Gündem

Gündem Haberleri

Yörüklerden, Türkmen'e ziyaret

Kahramanmaraş'ta yerleşik, Yörükler ( Aydınlılar) Yörtürk Vakfı ve Yörükler Türkmenler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri Kamu Hasteneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen ziyaret etti.

Yörüklerden, Türkmen

Kahramanmaraş halkı tarafından aydınlılar olarak bilinen ve genel de yoğrut, süt, peynir işi ile uğraşan Kahramanmaraş'ın yörükleri. Yörtürk Vakfı ve Yörükler Türkmenler Derneği Kahramanmaraş yönetimi Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Kahramanmaraş İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen'i ziyaret etti.

Ziyarete Dernek Başkanı Ecz. Bayram Tombul, Yörtürk Vakfı il başkanı Smmm. Ali Aydın, Makine Mühendisi Ramazan Ateş, KSÜ tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Halil Aygan ve Aşık Mustafa Kelebek katıldı.  Dernek başkanı Bayram Tombul, "derneğin faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi ardında aylık çıkan Yörtürk dergisi hediye etti.  Kendilerinin yıllardır bu bölge yaşadıklarını 1890 yıllardan beri dedelerinin buraları yurt edindiği, 1940'lardan sonra yerleşik hayata geçtiklerini ve bu bölgedeki yörüklere "Aydınlı" denildiğini,  bizlerinde sizin memleketiniz olan Aydın ili Ödemiş yöresinden bu tarafa göç ederek bu bölgeye geldiklerinden dolayı bu isimle anıldığını" söyledi. (Murat KAVUN)



1

Büyükşehir’den Eylül Ayında İhtiyaç Sahiplerine 17 Milyon TL’lik Nakdi Destek

2

Özel Gereksinimli Şerefcan’ın Ulaşım Sorunu Büyükşehir’le Çözüldü

3

KMTSO Başkanı Buluntu: “İş Dünyamızın Sesi Olmaya ve Yükünü Hafifletmeye Devam Edeceğiz “

4

Kahramanmaraş İstiklal Spor, Maçlarını Avşar Yerleşkesinde Oynayacak

5

KSÜ’den 7 Öğretim Üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde