Elbistan
Siyasi 21.03.2014 13:16:13 0

Elbistan'da Çifte Mutluluk

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç'un ziyaret ettiği Elbistan, iki mutluluğu birden yaşıyor.

Temeli atılan 400 yataklı bölge hastanesi ile sağlıkta merkez konumuna gelen Elbistan, bir katrilyonluk yol projesiyle de hem merkezle bütünleşiyor hem de ülkenin kuzeyi ve doğusunun Akdeniz'e bağlandığı önemli bir geçiş güzergahı haline geliyor.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, kuzey ilçelerine yaptığı geziye Elbistan'la devam etti. Elbistan Belediye Başkanı ve Adayı Durmuş Küçük'le birlikte ilçede toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelen Erkoç, proje ve söylemleriyle yöre halkının gönüllerini fethetti.

Projelerinin yanı sıra müjdelerle Elbistanlıların karşısına çıkan Erkoç, esnafından çiftçisine memurundan işçisine kadar tüm ilçe halkının büyük sevgisini gördü. Elbistan'da temeli atılan 400 yataklı hastaneyle birlikte ilçenin tüm sağlık problemlerinin çözüme kavuşacağını ifade eden Erkoç, proje mimarı olduğu Elbistan-Kahramanmaraş karayoluyla da ilçenin ülkenin doğusu ve kuzeyini Akdeniz'e bağlayacak önemli bir güzergah haline geleceğini söyledi.

30 Mart'ın ardından Kahramanmaraş'ın tüm ilçeleriyle birlikte topyekün bir sinerji hamlesini başlatacağını belirtti. "Biz birlikte Kahramanmaraş olacağız" diyen Erkoç'un konuşmasından satır başları şöyle:

"Artık hep birlikte büyükşehiriz. Elbistan'ımızın iki belediye başkanı var. Elbistan'ımızı,Afşin'imizi, Göksun'umuzu, Onikişubat'ı, Dulkadiroğlu'nu yani hep birlikte Tüm Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin en yaşanılabilir ili yapacağız. Görüyorsunuz ülkemiz güçlendikçe dev projeler ortaya çıkıyor. Hatırlarsanız Adatepe Barajı yılan hikayesine dönmüştü. Çok şükür barajın gövdesini bitirdik ve kanallarını da hızlı bir şekilde yapacağız. 350 bin dönüm arazi suya kavuşuyor. KarakuzBarajı ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah onu da hızla inşa edeceğiz. Kavaktepe barajıyla beraber Elbistan daha da zenginleşecek ve sulanmayan tek dönüm arazi kalmayacak. Yeni madenler keşfediliyor, bölgenin zenginlikleri sizlerin hizmetine sunuluyor."

"ELBİSTAN GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR"

En büyük hayali olan Kısık Yolu'nun gerçeğe dönüşmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Erkoç, şöyle devam etti:

"Diğer yandan benim yıllardır hayalim olan Kısık yolu gerçek oluyor. Başbakanımız da bu projeyi müjdeledi. Bu çok önemli bir arter ve buraya 1 katrilyondan fazla para harcanacak. Bu proje sadece Elbistan'ımızı Maraş'a yaklaştırmıyor. Sadece Elbistan'ı Akdeniz'e yaklaştırmıyor. Türkiye'nin en büyük ana arterlerinden biri haline geliyor. Doğuyu, Karadeniz'i, komşu olan ülkeleri en kısa yoldan Akdeniz'e bağlayan bir yol haline geliyor. Bu projenin diğer ayağında Darende Elbistan arası da yapılacak. Sivas üzerinden trafik bu bölgeden akıp gidecek. Bu yol Elbistan'a hareketlilik kazandıracak. Gördüğünüz gibi dev bir hastanenin temelini attık. Birçok ilde bu hastane yok. 2015 yılının 29 Ekiminde yani Cumhuriyet Bayramı'nda açılışını yapacağız. İşte bu projelerin bizden önce hayali bile kurulmazdı. Çünkü bu büyük projeleri AKParti yapar. Hayal olan projeleri AK Parti yapar. Bunlarla da kalmayacağız hep birlikte sinerji oluşturacağız. Muhabbet yakınlığımızda birlikte ulaşımımız da yakınlaşacak ve hep birlikte Kahramanmaraş olacağız. Sanayi de ticarette, şehircilikte ses getireceğiz. İşbirliği yaptıkça büyüyeceğiz. Durmuş başkanımızla birlikte Elbistan'a çok büyük hizmetler kazandıracağız."

"150 YILLIK HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR"

Elbistan Belediye Başkanı ve Adayı Durmuş Küçük'de bu büyük projelerle birlikte geleceğe daha emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Erkoç'la el ele verip güç birliği içerisinde Elbistan'a daha büyük yatırımlar, daha büyük projeler kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Küçük, şöyle konuştu:

"Bugün bir hastane projesinin temelini attık. 100 trilyon maliyeti olan ve bir yılda bitirilecek olan bir proje. İnşallah akıllı bina denilen bir yöntemle 401 yatağıyla bir çok ilde olmayan muhteşem bir eser. Burası bir bölge hastanesi olacak. Sadece Elbistan'ımıza değil, Ekinözü, Nurhak, Afşin,Göksun,Darende ve Gürün'e de hizmet edecek. Ne diyordu başbakanımız ‘işimiz hizmet, gücümüz millet.'Başbakanımız Pazartesi günü Kahramanmaraş'a teşrif etti. O mitingde Elbistan ve Maraş tarihinde, Elbistan'la ilgili 150 yıllık büyük bir projenin müjdesini verdi. Bu müjdenin mimarı, altyapı çalışmasını Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatih Mehmet Erkoç Bey,Mahir Ünal Bey ve bu kardeşiniz. Huzurlarınızda Elbistan Belediye Başkanı olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza teşekkür ediyorum. 1 katrilyonluk bir yatırım. Allah yapanlardan razı olsun. Biliyorsunuz Elbistan Kahramanmaraş 165 kilometre. Bu yolla 90, belki de 70 kilometreye düşecek. 40 dakika sonra Maraş'a ulaşacağız. İnşallah 2 yıl içerisinde bitecek. Bu bizim Maraş ve Elbistan'ın kavuşmasıdır. Çünkü kadim Maraş yolu bu kısa yoldur. Şimdi dağları delecek ve tünelleri yaparak kavuşacağız. Evet, bu projeler bu yatırımlar devam edecek, onun için seçime 10 gün kala gece-gündüz demeden çalışacağız ve rekor bir oyla yine seçimlerden galibiyetle ayrılacağız. "

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan da yaklaşan yerel seçimlerin önemine değindi. Türkiye'nin ve AK Parti'nin çirkin bir koalisyonla karşı karşıya olduğunu ifade eden Doğan, "Bildiğiniz gibi 30 Mart Yerel Seçimlerini bir genel seçim havasına büründürdüler ve ülkemizi kaosa sokmak, eskinin karanlık Türkiye'sine dönmek isteyenler tüm güçleriyle iş başındalar. Bu oyunu bozacak olan yine hiç kuşkusuz millet. Hep birlikte el ele gönül gönüle vererek 30 Mart'a kadar çalışacağız. Daha önce olduğu gibi bu seçimlerde de Elbistan başta olmak üzere tüm ilçelerimizden ve de büyükşehirden zaferle ayrılacağız" diye konuştu.

AK Parti'nin Elbistan çıkarmasına, İl Başkanı Metin Doğan, Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısacık ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. (Fatih YALÇIN)

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş KSÜ Rek...

Dora: “Fiziki Yeniden Yapılanmanın Yanında Sosyal ...

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz...

Şehit Yakınları Yedikuyular’da Ağırlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arsl...

8 Numaralı Toplu Taşıma Hattının Güzergâhında Deği...

Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi açıldı

Belediye Ekipleri, Kaybolan Ziynet Eşyalarını Bulu...

Başkan Toptaş’tan 48 spor kulübüne 1,5 milyon TL’l...

“7 Güzel Adam” Sahne Alıyor

Büyükşehir’in YKS Kampı Gençleri Bekliyor!

Yedikuyular’a Haftanın Her Günü Toplu Taşıma Sefer...

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genel...

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şah...

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliğinin Sembolü Kİ...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

31.9° / 11.8°

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı