Hemşirelik Haftası

13.05.2014 15:37:53

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası (Sağlık Hak-Sen) İl Başkanı Olcay Kapukaya, hemşireliğin toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili olan bir meslek olduğunu söyledi.

Kapukaya, Hemşirelik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, sorunları ve tüm sorumluluklarıyla Türk toplumunda hemşirelik mesleğinin kutsallığını belirtti.

Sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından birisi olan hemşireliğin özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındırdığını ifade eden Kapukaya, ''Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili olan bir meslektir. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten,  ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan ve yardıma muhtaç olan insanlara hizmet vermektedir'' dedi.

Kapukaya, hemşireliğin önceleri sadece sağlık okullarında eğitimi verilen, tercih edilmez bir meslek olduğunu ancak şimdi üniversitelerin seçilen bölümleri arasında ve tercih edilen bir meslek haline geldiğini kaydetti.AA



1

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2

Enerji de Kadının Ayak Sesleri

3

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

4

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

5

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"