Gündem 2.01.2014 16:03:56 0

''Türkiye Hepimizin''

İslam Alimlerinden ve bölgenin güçlü kanaat önderlerinden Ülfet Vakfı Kurucusu ve Başkanı Abdullah Tayhan Hocaefendi son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden konulara sosyal ve İslami açıdan bakış açısı getirerek halkın fitne ve fesada daha temkinli olm

Kahramanmaraş'ta yaptığı hizmetlerle öğrencilerine medrese eğitimi vererek gençleri geleceğe hazırlayan bir kurumun Kuruculuğunu yapan Ülfet Vakfı Başkanı Abdullah Taylan Hocaefendi Türkiye gündemini meşgul eden konularla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bugün Türkiye'nin içindeki fitne ve fesadın apaçık görüldüğüne dikkat çeken Taylan Hocaefendi, dış mihraklar tarafından Türkiye'nin savunmasız ve zayıf düşürmenin yıllarca öngörülen bir plan olduğuna dikkat çekerek iki tehlikeye dikkat çekti; "Bugün hedef; birinci planın uygulanması için patlamaya hazır dinamit hükmünde olan çözüm ve barış sürecini sonlandırmak, kardeş Türkiye halkını birbirine kırdırıp, ikinci tehlike olan Ortadoğu cehennemine Türkiye'yi sürüklemektir."

BÜTÜN KESİMİN TÜRKİYE'NİN SALAHİYETİNE OLMASI GEREKİR

Taylan Hocaefendi açıklamasını şöyle sürdürdü; "Türkiye'de bulunan tüm ırkların ve fikirlerin Türkiye'nin salahiyetine olması gerekir. Kendi aralarındaki fikir ve düşünce farklılığı Türkiye'nin kalkınması ve geleceği noktasında değer taşımalıdır. Yok, eğer bu farklılık Türkiye'nin huzur ve istikrarını bozar, Türkiye'nin vatan birlikteliğini dağıtıp aralarında kin ve nefret sebebi olacaksa, burada doğacak neticeyi çok iyi düşünmemiz gerekir. Bu neticeyi de bugün yanı başımızda Suriye‘de, Irak'ta ve son günlerde Mısır'da olan istikrarsızlıkla apaçık müşahede etmekteyiz. İdare istikrarsızlığının vahşeti her gün farklı bir tabloyla seyretmekteyiz. Kan, barut ve gözyaşı hâkimiyetiyle huzuru ve topraklarını kaybetmiş Suriyeli kardeşlerimize biz kucak açmışız. Bugün devlet ve millet olarak onlara el uzatan şefkat umudu olmuşuz.

İKİ TEHLİKEYE KARŞI ÇOK DİKKATLİ OLALIM

Türkiye'mizin karşı karşıya olduğu şu iki büyük tehlikeyi göz ardı etmeyelim. Birinci tehlike, yurtiçi asayiş; ikinci tehlike ise dış güçlere karşı milli savunmadır. Birinci tehlikenin devreye sokulmasıyla dış güçlere karşı Türkiye'yi savunmasız ve zayıf düşürmek, yıllarca öngörülen bir plandır. Bugün ise hedef; birinci planın uygulanması için patlamaya hazır dinamit hükmünde olan çözüm ve barış sürecini sonlandırmak, kardeş Türkiye halkını birbirine kırdırıp, ikinci tehlike olan Ortadoğu cehennemine Türkiye'yi sürüklemektir.

Türkiye'yi böyle bir tehlikeden korumak hepimizin öncelikli sorumluluğudur. Şu kural bu konuda esas alınması gereken bir kuraldır. "Güvenliğin nimeti sıhhatin nimetinden üstündür."

HUZUR VE İSTİKRAR YOKSA ORADA HER ŞEY OLUR

Bir memlekette huzur ve istikrar yoksa orada terör, anarşi, kan, barut ve gözyaşı varsa sıhhatten ve servetten hangi faydayı görürsün? Türkiye'ye kıymayalım. Pek akıl yormaya da gerek yok, komşu ülkelerimizden ders alalım. O ülkeleri cehenneme dönüştürenler Türkiye'nin dostları değildir.

Bu iki tehlikeye karşı sorumluluk taşımayan kişi, kimliği ne olursa olsun, taşıdığı misyon ne olursa olsun bundan sorumludur. İslam fıkhına göre de haram işlemektedir. Doğacak neticeden tarih ve Allah'ın huzurun da hesap verecek ve dökülen o kana ortak olacaktır.

Bir doğal afet neticesinde yıkılan bir baraj sorumluyu tartışmaya açmaz. Orada yapılması gereken bu zorluğa ve zarara toplumsal olarak göğüs germek ve sabretmektir. Nitekim bu millet kurtuluş savaşlarında bunu yapmıştır.  Ancak barajda arıza hissedip, su sızdığını gören bir mühendisin, görmemezliği ve duyarsızlığı sorumsuzluktur ve hainliktir. Bunu iyi idrak etmek gerek.

HUZUR VE İSTİKRARIMIZIN DEVAMI İÇİN DUA EDİLMESİ GEREKİR

Türkiye'mizin huzur ve istikrarı için; birlik, beraberlik ve kardeşliği için; kan ve gözyaşı olmaması için, elden gelen ne varsa yapılması ve dua edilmesi beş vakit namaz mesabeesinde farzdır. Çünkü namaz, güvenliğin güvencesidir. Namaz kılan insanlar birbirlerinin güvencesidir. Onlar birbirlerine zarar vermezler, onlar hiçbir insana zarar vermezler.

İslam fıkıh literatüründe kaide olarak (usul-ü fıkıhta) "İki fayda çakıştığında sen kişisel olanı değil toplumsal olanı tercih etmek zorundasın." kaidesi vardır. Burada eğer, kendi çıkarın uğruna bir toplumun kaosa sürüklenmesine göz yumuyorsan, fıkhen sorumlu ve Allah katında da mesulsün. Bir diğer kaide ise "İki zarar çakıştığında sen toplumsal olanı değil kişisel olanı tercih etmek zorundasın." Temsil ettiğin toplumun, milletin, vatanın ve bayrağın uğruna seve seve kendini feda edeceksin.  Yok, eğer kendi can güvenliğine ve çıkarına zarar gelmemesi için bayrağa gelecek zararı tercih ediyorsan fıkhen sorumlusun ve Allah katında da mesulsün. Yine bir usul-ü fıkıh kaidesi olarak, "fesadı ve fitneyi önlemek faydaları elde etmekten daha önceliklidir."

YAHUDİ VE HIRİSTİYANLARIN NİYETLERİ ORTADA

Bugün Türkiye göz önünde, içindeki fitne ve fesat apaçık görülüyor. Dış mihrakların Türkiye'ye bakışını siyasal ve sosyal alanda net bir şekilde gözlemliyoruz. Nitekim Kuran-ı Kerim'de de "Yahudi ve Hıristiyanlar, onların milletlerine (dinlerine) tabii olmadığı müddetçe asla senden razı olmazlar." buyrulmaktadır. Evet, Yahudi ve Hıristiyanların çıkarına olmadığın müddetçe onlar seni kabul etmezler, sana dost olmazlar. Geçmiş tarihimizde ve günümüzde, onların, İslam coğrafyasında vahşice, acımasızca ve zalimce, İslam âlemine yaptıkları zulmü bariz bir şekilde bilmekteyiz. Bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Biz de ikna icbardan öncelikli olmalıdır. Dikkat edelim, "Müminler, ancak kardeştirler. Onların arasını bulun ve Allahtan korkun. Umulur ki merhamet olunursunuz." Yine diğer bir ayet-i kerimede "eğer bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz onu Allah'a ve Rasulüne götürün." buyrulmaktadır. Allah ve Rasulü'nden daha adil bir hakem kim olabilir?

GELİN ÜSTAD'LARIN SÖZLERİNE KULAK VERELİM

Gelin, Üstad Bediüzzaman'ı (ks) dinleyelim: "Cedelin şe'ni, nefsaniyeyi tatmin hacet-i beşeriyeyi tezyiddir." Yani tartışmalar ve iç çekişmeler, nefsanî (bireysel) doyumluluk olup, toplumsal sorunları meydana getirip çoğaltanlardır. Tartışmalarımızı bırakalım, Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım ve kardeş olalım.

Benim telaşım ne siyaset ve ne de cemaattir; telaşım Türkiye'dir. Türkiye ne ile huzur,- istikrar ve kalkınmayı elde ediyorsa onu sağlamak zorundayız. Herkes imanını, vicdanını ve vatanperverliğini hesaba çeksin. Dar görüş ve kişisel çıkarları terk etsin. TÜRKİYE HEPİMİZİNDİR, TÜRKİYEMİZE KIYMAYALIM." (Fatih YALÇIN)

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Yedikuyular’a Haftanın Her Günü Toplu Taşıma Sefer...

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genel...

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şah...

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliğinin Sembolü Kİ...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Olimpiyatlarda yarışacak tek takım

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapıl...

KSÜ’de Vefatının 550. Yılında Ali Kuşçu Anıldı

Halil Altun, Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan...

ENDES’le Özel Gereksinimli 20 Vatandaşın İstihdamı...

Ünal Ateş " Aile hekimlerine yapılanlar asla kabul...

Aslan Yüzgeç Protokol Müdürü Oldu!

O firma çalışmaları karda bile aksatmadı

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu Operasyonunda 7 Şahıs ...

Afşin’de Yeşilçam Şarkılarıyla Nostalji Rüzgarı Es...

Yedikuyular ve Ali Kayası Terası yollarında kış la...

Türkiye Offroad Şampiyonası Sezon Finali Kahramanm...

Kahramanmaraş’taki Fırtına Saatte 95 Kilometre Hız...

Vefatının 102. Yılında Sütçü İmam, KSÜ’de dualarla...

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyon...

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boy...

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşat...

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı...

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Y...

Onikişubat Belediyesi’nden kadınlara yönelik ücret...

70 Dakika İçerisinde Aktarma Ücretsiz

Hayırsever İş İnsanlarından Kahramanmaraş Emniyet ...

22.5° / 8.9°

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapılacak"