Abdulhamithan Camii ön kısmında yapılan Ali İpek Halk Kütüphanesinin bina kısmı İpek Ailesi tarafından yapılarak Abdulhamithan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne devredildi.
Abdulhamithan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Kahramanmaraş Belediyesi arasında yapılan protokol gereği alt katı kütüphane olarak düzenlendi.
Ali İpek Kütüphanesi'nin tanıtım programına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat pakdil, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Muharip Gazileri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek ve Yönetim Kurulu üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yaşar Altuntel ile muhtarlar, ve belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye olarak 9. Kütüphaneyi yaptıklarına dikkat çekerek: "Necip Fazıl Kısakürek Kütüphanemizle başladığımız kütüphaneler zinciri, Sezai Karakoç, Saçaklızade, Cemil Meriç, Nuri Pakdil, Turgut Reis Ahmet Kabaklı, Karacasu gibi kütüphanelerimizle devam etmiştir. Bugün ise Ali İpek Halk Kütüphanesi halkımızı istifadesine sunuyoruz.