İcra ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiası

İcra ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiası

Kahramanmaraş'ta icralık araçların satışı için düzenlenen ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Alınan bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, icralık olan araçların satışında usulsüzlük tespit edince çalışma başlattı. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda V.Ç. liderliğindeki örgütün, icralık durumdaki araçların tespitini yaparak ödeme gücü ve imkanı bulunmayan araç sahiplerinden düşük bedel ile veya bedelsiz olarak aldıkları belirlendi. Alınan araçların değerli aksamlarını sökerek muhafaza altında tutan çetenin, daha sonra parçaları sökülen araçları bir yerde bırakarak yakalattıkları, açılan ihaleye de katılarak düşük bedellerle satın aldıkları ortaya çıktı.

İhalenin kesinleşmesinden sonra, sökülen parçaları tekrar monte eden ve araçları kullanılır hale getiren çetenin, yine bu araçları rayiç bedelinden satmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen operasyonda, 13 çete üyesi gözaltına alınırken, operasyon kapsamında yapılan aramalarda 5 adet kamyon ve 103 adet kamyon parçası ele geçirildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde sürdürülen operasyonun ardından ‘nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer 7 şüpheli ise serbest bırakıldı.İHA



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!