Gündem

Gündem Haberleri

Elbistan`a Yeni İçmesuyu Geliyor

Elbistan`a Yeni İçmesuyu Geliyor

Kısa adı KASKİ olan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi ilimiz genelinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Elbistan'a içme suyu sağlamak adına yapılan çalışmalarda KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, başkanlığında meclis üyelerinden oluşan heyet Sarımağra kaynaklarında incelemelerde bulundu.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Elbistan Belediye Başkanvekili Ahmet Tıraş ve Elbistan Meclis üyelerinden oluşan heyet, Elbistan ve bağlı mahallelerine içme suyu götürmek için su kaynaklarında incelemelerde bulundular.

Bu inceleme çalışmaları neticesinde Elbistan Belediye Meclis üyeleri KASKİ yetkilileri tarafından bilgilendirilirken yapılacak çalışmalar şu şekilde sıralandı:

1-Sarımağra kaynakları etüdü yapılmış olup yaklaşık 60 Km 'den 700 lt/sn su alınarak Elbistan merkez ilçemiz ve bağlı birçok mahallelerin ihtiyacının cazibeli olarak karşılanması için etüdler devam etmekte olup, su analiz raporlarının çıkmasına müteakip suyun tahsis işlemlerinin başlatılması ve sonrasında proje çalışmalarına geçilecektir.

2-Elbistan İlçemize bağlı Yapraklı, Karahöyük, Gücük, Köşk mahallelerin projeleri tamamlanmış olup, yatırım programına teklif aşamasındadır.

3-Birçok İlçemizde ve mahallelerinde olduğu gibi Elbistan İlçemize ait Gökçek, Söğütlü, Büyükyapalak mahallelerinin içmesuyu terfi masrafından dolayı icra borçlarının kurumumuz tarafından icraların kaldırılmasına müteakip içmesuyu temini sağlanmıştır.

4-İlçemizde kurulan Şube Müdürlüklerimiz KASKİ Genel Müdürlüğümüzden desteklenerek merkez ilçe ve mahallelerin içmesuyu, kanalizasyon boru patlakları, elektromotopomp tamiratları ve boru değişim işleri aralıksız sürdürülmektedir.

5-Çatova, Evcihöyük, Akdere, Erdelek, Küçükyapalak mahallelerini besleyen Ferhat pınarı etüt ve fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

6-Akarca mahallemizin kaynağının kuruması nedeniyle acilen Derinkuyu çalışmaları başlatılmış olup, çalışmalar 7 gün içerisinde bitirilerek mahallemizin su sıkıntısı giderilecektir.

7-Elbistan sanayi sitemizde yağmursuyu (L=850 mt Ø300 mm) çalışmaları başlatılmış olup, büyük bir hızla devam etmektedir. Yapılan çalışmalarda buhar kürlü entegre contalı borular kullanılmakta olup muayene bacaları prefabrik elemanlardan teşkil edilerek son derece tekniğe uygun çalışmalar yürütülmektedir.

8-Elbistan Arıtma Tesisi işi hibe kapsamında çalışmaları devam etmektedir.



Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti