Gündem

Gündem Haberleri

İclal Aydın'la 8 Mart Bir Başka

İclal Aydın

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Kent Konseyi Kadın Meclisi, kurtuluş mücadelemizin başlangıcı olan, Sütçü İmam olayının yaşandığı, Uzunoluk Hamamı Kent Kurtuluş Müzesi önünde bir etkinlik gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, programla ilgili olarak "Kadının namusuna uzatılan eli kırmak için gözünü kırpmadan silahını ateşleyen Sütçü İmam'ın ve Kahramanmaraşlı kahraman kadınların anısına 8 Mart'ı bu mekanda kutlamayı istedik. Hem Kent Müzemizi bir kez daha gündeme getirmek hem de kahraman kadınlarımızı bu şekilde anmak bizleri geçmişimize sahip çıkma adına bir görev ve sorumluluk olarak bildik. Ve bu kadınlar gününde bu tema üzerinden bir program hazırladık." dedi.

Tarihi Uzunoluk Hamamı Kent Kurtuluş Müzesi'nde başlayan programda Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hayrunnisa Aras, kadınlara senenin bir günü değil, her günü değer verilmesi gerektiğini belirtti. Aras, kadına karşı yapılan şiddete ve uğranılan ayrımcılığa da dikkat çekerken her konuda ve her platformda eşitlik ve demokrasi istedi.

Buradaki programın sonunda Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından misafirler için süt kaynatıldı ve dağıtımı gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde devam eden programa katılan İclal Aydın, kendi hayatından kesitler aktararak hem tebessüm hem de duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu ve tüm sevenlerini bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

Programın sonunda Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, davetlerini kırmayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde misafirleri olan İclal Aydın'a hediye takdim etti.  (Murat KAVUN)



Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı