Eğitim-Bir-Sen
Gündem 9.09.2014 12:02:03 0

Eğitim-Bir-Sen'den yetimlere şefkat eli

Eğitim-Bir-Sen, Türkiye ve dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine paydaş oldu.

Eğitim-Bir-Sen, yetimlere sahip çıkmak için harekete geçti. İHH tarafından başlatılan projeye destek verecek olan Eğitim-Bir-Sen`in hedefi 50 bin yetim çocuğa sahip çıkmak olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Elbistan Temsilcisi Tahsin Çıplak, projenin annesini, babasını kaybetmiş çocukların eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını söyledi.

"Amacımız 50 bin yetime umut olmak" diyen Tahsin Çıplak şöyle devam etti:

"Biz erdemliler hareketiyiz, biz iyilik hareketiyiz. ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesi çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Bu proje ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin dünyada yaşanan felaketlere duyarlı bir birey olması bakımdan proje önemlidir. Ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin katkı sağlaması hedeflenmektedir. Biz İHH tarafından yürütülen bu projeyi önemsiyor ve üyelerimizle birlikte harekete geçiyoruz. Amacımız elli bin yetime umut olmak. Şefkatle uzanan her el bir yetimin hayatını değiştiriyor, yüzünde tebessüm, gözlerinde umut oluyor" şeklinde konuştu.

Projenin dünya çapında bir hareketi başlatacağını kaydeden Eğitim-Bir-Sen Elbistan Temsilcisi Tahsin Çıplak, açıklamasını, "Ortadoğu'dan Afrika'ya, Kafkasya'dan Balkanlar'a ve Latin Amerika'ya kısacası dünyanın dört bir yanında savaş, doğal afet, yoksulluk ve benzeri sebeplerle yaşanan mahrumiyetler nedeniyle 200 milyondan fazla çocuğun yetim kaldığı ve bu çocuklara her yıl 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun eklendiği kaydedilmektedir. Bu çocuklar bizim. Bu çocuklar insanlığa emanet. Onlar için atılacak her adım yetimlerimizin yüzünde bir tebessüm olacaktır ve sevgiyle yetişmiş nesiller, dünyada barış ve adaletin tesisinde büyük rol oynayacaktır" cümleleri ile tamamladı.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı