Balıklar için tankerle su taşınıyor

Balıklar için tankerle su taşınıyor

Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde kutsal sayılan balıkların susuzluktan ölmemesi için tankerlerle gölete su taşınıyor.

Elbistan'a bağlı Kalealtı Mahallesi'nde örnek bir çalışma ortaya konuyor. Gölette yaşayan ve kutsal sayılan balıkların ölmemesi için vatandaşlar tankerlerle su taşıyor.

Balıkların bölgeye yerleşme tarihlerinin en az 500 yıllık olduğunu söyleyen mahallenin muhtarı Ahmet Türkan, ''Göletin tarihi çok eski en az bin yıllık var. Burada kız kalesi var. Roma İmparatorluğundan kalma. O zamandan beri burada kaynak var. Buradaki balıklar da kutsal. Burada balıkları yiyen kişiler, inançsız kişiler ise başlarına bela geliyor. Bu balıkların suyu çekildi, kuraklıktan dolayı. Belediyeden kepçe istedik. Temizledik ama kaynağı fazla müdahale edemedik. Balıklarımızdan bazıları zayi oldu. 10-15 balık öldü. Bulanık suyu duru hale getirmek için takviye su getiriyoruz. İtfaiyeden su getirdik. O da çare olmadı. Haftada iki defa su takviyesi yapıyoruz. Daha evvel, yaşım 50 ama böyle bir şey görmedim. Benden evvel insanlarda böyle bir şey görmemişler. Buraya su Şardağı'ndan geliyor. Kıbrıs harekatında bizler küçüktük. Burada balık yoktu. Harp bitti balıklar buraya geldi. Urfa ve Darende'deki balıkların aynısı burada var" diye konuştu.

Vatandaşlardan İsmail Türkkaya ise, "Burası billur gibiydi daha önce. İlk defa böyle kuraklık görüyorum. Çevreden su getirip buraya akıtıyoruz. Balıklar oksijen alsınlar diye" dedi.İHA



KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı