Tarih: 23.02.2014 08:55

Eğitim Bir-Sen`den Toplantı

Facebook Twitter Linked-in

Bilgin, Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş Üniversite Şubesince düzenlenen iş yeri temsilcileri toplantısında, yaptığı konuşmada, Türkiye`de üniversitelerin özellikle 1980 dönemi yapılanmaları üzerinden bilim üreten mekanlar olmadığını ileri sürdü.

Üniversitelerin mevcut sistemiyle bilim üretmenin mümkün olmadığını savunan Bilgin, şunları söyledi: ''Mevcut sistemle değil üniversitelerde bilim üretmek, insanın akıl sağlığını bile koruması kayda değer bir başarıdır. Gerçek anlamda bu sistemin değişmesi lazım. Biz Yusuf Ziya Özcan`ı arıyoruz. Eğer o hala YÖK başkanı olsaydı geçen yıl biz bu YÖK reformunu yapar ve bu sıkıntıya son verirdik. Üniversitelerde artık tek adam yönetimlerinin sonlanması lazım. Bilim üreten yerde tek adam olur mu? Hiç bir denetim yok, kendi iç denetimleri var. Her şeyi kağıt üzerinde yapıp bitiriyorlar. Böyle bir sistem olmaz. Her şeye tek adam karar veriyor ve orda bilim üreteceksiniz. Üretemezsiniz.''

Üniversitelerin 1980 dönemi sistemiyle kasaba politikacılarının mekanları haline getirildiğini dile getiren Bilgin, üniversitelerin buna ihtiyacının bulunmadığını, üniversitelerin özgürlüğe ihtiyacının bulunduğunu kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Yağcı ise akademisyenlerin maaşlarına yönelik bir çalışmanın bulunduğunu, bununla ilgili de bir mesafenin alındığını söyledi.

Yağcı, ilmi elde edip her alanda başarı yakalamak isteyen ülkelerin üniversitelerinin de güçlü olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan da üniversitenin yatırım bütçesini artırıp fiziki eksikliklerin hızla sonlandırılmasını sağladıklarını anlattı.

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesini tahmin edilenden 2 yıl önce tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karaaslan, ''Şehrimizle olan temasımızı oldukça iyi seviyeye getirdik. Öğretim üyelerimizin ve personelimizin özlük haklarını tartışma konusu yapmadan bütün arkadaşlarımızın özlük haklarını verdik'' dedi.AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —