Tarih: 19.03.2014 17:05

Yağcı; Çocuğun Hastalıksız Gelişimi İçin Normal Doğumu Önerdi

Facebook Twitter Linked-in

Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye`deki sezaryen doğum uygulamasının inanılmaz oranlara çıktığını savundu.

''Normal doğumun yaradanın 10 milyon yıl önce insanlara gösterdiği sağlıklı bir yol'' olduğunu vurgulayan Yağcı, insanoğlunun ise sezaryeni son 100 yılda bulduğuna dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığının normal doğumu teşvik ettiğini ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

''Yaradan bizim sağlıklı doğmamız ve yaşamımızı sağlıklı idame ettirebilmemiz için aslında bir program hazırlamıştır. Yaradanın çocuğun sağlıklı doğması ve yaşamını sağlıklı yürütebilmesi için hazırladığı programın ilk basamağı normal doğumdur. Yıllarını vermiş bir bilim adamı olarak mecburiyet yoksa normal doğumu öneriyorum. Ayrıca normal doğum yapan bir annenin faydalı bakterilerinin bebeğe transferi söz konusudur. Bunlar eğitici ve sağlıklı bakterilerdir.''

Anne adaylarının ''sezaryen hastalığı''ndan kurtulup normal doğumu tercih etmesi gerektiğini dile getiren Yağcı, dost bakterilerin transfer edilmesinin de ve çocuğun bağışıklık sistemine katkı sağladığına işaret etti.

Dost bakteri ve bağışıklık sisteminin gelişiminin sadece anne sütü alan çocuklarda gerçekleşeceğini aktaran Yağcı, ''Sezaryenle doğan çocuklar ancak iki gün sonra anne sütüne ulaşabiliyor. Bu da çocuğun iki gün sorun yaşamasına ve aç kalması gibi bir riski ortaya koyabiliyor'' ifadesini kullandı.

Normal doğumla dünyaya gelen ve doğal nimetlerden yararlanan çocuklarda sağlıklı bir bağırsak yapısı oluşacağını ifade eden Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

''Normal doğum ve devamında anne sütüyle çocuk kendini korumayı öğrenir. Eğer sen bunu yapmazsan o anlattığım mekanizma çalışmayacak. Çalışmazsa da sezaryenle doğan çocuklarda sorunlar ortaya çıkar. Sezaryenle dünyaya gelen çocuklarda besin allerjisi 8 kat daha fazla görülüyor. Dolayısıyla çocuğun hastalıksız gelişimi için normal doğumu teşvik etmemiz gerekiyor. Çünkü sezaryenle doğum yapan çocuklarda hastalıklar daha fazla görülebiliyor.'' (AA)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —