Tarih: 10.01.2014 14:35

Beşir Derneği Gazetecileri Unutmadı

Facebook Twitter Linked-in

Beşir Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü Beşir Derneği olarak kutladıklarını belirten Temsilciliğin yeni Başkanı Abdullatif Ağgürbüz, basının öneminden ve topluma yaptığı hizmetlerden bahsetti.

Ağgürbüz, Beşir Derneğinin 52 farklı ülkede 237 temsilcilikle çalışmalarına hızla devam ettiğini aktardı. Beşir Derneğinin, hiçbir ayrım yapmadan mahzun ve mahçup gönüllerin müjdeleyicisi ve hamisi olarak hizmete devam ettiğini belirten Ağgürbüz, dünyada ve Türkiye'de birçok çalışmaya imza atıldığını söyledi.

Beşir Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği Başkanı Abdullatif Ağgürbüz yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Ekonomi de çokça kullanılan ve ülkelerin geleceğine yön vermede fazlasıyla etkili olan ‘'Projeksiyon'' kavramını hepimiz biliriz. Gerek makro ekonomik hesaplamalarda, gerekse mikro ekonomik hesaplamalarda ‘'Projeksiyon'' kavramına çokça yer verilir. Projeksiyon, geçmişten alınan derslerle, geleceği okuyabilmek, geçmişte düşülen hataları tekrar etmemek adına önünü görebilmektir. Biz bu projeksiyon kavramında, ülkemizin en önemli aktörlerinin siz değerli basın mensupları ve basın yayın organları olduğu kanaatindeyiz. Basının sağduyusu, güvenilir olması ve objektifliği her zaman ülkemiz için vazgeçilmez bir menfaat aynı zamanda nimettir. Siz değerli basın mensuplarından ricamız, ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı süreçte gerek ekonomik kalkınmamız, gerekse edindiğimiz ilerlemenin devamı için elinizden gelen tüm çabayı sarf etmenizdir."

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Ağgürbüz şunları kaydetti: "Beşir Derneği, Kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi ve onların hamisi olarak, hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüller ile buluşturmayı kendisine misyon edinmiş, Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek Statüsüne sahip bir sivil toplum kuruluşudur.

Derneğin, Kamuya Yararlı Dernek Statüsü ile 52 farklı ülkede ve 237 temsilcilik ile hizmetlerine devam ettiğini anımsatan Ağgürbüz gerçekleştirilen çalışmalardan örnekler verdiği konuşmasında şunları ifade etti: "1-26 Aralık 2004 tarihinde Açe yakınlarında, merkez üssü denizin altında olan depremden kaynaklanan Tsunami 157 bin insanın ölümüne yol açmıştı. Hayatını kaybeden binlerce insanın geride bıraktığı yetimlere sahip çıkmak için "Yetimhane ve Okul Projesi"ni Açe'de hayat geçirdik. 2005 yılından itibaren hizmetlerimizi devam ettirdiğimiz Açe'de şuan yetimhanemiz ve okulumuz 530 öğrencisiyle faaliyet göstermektedir.

2- 40 milyon insanın etkilendiği 2 binden fazla insanın hayatını kaybettiği sel felaketinde zarar gören kardeş ülke Pakistan için ülkemiz genelinde yardım kampanyası başlatıldı. Beşir Derneği olarak 110 adet ev yeniden inşa edilerek afetzedelerin kullanımına sunulmuştur.

3- Yaşanan kuraklık nedeniyle açlıktan ölen çocuklar ile gündeme gelen Somali'de Beşir Derneği olarak çok yönlü çalışmalar başlatılmıştır.İlk etapta gıda yardımlarında bulunan derneğimiz, kalıcı proje olarak Somali'nin başkenti Mogadişu'da Yetimhane ve Okul Projesini Başlatmıştır.200 kapasiteli yetimhane ve okul projesinin fizibilite çalışmalarını tamamlayan derneğimiz ilk olarak 63 kişilik bir kontenjanla yetimhane ve okul hizmetini başlatmıştır.26 Kasım 2011 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ziyareti ve açılışıyla hizmet vermeye başladığımız yetimhane ve okul hizmeti büyük bir takdir ve övgü topladı.Somali devletinin gösterdiği alanda kompleks halinde kurmayı planladığımız 200 kişilik yetimhane ve okul projesi devam etmektedir.

4-Her Ramazan bizi bekleyen birileri var. Bu rahmet ayını en iyi şekilde değerlendirerek yoksulun ve kimsesizlerin yanında olmayı amaçlıyoruz. Ramazan kumanyası, Zekat ve Fitre organizasyonu, İftar Çadırı,  Aş Evi ve sıcak yemek dağıtımı, Çocuklara bayramlık dağıtımı gibi faaliyetler her Ramazan ayında sürdürülmektedir.

5-Her yanlış fiilin hesabını vermeli insan. Ama insan suç işledi diye de yok sayılmamalı. Hep suçlu olarak görülmemeli. Islahı ve doğru işler yapması için elimizden gelen desteği vermeliyiz. Bir insan kâinattır, yok etmek yerine kazanmaya çalışmalıyız. Beşir Derneği olarak ceza evlerinde işledikleri suçların cezasını çeken mahkûmların ıslahı ve topluma kazandırılması için bir diz proje hazırlandık. Semerkand Yayın Kuruluşunun da desteklediği, dergi ve kitap projesini 2 yıldır devam ettiriyoruz.350 ceza evine aylık 16 bin dergi gönderiyoruz. Adalet Bakanlığının iznine tabi bu çalışmamız hem mahkûmlar hem de halkımız tarafından büyük ilgi görüyor.

6-İhtiyaç sahiplerinin rencide olmadan alışverişlerini yapabilmeleri için yurt genelinde bulunan temsilciliklerimizde Sevgi Mağazası ismiyle paylaşım noktaları açmaktayız. Bu mağazalar, lojistik depolarımızda barkodlanıp ambalajlanarak hazırlanan ürünlerin sevk edilmesi ile desteklenir."

Abdüllatif Ağgürbüz, Derneğin Kahramanmaraş'ta yaptığı çalışmaları şu şekilde sıraladı: "

1-Bu yıl içerisinde Kızılay ile imzalamış olduğumuz protokol çerçevesinde şehrimizde 450 ünite kan toplandı

2-Ramazan ayı içerisinde 1100 koli gıda paketi keşif ekibimizce tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı,

3-Yine Ramazan ayı içerisinde şehrimizin 11 farklı noktasında 90.000 ekmek dağıtımı gerçekleştirildi,

4-İftar Soframız projesi ile hergün temsilciliğimiz önünde açılan sofrada iftar yemeği ikramı yapıldı,

5-Kurban Bayramı dolayısıyla toplanan kurban bağışları, Yurt içi ve Yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Özellikle ilgili idari mercilerle istişareli olarak yapılan çalışmalarda, şehrimizde bulunan Çadırkent'te kurban eti dağıtımı yapılmıştır.

6-Keşif ekibimizce tespit edilen yaklaşık 250 aileye her ay paylaşım noktalarımızdan, kendilerine verilen limit dahilinde giyecek ve yiyecek yardımı yapılmaktadır.

7- Yine derneğimiz Paylaşım noktasından istifade eden ailelerin çocukları için, Gençlik Spor Bakanlığına bağlı resmi tescil işlemleri tamamlanmış gençlik spor kulüpleri ile protokoller imzalanmış, eğitimleri noktasında gerekli yarımlar yapılmaya devam edilmektedir." (Fatih YALÇIN)







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —