere, hukuki zeminde yargıya, eylem ve etkinlikleri ile kamuoyuna taşıyan sendikamızın sürdürdüğü mücadele diğer sendikalara üye sağlık çalışanları tarafından da takdir edildi. Bol üyeli sendikalar çalışanın sorunlarını çözme yerine makam ve koltuk peşine düşerek, Makamlarından aldıkları yetkiyi Devlet hizmeti adına değil Sendikal bir baskı aracı olarak kullanmayı sürdürdüler " dedi.

Kılıç,"2014 yılında üyelerimizden alacağımız güçle mücadelemize devam edeceğiz ve Türkiye'de gerçek sendikacılığı temsil etmeye karlı olduğumuzu sağlık çalışanlarına aktaracağız ve anlatacağız ve sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam edeceğiz " dedi.

Kılıç, "sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanmasını, mağduriyetlerinin giderilmesini ve sorunlara çözüm üretilen, çalışma hayatında kolaylıklar sağlanan bir yıl geçirmek istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2014 yılının şimdiden tüm sağlık çalışanları için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.9° / 6.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı