Güvenç
Gündem 3.02.2014 12:19:23 0

Güvenç'ten Yeni Yaşam Engelliler Derneğine ziyaret

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç Kahramanmaraş Yeni Yaşam Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Ziyaret esnasında derneğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Güvenç şunları söyledi.  "Yeni bir dernek olmanıza rağmen bu kadar kısa sürede yapılan dernek çalışmalarını ise çok başarılı. Ayrıca STK' ların toplumda büyük bir önem taşıdığını vurgulayan bunun yanı sıra engelliler için özel ve ferah bir mekan oluşturan engelli bir derneği olmanız ise engellilerin bir çatı altında toplanmasıyla birlik ve beraberlik oluşturmaktadır.  Ak Parti hükümetimiz döneminde engelliler alanında bir çok yeniliklerin olduğunu, mevcut engelli yasalarının ise iyileştirilerek daha yaşanılabilir ve engelsiz bir hayat için her geçen gün yeni bir çalışmanın olduğunu, engellilerin kamu da istihdamını özellikle vurgularken, kamu istihdamı ve özel sektörde ki engelli çalışan sayısının artması ile hayatın artık engelsiz olduğunu ayrıca bu  kardeşlerimizin kendine güveninin artmasına vesile olarak toplumda üreten, hizmet  eden ve engelsiz düşünen bireylerimizin olması bizleri mutlu etmektedir. Bizler bu duyarlılığın farkındayız ve her engellinin sorunu bizim sorunumuzdur düşüncesiyle engelliler alanında yapılacak her olumlu çalışmanın arkasında olacağız."

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Abdulhamit Yeniceli: "Bakanlık ta kısa süre önce görüşüp gündeme getirdikleri  şuan da yazılım aşamasında olan Ahşap Oymacılığı projesinin hazırlanarak önümüzdeki hafta içerisinde Bakanlığa sunacaklarını ve bu projeyi hayata geçirerek 30 engelli arkadaşımızı üreten yani Balık yiyen değil, Balık Tutan fertler olacaklarını bu sayede ise meslek edinecek ve aile fertlerine maddi ve manevi katkı sağlayan bireyler olabilecek.

 "YENİ YAŞAM " dergileri sayesinde toplumda farkındalık oluşturduklarını söyleyen Yeniceli şunları söyledi. "Dergi sayesinde 1 yılda ortalama 65 adet Tekerlekli Sandalye ve 7 adet akülü sandalye dağıtımını gerçekleştirdik ve

bu dağıtımlar artarak devam edecek. Belediyelerde engelliler için yapılacak bir çok çalışmanın olduğunu hatta Ak Parti Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ı ziyaretimizde, kendisinin belediyecilik teki görevinde engelliler için bir çok konunun çözümünün belediyelerde başladığını vurgulayarak engellilerle ilgili bir çok çalışma yaptığını ifade etmiştir.  Bizler de Şehrimizde engellilerin sesi olmak adına şehrimizde yaşayan tüm engellilerin sesi olmak adına Onikişubat Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldum.

Ak Parti Genel Merkezinin engelliler için çok uygun, Erişilebilirlikte ise örnek bir bina olması dolayısıyla öncelikle Başbakanımıza ve tüm Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz ." (Murat KAVUN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı