TÜMEXPO ve Ortadoğu İş Zirvesi Türkiye
Gündem 29.10.2014 13:12:22 0

TÜMEXPO ve Ortadoğu İş Zirvesi Türkiye'nin kapılarını dünya'ya açıyor

TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı 30 Ekim 2 Kasım tarihleri arsında Gaziantep'te Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleşecek.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜMSİAD)  Tarafından düzenlenecek olan ihracat odaklı TÜMEXPO TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı 30 Ekim 2 Kasım tarihleri arsında Gaziantep'te Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek. İlki İstanbul'da yapılan TUMEXPO TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı bundan sonraki yıllarda İstanbul'da ve Anadolu'da dönüşümlü ve geleneksel olarak yapılacak.

30 Ekim 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyonla ilgili görüşlerini aldığımız TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak şunları söyledi'' Yapılacak olan bu fuarla Türk firmalarının Ortadoğu pazarlarına açılmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Böylelikle Ortadoğu pazarlarında önemli bir yer edinmek, Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticari köprüler kurmak ve Ortadoğu'yu Avrupa'ya açmak hedef olarak benimsenmiştir.

TÜMEXPO TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı kapsamında yapılan çalışmaları güçlendirmek, Uluslar arası boyutta ticari çalışmalara katkı sağlamak ve Türkiye ekonomisinin güçlü yönlerini ortaya koymak amacıyla ORTADOĞU İŞ ZİRVESİ yapılması planlanmaktadır. Uluslararası nitelikte B2B görüşmelerin gerçekleşeceği ORTADOĞU İŞ ZİRVESİ 2 bin metrekarelik bir alanda yapılacaktır. Fuara Kuzey Irak ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere 37 Ülkeden 600 alım heyetinin katılımını bekliyoruz, yurt içinden ve yurt dışından toplam 650 firma temsilcisi ve 40 bin ziyaretçi katılımı bekliyoruz. Ağırlıklı olarak Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler olan KOBİ'lerin fuarda yer alacağını söyleyen TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, KOBİ'lerin Türkiye'de ve dünyada ekonomilerin lokomotifleri konumunda olduğunu belirtti.

Toprak sözlerini tamamlarken şu ifadelere yer verdi. "TÜMSIAD olarak sadece ticari bir organizasyon yapmıyoruz. Hem üyelerimiz hem de is dünyası için kaynaşmaya ve birlikten kuvvet doğmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Geçen yıl hayırlar getirmesi niyetiyle çıktığımız bu yolda hamdolsun büyük hayırlara muhatap olduk. İnşallah akıbetimiz de hayır olacaktır."

Toprak: "Basta Başbakanımız olmak üzere hükümetimizin ve kurumlarımızın yoğun ilgi ve alakalarıyla geçen yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz fuarımızın çok önemli ve anlamlı getirilerine hep birlikte şahit olduk. Her şeyden önce böyle bir potansiyele sahip olduğumuz ve bunu sergileyebildiğimiz için kendimizle gurur duyduk. Uluslar arası Kobi Zirvesiyle karşılıklı işbirliğini geliştirdik. Uzakları yakın ettik, yakınları kaynaştırdık.

Türkiye artik bölgesinde ve uluslararası arenada bir güç olma konumuna gelmiştir. Güce sahip olmamızın yeterli olmadığını, gücümüzü göstermemiz ve birleştirmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden bu ve buna benzer fuar organizasyonlarını gereği gibi önemsemeli, fırsat kabul etmeli ve fırsatları da kendimiz, ülkemiz ve insanlık için değere dönüştürmeliyiz.

Büyük bir heyecanla ikincisini düzenleyeceğimiz TÜMEXPO TÜMSIAD Sanayi ve Ticaret Fuarının;  ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini ve katılan tüm firmalara bereketli kazançlara vesile olmasını diler, basta Start Fuarcılık olmak üzere, bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''dedi.

TÜMEXPO Fuarına katılacak olan firmalar KOSGEB desteğinden faydalanacak. Yapılacak olan organizasyonla ilgili görüşlerini aldığımız KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Dr. Sadık GÖZEK şunları söyledi. "Rekabetin her geçen gün daha da keskinleştiği küreselleşen dünya ticaretinde, fuarlar; alıcılarla satıcıları buluşturan, ürünleri fiziksel ortamda sergileme olanağı sunan ve pazar hakkında güncel bilgilere doğrudan erişim imkânı yaratan önemli organizasyonlardır ve günümüz ticari hayatinin en etkili tanıtım mecralarındandır. Pek çok firma dış pazarlara ilk defa fuarlar aracılığıyla açılmakta: Fuarlar sayesinde sektöründeki gelişmeleri, yeni trendleri, rakiplerinin konumunu, müşterilerinin beklentilerini, ürün modellerini, teknolojik yenilikleri, bunların ticari uygulamalarını ve sektörün önceliklerini takip etmektedir. Fuarlar, firmaların ayni zamanda varlık gösterdiği platformlardır. Böylece alıcı, satıcı, rakipler gibi diğer aktörlere, sektörde ve pazarda kalıcı olunduğu mesajı verilmektedir. Esasen doğru ve etkili fuarlara sürekli katılan firmalar, vizyon sahibi firmalardır. Fuarlar sırasında pek çok somut is bağlantısı kurulmakta, bu is bağlantıları sayesinde ihracat artısına ve bu artışa paralel olarak ülkenin büyümesine ve kalkınmasına katkıda bulunulmaktadır. Bu  kapsamda bizde KOSGEB olarak TÜMSİAD'ın düzenlemiş olduğu bu organizasyona destek olduk. Kahramanmaraş'tan fuara katılan firmalarımıza her türlü desteği sağladık. KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek sözlerini tamamlarken yapılacak olan fuarın ülke ekonomimize ve firmalarımıza katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu belirtti.(FATİH YALÇIN)

 

 

Karatutlu: “Çevre Bakanı Murat Kurum’a Söyledim: “...

Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösteris...

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan De...

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’...

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle bi...

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündemin...

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ S...

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun...

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

12.1° / 4.8°

Karatutlu: “Çevre Bakanı Murat Kurum’a Söyledim: “Deprem Uyardı, Raporlar Uyardı… Dinlemediniz.”

Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösterisi

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan Destek Ödemesi Yapıldı

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle birlikte Ankara’ya ziyaret

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündeminde

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı