Hastane Fuaye Alanındaki Sergi İlgi Odağı Oldu
Gündem 30.05.2014 14:22:56 0

Hastane Fuaye Alanındaki Sergi İlgi Odağı Oldu

‘Türkiye Üniversiteler arası 11. Resim yarışması' kapsamında yarışmaya girerek Başarı, Mansiyon ödülü kazanan ve Sergilemeye değer resim olarak seçilen toplam 65 eser ilk kez Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama

KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. İsmail Bakan, Prof.Dr. Mustafa Gül, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen, Fakülte Dekanları, Dekan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Akademisyenler, Öğrenciler ile Hasta ve Hasta yakınlarının katıldığı sergi ilgi odağı oldu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Resim Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Aziz Erkan Güzel Sanatlar Fakültesinin başarılı çalışmalarından örnekler vererek: "Düzenlemiş olduğumuz resim yarışması, bu düzeyde yapılan Türkiye'deki tek yarışma olması ve üniversitemizin sanata ve kültüre verdiği önemin göstergesidir. Üniversitemiz bu yarışma için hatırı sayılır ölçüde maddi kaynak ayırmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki sanata yapılan yatırım üniversitelerin büyüklüğünün değil, gelişmişliğinin göstergesidir. Sanat ve kültürün oluşturulması uzun bir süreç, zorlu bir emek gerektirir. Biz 4 yaşında bir fakülte olarak Türkiye çapında bir yarışma düzenleyerek, çalıştaylar, sergiler yaparak, sayamayacağım pek çok şeyi hayata geçirdik. Artık Üniversitemizin vizyonu belli bir Güzel Sanatlar Fakültesi var ve bu vizyonda ilerlerken her zaman bizim yanımızda olan ve desteğini hiçbir zaman bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Tutuş, yarışmaya 25 Üniversiteden 161 eserin katıldığını ve bu eserlerin seçici kurul tarafından, biçim-içerik dengesi, özgünlük-orijinallik-yenilik ve taklit eser olmama gibi bir sanat yapıtında olması gerekli olan temel kriterleri dikkate alarak değerlendirdiğini dile getirdi. Prof.Dr. Tutuş konuşmasına söyle devam etti: "Değerlendirme sonucunda, yarışmaya katılan 161 eserden 5' i başarı ödülü, 5' i mansiyon ödülü kazanmış ve 55 Adet eser ise sergilenmeye değer görülmüş olup 96 adet eser ise sergilenme dışı kalmıştır. Ülkemizde yaklaşık 100 tane Güzel Sanatlar Fakültesi bulunmakta ancak Türkiye çapında böyle bir yarışma sadece bizim Üniversitemizde geleneksel hale getirilmiş olup bu sene de 11. sini yaparak bu geleneğe devam etmekteyiz. Bünyemizde bulunan Resim Bölümümüzün 10 öğrencisi ilk defa bu yarışmaya resim göndermiş ve bu öğrencilerimizden 2 öğrencimiz Başarı ödülü, 8 öğrencimiz de Sergilenme ödülü kazanmıştır. Bölüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi. Ayrıca serginin Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Fuaye alanında yapılma aşamasında kendilerine her türlü desteği veren Tıp Fakültesi hocalarına ve Başhekim Prof.Dr. Cengiz Dilber ve ekibine teşekkür eden Dekan Tutuş: "Amacımız emek verilerek yapılan bu biri birinden değerli resimlerin sergilendiği, sergiyi hasta yakınlarının ve ayakta tedavi gören hastaların gezerek sıkıntılarından bir nebze olsun sıyrılabilmelerini sağlamaktır. Rektörlümüzün destekleriyle geleneksel hale getirdiğimiz bu yarışmamıza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan hocamıza, arka planında görev alan Resim Bölüm Başkanımıza ve hocalarımıza, idari personelimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak kürsüye gelen KSÜ Rektörü Prof.Dr. Fatih Mehmet Karaaslan ise; "Böylesine güzel bir topluluğu burada görmekten çok memnun oldum, Hepiniz Hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: " Ben böylesine güçlü bir yarışmanın 11. yılına kavuşmasından dolayı öncelikle arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sanat bildiğiniz gibi sadece hayatımıza renk katan, estetik katan çalışmalar değildir. Sanat bizim hayata bakışımızda, bize farklı düşünebilmeyi, farklı olabilmeyi öğreten, bize bizim keşfediciliğimizi öğreten, bu özelliğimizi ortaya çıkaran unsurlardır.  Ben bu güzel ortamı sağlayanlara, katılımcılara ayrıca bu serginin hizmete yeni açılan hastanemizin fuaye alanında yapılmasını akıl edenlere ve bunu gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonraki ödül töreninde Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerinden başarı ödülü alan Fatih Mehmet Diş'e Rektör Karaaslan, Murat Engizek'e Rektör Yardımcısı İsmail Bakan ve Dokuz Eylül Üniversitesinden Gafur Ateş'e Rektör Yardımcısı Mustafa Gül tarafından başarı plaketleri verildi. Kesilen kurdelenin ardından klasik müzik eşliğinde sergiyi gezen misafirlere Dekan Prof.Dr. Ahmet Tutuş ve Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Aziz Erkan tarafından bilgiler verildi. (HABER MERKEZİ)

Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösteris...

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan De...

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’...

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle bi...

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündemin...

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun...

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

12.3° / 6.8°

Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösterisi

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan Destek Ödemesi Yapıldı

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle birlikte Ankara’ya ziyaret

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündeminde

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti