Küçük Sanayi Sitesinin Genişleme Sahası Tamamlandı
Gündem 5.02.2014 17:11:38 0

Küçük Sanayi Sitesinin Genişleme Sahası Tamamlandı

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Kır, mevcut sanayi sitesinde bulunan işyerlerinin esnaflara yetmemesi nedeniyle yönetim kurulu tarafından güney ve doğu kısımlarında genişletme kararı alındığını açıkladı.

İmar uygulaması için Kahramanmaraş Belediyesi'ne müracaat ettiklerini belirten Kır, genişleme sahasının  bin 300 adet parsel üzerinden gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kooperatif 2. Başkanı Muzaffer Kocabaş, kendi imkânlarıyla iş yeri yapmak isteyenlerin aynı meslekten 4 kişilik grup halinde kooperatife başvurmaları gerektiğini hatırlatarak, söz konusu yerlerin kura çekimi sonucunda belirleneceğini aktardı.

Konu hakkında açıklama yapan Kooperatif Başkanı Mustafa Kır şunları söyledi: "Kahramanmaraş nüfusunun hızla artması nedeni ile bu artışa paralel olarak sanayi esnafımızın da sayısı artmıştır. Mevcut sanayi sitemizdeki işyerlerinin esnafımıza yeterli olmaması nedeni ile Yönetim Kurulumuz sitenin güney - doğu kısmından bin 550 dönümlük tarlayı genişleme sahamız olarak Belediyeye - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına tescil ettirmiştir. Tarla sahiplerinden rızai olarak bin 146 dönümünü aldık geriye kalan 404 dönümünü ise TOKİ vasıtasıyla Kamulaştırdık. TOKİ'nin kamulaştırma parasının tamamını Kooperatifimizce karşılanmıştır."

Çalışmaların 2016 yılında tamamlanarak işyerlerinin esnaflara teslim edileceğini ifade eden Kır şu şekilde konuştu: "Genişleme sahamız bin 300 adet parselden meydana gelecektir. İmar uygulaması için Kahramanmaraş Belediyesine müracaatımızı yaptık. Şuanda incelemesi yapılmaktadır. Bakanlıktan kredi almak suretiyle esnaflık evraklarını Bakanlığa ilettiğimiz 361 adet işyerinin kredisi onaylanmıştır. 2014 yılında ihalesi yapılarak 2016 yılı sonuna kadar üyelerimize teslim etmiş olacağız."

Kendi imkânlarıyla işyerini yapmak isteyen esnafların dikkat etmesi gereken noktalara değinen Kooperatif 2. Başkanı Başkan Muzaffer Kocabaş şunları söyledi: "Devletten kredi almadan kendi imkânları ile yapmak isteyenler ise en az 4 kişilik gruplar halinde Kooperatife müracaatlarını yapıp noter vasıtasıyla kuraları çekilerek yerleri teslim edilecektir. Bu işyerlerinin yapımı Kooperatif denetiminde yapılacaktır. Kura çekimini Mayıs - Haziran 2014 aylarına yetiştirmeye çalışıyoruz. Genişleme sahamıza yapılacak işyeri arsaları; 300 - 500 - 600 - 1000 metrekarelik parsellerden meydana gelmektedir. Bu işyerlerinin yüksekliği 10,50 ve 13,50 metre olacaktır. Genişleme sahamızın altyapısı Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapılacağına dair söz alınmıştır. Elektrik sistemi ise AKEDAŞ tarafından yaptırılacaktır."

Kooperatif Müdürü Galip Kaplan, genişleme sahasına yapılacak işyerleri tamamlandığında, esnafın daha rahat ve verimli bir şekilde imalat ve tamirat yapma imkânına kavuşacağını söyledi. Kaplan sözlerine şu şekilde devam etti "Genişletme sahasında şu an 33 adet kuyu açma çalışması yapılıyor. Bu kuyulardan alınan toprak örnekleri analiz için Kahramanmaraş ve Kayseri de Bakanlık Onaylı Laboratuvarlar tarafından incelenecek. İncelemelerin ardından, alınan bilgiler doğrultusunda genişletme sahasında yapılacak olan inşaatların depreme dayanıklı şekilde yapılması sağlanacak. 2016 yılında ise işyerlerinin teslimine başlayacağız. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim kooperatifimizin bu zamana kadar yaptığı bütün çalışmalarda ilgi ve alakaları esirgemeyen, gerekli çalışmaları yapan destek veren herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" (Murat KAVUN)










Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı