Gündem

Gündem Haberleri

Genci Yaşlısı Camide Spor Yaptı

Genci Yaşlısı Camide Spor Yaptı

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Kahramanmaraş Abdulhamithan Cami Vakfı Sportif ve Kültürel bir program kapsamında, genci yaşlısı hep birlikte spor yaptı.

Sabah namazı sonrası Kahramanmaraşlı gençlerle bir araya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi Karslı, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlerin profesyonel antrenörler eşliğinde Sabah sporu yapmasını izleyen İl Müftüsü Muhammet Gevher ve Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, bu tür etkinliklerin gençlerin camiyle olan bağlarını kuvvetlendireceğine dile getirdiler.

Hemen hemen tamamı gençlerden oluşan cami cemaati, `İslam Tarihi` konulu 20 dakikalık sinevizyon gösterisini ardından sonra Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler eşliğinde jimnastik hareketleri yaptılar.

Yaşça büyük olan cami cemaatin ihtiyar üyeleri ise, zor olsa da gençlere ayak uydurmayı başardı. Program Sabah sporunun ardından katımcılara çay ve simit ikramının ardından son buldu.

Abdulhamithan Camii Vakfı`nın düzenlediği programlarının 14 hafta süreceğini belirten Cami İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi, ''Genç yaşlı herkesi pazartesi, salı, Çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri Sabah namazıyla başlayacak programa davet etti. Programımız Sabah namazıyla başlıyor, kültürel içerikli sinevizyon gösterisinin ardından Sabah sporu geliyor. Sporumuzu yaptıktan sonra çay ve simit ikramımız oluyor. Akabinde herkes günlük hayatına devam ediyor. Bu etkinliklerin amacının gençleri camiyle buluşturmak. Bu konuda velilere de fedakarlık düşmektedir. Alın çocuğunuzu, gelin camiye, hem ailecek bir şeyler paylaşmış olursunuz, hem de gençleriniz camiyle buluşmuş olur'' dedi.

Programa, Güreş Eğitim Merkezi, Türkiye Güreş Milli Takımı Yıldızlar Kampı, Kahramanmaraş Yıldızlar Futbol Takımı sporcuları, Ali Şirikçi Öğrenci Yurdu ile Genç Ufuk Derneği öğrencilerinin katıldı.İHA



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek