Gündem

Gündem Haberleri

Emeklilerimiz Yok Sayılıyor

Emeklilerimiz Yok Sayılıyor

MHP Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz, Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şubesini ziyaret etti.

Emeklilerin sorunlarını dinleyen Nergiz; "Emeklilik süreci insanın en güzel geçirmesi gereken yıllardır" dedi.

Hoş geldiniz konuşması yapan Dernek Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, emeklilerin yaşadığı sorunlara değinerek, "Emeklilerimiz yok sayılıyor. Oysaki biz her şeye rağmen varız" dedi.

En büyük sıkıntının maaşlarının açlık sınırının altında olduğunu ifade eden Başkan Nalbantbaşı, "Emeklilerimiz geçimlerini sağlamak için ek iş arıyorlar. Hükümet zam vermiyor. Belediye de emeklisine yardım etmiyor" dedi.

"Biz sorunları kendimize dert edindiğimiz için aday olduk, hizmete talip olduk" diyen Av. Neslihan Koca Nergiz; "Sizlerin sorunlarını da yakından biliyorum. Zaten ziyaretimizin amacı da hep birlikte istişare ederek bu sorunlara köklü çözümler bulmak.

Siz emekliler bir dernek çatısı altında toplanarak güç oluşturmuşsunuz. Sorunlarınıza çözüm aramışsınız ancak destek bulamamışsınız.

Biz her fırsatta dile getiriyoruz. STK'lar, işadamları, bürokratlar vs. bu şehirde yaşayan herkesle istişare ederek ihtiyaçlar doğrultusunda en üst seviyede hizmet sunacağız. Bir kentin gelişmesinde STK'ların önemi tartışılmaz. Biz bunun bilincindeyiz" dedi.

Yer sıkıntısı olan derneğe seçildiğinde yer tahsisi sözü veren Nergiz, tam destek sözünü de aldı.

Nergiz; "Sizler yıllarca çalışarak bu vatana hizmet ettiniz. Sizlere emeklilik hayatınızda en üst düzeyde yaşam standartları sunmak bizim vazifemizdir" dedi.

Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise yaptığı konuşmasında; "Emeklimize hükümet tarafın verilen zam günlük 1 TL. Bu parayla geçinmek mümkün değil. Maalesef hükümet emeklimizi yok sayıyor. Ben ve partim mecliste bunun mücadelesini veriyoruz. Daha dün yine emeklilerimiz için mecliste konuşmam vardı. Her türlü sorunun mücadelesini gerek yazılı gerekse de sözlü önergelerimle meclise taşıyorum. Taşımaya da devam edeceğim. Bu yaraya neşter vurulması lazım. Bunu da ancak MHP yapar. Sizlerde artık bunun farkındasınız" dedi.

30 Mart yerel seçimlerinin önemine değinen Dedeoğlu, Kahramanmaraş'ın artık değişimden yana olduğunu gördüğünü ve iktidara gerekli dersin sandıkta verileceğine inandığını söyledi.

Dedeoğlu; "Bugün Milliyetçi Hareket Partisi olarak Büyükşehir ve bütün ilçe belediye başkan adaylarımız hizmet aşkıyla yanan donanımlı adaylar. Sizler yetkiyi vereceksiniz, en üst düzeyde hizmet alarak, hayal ettiğiniz şehre kavuşacaksınız" dedi.

Dernek üyeleriyle sohbetin ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. (Fatih YALÇIN)

 



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!