TEMA'dan Şardağı ağaçlandırma projesine destek

TEMA

TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, Şardağı'nı ağaçlandırma projesinin bölgenin geleceği adına atılacak en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Şardağı'nın Taşburun Mahallesi ile Karaelbistan Mahallesi girişi arasında kalan yaklaşık 30 bin dönümlük alanın Orman Bölge Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi ve ağaçlandırma çalışmalarının başlayacak olması üzerine bir açıklama yapan TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, emeği geçenlere teşekkür ederek bu projenin destekçisi olduklarını kaydetti.

Elbistan'ın gelecekte daha temiz bir havaya ve daha yeşil bir çehreye kavuşturulması adına bu tür projeleri önemsediklerini belirten Aslan, "Bizler yeterince zehir soluduk. Doğacak bebeklerimize daha yaşanılabilir bir Elbistan bırakmamızın zamanı geldi de geçiyor" diye konuştu.

Bölgede yaklaşık 30 bin dönüm alana 800 bin fidan dikileceğini ifade eden Aslan, "Orman Bölge Müdürlüğü'nün bu projeyi hayata geçirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz bu çalışmayı Elbistan'ın geleceği için atılacak en büyük adımlardan biri olarak görüyoruz. Bizler yeterince zehir soluduk. Doğan her bebek de bu zehri ciğerlerine çekiyor. Bunun değişmesi gerekiyor. Bölgede yaşayan 140 bin insan Şardağı'nın şehir tarafındaki yamaçlarına bakmak dahi istemiyor çünkü gördüğü kupkuru bir dağ. Türkiye'de Şardağı'ndan daha zorlu masraflı dağlara ödenek ayrılmış ve ağaçlandırılmış bunun çok sayıda örneği var" görüşlerini aktardı.

Elbistan halkının Taşoluk ve Kızılcaoba Mahallerinin dağ eteklerine ve zirvelerine dikilen fidanlara sahip çıktığını belirten TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, TEMA olarak bu projeye ellerinden gelen desteği vereceklerini anlatarak, "TEMA Vakfı, ülkemizde yaşanan ‘Erozyon' ve ‘Çölleşme' tehlikesine dikkat çekmek, çare aramak, ulusal duyarlılığı arttırmak, ‘Erozyon ve Çölleşme' ile mücadelenin bir devlet politikası haline gelmesini sağlamak için 22 yıldır çalışmaktadır. İnsanlığın, tüm canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için dayandığı temel varlıklar vardır. Birbirine bağlı bu varlıklar, toprak, orman, su ve temiz havadır. Özellikle, toprak, orman ve su varlıklarından biri yoksa diğerleri de yok olmaya mahkumdur. Doğal ormanlar, fundalık, makilik ve çalılıklar, çayır ve meralar, sazlıklar, sulak alanlar canlıların üreme alanlarıdır. Bu alanlar ekosistemin sürdürebilirliği için korunması, genişletilmesi gereken alanlardır. TEMA, hayatımızı borçlu olduğumuz varlıkların bilincinde olarak toprak, mera ve ormanların korunmasını, doğru yönetilmesini sağlamak için yasaların yapılmasına öncülük etmiş, destek vermiştir" dedi.İHA

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek
Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı