Abdullah Gülşen Yapıyor Türkiye İzliyor
Spor 8.12.2014 16:11:18 0

Abdullah Gülşen Yapıyor Türkiye İzliyor

Spordan Spora isimli programıyla büyük bir başarıya imza atan Kahramanmaraşlı hemşehrimiz Abdullah Gülşen başarısına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Kahramanmaraşlı başarılı yapımcı Abdullah Gülşen'in yeni programı Spor Bilimi sporseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. TRT Spor ekranlarında yayınlanacak Spor Bilimi programını haftada 3 gün olmak üzere 15 dakika yayınlanması planlanıyor.

TRT Spor ekranlarında sporseverlerin karşısına çıkan Spordan Spora programı, gelen yoğun talep üzerine uzatılmıştı. Yapımcılığını Kahramanmaraşlı Abdullah Gülşen'in üstlendiği programın 80 bölüm yayınlanması planlanmıştı ancak izleyecilerden gelen beğeni ve yoğun istek sonucu 175. bölüme kadar uzatıldı. Son bölümü gelecek hafta Cuma günü ekranlara gelecek olan Spordan Spora'nın yapımcısı Gülşen, programın sevilmesinden ve beğeniyle izlenmesinden dolayı büyük bir sevinç ve gurur yaşadığını ifade etti.

Şahsi başarılarından ziyade ekip olarak hazırladıkları programların başarısının konuşulması gerektiğini belirten mütavazi yapımcı Gülşen, amaçlarının izleyiciler için kaliteli, eğlenceli ve faydalı programlar hazırlamak olduğunu dile getirdi.


SUNUCULUĞU YETENEK SİZSİNİZ'DE TANINAN HAKAN AKDOĞAN YAPACAK

Gülşen, tahmini olarak 2 hafta sonra yine TRT Spor ekranlarında izleyicilerin karşısına çıkacak olan Spor Bilimi isimli yeni programıyla farklı bir çalışmaya imza atmak istediklerini kaydetti.

Spor Bilimi'nin yapımcılığını Abdullah Gülşen üstlenirken sunuculuğunu Spordan Spora'da tanınan Hakan Akdoğan yapacak.

"AKLA GELEN HER SORU, SÜPERSLOW KAMERALAR VE BİLİMSEL ARAŞTIRMALARLA CEVAP BULACAK"

Spor Bilimi programı hakkında bilgi veren yapımcı Abdullah Gülşen şunları dile getirdi: "Türkiye'nin önde gelen spor bilimleri fakültelerinden, Hacettepe Üniversitesi  Spor Bilimleri Fakültesi ile ortak bir çalışmanın ürünüdür. Programda sporcular branş branş ele alınarak performans ölçümleri yapılacak. Bu ölçümler 3D animasyonlar, grafikler eşliğinde değerlendirilecektir. Başarı için izlenilmesi gereken yol, uygulama hataları, performans eksiklikleri bilimsel veriler ışığında sporcu, antrenör ve seyirciyle paylaşılacaktır. Sporcuların çalışma sahalarında; örneğin, Atlet için pistte, Basketbolcu için spor salonunda hazırlanacak düzeneklerle bilimsel ölçümler yapılacak ve Bilim Adamları alınan verileri değerlendirecektir. Bu programda, sporcu ve spor branşı ile ilgili akla gelen her soru, Süperslow kameralar ve bilimsel araştırmalarla cevap bulacaktır. Bilim ekibi içerisinde; Psikologlar, Tıp Doktorları, Bilgisayar Mühendisleri, Fizyoloji uzmanları, Spor uzmanları yer alacaktır."

SPOR BİLİMİ NE DEMEK?

Programa ismi verilen Spor Bilimi'nin ne anlama geldiği hakkında kısaca konuşan Gülşen şunları kaydetti: "Sporun getirdiği akılda kalan sorulara ait bilimsel bulgu, tartışma ve metodların oluşturduğu alana spor bilimi diyoruz. Günümüzde spor bilim adamları eski ve klasik beden eğitimi kavramından daha üst düzeyde düşünmeye başlayınca; Egzersiz fizyolojisi, biyomekanik, felsefe psikoloji, pedagoji, biyokimya gibi çok farklı bilim dalı kökeninden gelerek incelemeye ve irdelemeye başlamışlar ve sonuçta 20 yıllık bir gelişim sonucu Spor Bilimi ortaya çıkmıştır. Bilgisayar teknolojilerindeki gelişmeler, biyomekanik, fizyoloji, anatomi dallarındaki araştırmaları sanal ortama aktararak, çözümlemelerinin daha kolay ve gerçekçi yapılabilmesini sağlamıştır."

Şu anda TRT Spor ekranlarında son bölümleri yayınlanan Spordan Spora programının geniş bir izleyici kitlesine ulaşması ve yoğun istek alarak yayın süresi uzatılmasından dolayı yapımcı Abdullah Gülşen'in yeni programı Spor Bilimi'nin de beğeniyle takip edileceği tahmin ediliyor. (MURAT KAVUN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı