Maraş Hızlı Tren Çağına Geçecek
Gündem 23.03.2014 15:09:04 0

Maraş Hızlı Tren Çağına Geçecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kahramanmaraş`ın hızlı tren hattına bağlanmasına ilişkin proje çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

Elvan, ''Hükümetimiz, Türkiye'yi dünyanın sekizinci Yüksek Hızlı Tren İşletmecisi ülkeler ligine soktu. Şimdi de Hızlı Tren Çağı`na Kahramanmaraş`ı da geçiriyoruz'' dedi.

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hızlı tren hatlarının Türkiye`nin dört bir yanına ulaştırılması için çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. Elvan, yarım asırlık ihmalden sonra başlatılan demiryolu seferberliği ile demiryollarının üzerinde ölü toprağını kaldırdıklarını vurgulayarak, ''1951-2003 yılları arasında yani 50 yıldan fazla bir süre de 945 km demiryolu yapılmışken biz 11 yılda bin 724 kilometre demiryolu yaptık. Diğer taraftan, 2 bin 500 kilometrelik demiryolu inşasına ise devam ediyoruz'' dedi.

 MARAŞ HIZLI TREN ÇAĞINA GEÇECEK

Bakan Elvan, 2009 yılında Ankara-Eskişehir, 2011 yılında Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hatlarını açarak demiryollarında yeni bir çağ başlattıklarını ifade ederek, ''Hükümetimiz, Türkiye'yi dünyanın sekizinci Yüksek Hızlı Tren İşletmecisi ülkeler ligine soktu. Şimdi de Hızlı Tren Çağı`na Kahramanmaraş`ı da geçiriyoruz. Böylece, kahramanlar diyarı, yiğitler diyarı, evliyaların, şairlerin diyarı Maraş`ı Türkiye`ye daha hızlı bağlıyoruz'' diye konuştu. Elvan, ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan yatırımlarla Kahramanmaraş`ın mevcut etkinliğini kat ve kat artıracağına inandığını belirterek, hızlı tren ile Maraş`ın daha hızlı kalkınacağının altını çizdi.

 KAHRAMANMARAŞ, İSTANBUL`A HIZLI TRENLE BAĞLANACAK

Elvan, Bakanlığın 2023 hedefleri arasında yer alan hızlı tren hatlarının Türkiye`yi baştan başa dolaşması hedefi için çalışmalara hız verdiklerinin altını çizdi. Bu kapsamda Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye hatlarının yatırım programına alındığını belirten Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Osmaniye(Bahçe)-Nurdağ kesiminin inşaat çalışmaları sürüyor. Nurdağı`ndan Kahramanmaraş`a hızlı tren bağlantısını sağlayacak hattının proje çalışmasını ise bakanlığımıza bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü bu yıl içinde tamamlayacak ve en kısa sürede Maraş`ı hızlı tren ile buluşturacağız. Hatta yapımına başlanılan Konya-Karaman hızlı demiryolu hattı ve yatırım programındaki diğer hatların tamamlanmasıyla İstanbul'dan Kahramanmaraş'a hızlı demiryolu bağlantısını sağlamış olacağız.''AA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı