Kimi zaman adına türküler yakılan kimi zaman hobi için evlerin baş köşelerine konuşlandırılan keklikler, bu özelliklerinin yanı sıra kene ve süneyle mücadelede kullanılıyor.
Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi`nde yetiştirilen kekliklerin doğa yolculuğu hazırlıkları tamamlandı. Türkiye`nin ilk keklik üretim istasyonu olma özelliği taşıyan merkezde yetiştirilen kuşlar daha sonra değişik bölgelerine gönderiliyor.
Yumurta döneminden itibaren 120 gün boyunca beslenerek uçuşa hazır hale getirilen keklikler, Türkiye`nin değişik bölgelerinde doğaya salınıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002`de üretime başlayan merkezde yaklaşık 120 bin keklik yetiştirildiğini söyledi.
Kalınkütük, sürdürülebilir av yaban hayatının desteklenmesi gayesiyle kurulan istasyonda hedefledikleri 11 bin kekliği doğa yolculuğuna hazır hale getirildiğini ifade etti.
Kekliklerin 2014 üretiminin tamamlandığını dile getiren Kalınkütük, şöyle konuştu:
''Kınalı kekliklerin yaklaşık 2 bini kentimizde kalan 9 bini ise önümüzdeki günlerde bakanlığımızın uygun gördüğü bölgelerde doğaya bırakılacak. Ayrıca süne ve keneyle mücadele kapsamında doğaya bırakılacak.''AA