Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında imzalanan protokolle; Tekstil Mühendisliği`ne kayıt yaptıran tüm öğrencilere karşılıksız burs verilerek. Bu sayede KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil
20 öğrenciye burs hizmetiyle yola çıkan KMTSO, Yüksek Öğretim Kurulu`nun KSÜ Tekstil Bölümü kontenjanını 10 kişi olarak açıklaması üzerine burs sayısını 10 kişi olarak belirledi. KMTSO`da gerçekleştirilen ''Burs Protokolü'', KSÜ Rektörü Prof. Dr. M.Fatih Karaaslan ile KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük tarafından imzalandı. İmzalanan protokole göre, KMTSO, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi`ni bu yıl kazanan 10 öğrenciye aylık 300 TL den 8 ay 5 yıl boyunca karşılıksız burs imkanı sağlayacak. KMTSO böylece, bir fakültenin öğrencilerinin tamamına burs vererek, Türkiye`de bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.
Burs imkanı çerçevesinde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerine, 5 Yıl boyunca karşılıksız burs imkanı, İngilizce hazırlık eğitimi sonrası yurtdışı dil eğitim bursu, Erasmus-Farabi ile 1 yıl burslu yurtdışı - yurtiçi eğitimi, çift anadil ile çift diploma imkanı, sanayi destekli geniş istihdam, staj olanakları ve uygulamalı mühendislik eğitimi imkanı da sağlanacak.
''ÖĞRENCİLERİMİZİN Kahramanmaraş`TA KALMALARINI İSTİYORUZ''
İmzalanan protokol nedeniyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi`nde düzenlenen törende konuşan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, son 3 yıl içerisinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Ünversitesi`yle, üniversite-sanayi iş birliği konseptinde çok güzel işbirlikleri yaptıklarını belirtti. Karaküçük, ''Son üç yılda sanayici ve tüccarlarla öğrencilerimizi buluşturarak anlamlı bir başarıya imza attık. Üniversitenin Mühendislik Mimarlık Fakültesi`nden mezun olan öğrencilerimizle sanayi dünyasını buluşturduk ve bu arkadaşlarımızın cv`lerini sanayicilerimize cd olarak verdik. Çünkü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi`nde Kahramanmaraşlı olup burada eğitim gören öğrencilerimiz olduğu gibi şehir dışından gelip eğitim gören arkadaşlarımız da var. Onların da burada iş imkanı bulup burada kalmalarını temenni ediyoruz'' diye konuştu.
''İHRACATIN YÜZDE 85`İNİ TEKSTİL SEKTÖRÜ KARŞILIYOR''
Kahramanmaraş`ta tekstil sektörünün çok önemli olduğunu ve kentin ihracatının yüzde 85`ini tekstil sektörünün karşıladığını kaydeden Karaküçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''İstihdamın yüzde 90`ını tekstil sektörü yapıyor. Bunu sadece tekstil sektörü olarak düşünmemek lazım. Tekstil sektöründe çalışan birçok yan sanayi kuruluşu var. Bu kuruluşlarda istihdam edilen insanlar, bu şehrin gelişmesine katkı sağlıyorlar. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Bölümü`nü tercih eden öğrenciler, Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası`ndan 5 yıl boyunca her ay 300 TL burs alacaklar.''
REKTÖR KARAASLAN: ''TEKSTİL BÖLÜMÜMÜZ KAPANMAKTA KURTULDU''
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Fatih Karaaslan da yaptığı konuşmada, geçen yıl Tekstil Mühendisliği`ne 3 öğrenci başvururken bu yıl 10 öğrenci alındığını ve kontenjanın dolduğunu belirterek, ''Biz başından beri Ticaret Ve Sanayi Odası`yla her türlü iletişime açık olduk. Bu nedenle de Sanayi ve Ticaret Odamıza atmış olduğumuz adımların belli bir noktaya gelmiş olması ve şimdi meyvelerini topluyor olmasından mutluyuz. Aksi takdirde bizim tekstil bölümümüz kapanacaktı. Bu bursun etkisiyle Tekstil Mühendisliği`ne olan talebin artacağını düşünmek bizi son derece mutlu ediyor'' diye konuştu.
Burs Protokolü imza töreninin ardından KSÜ Rektörü Prof. Dr. M.Fatih Karaslan, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük`e Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi`ne verilen destekten ötürü teşekkür plaketi takdim etti.
Burs protokolü imza törenine, KSÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Kemal Kıymık ile KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, S. Ziya Gümüşer, Furkan Bayazıt ve Tekstil Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Onur Balcı katıldı.İHA