`Alo` demek için 3 kilometre yol kat ediyorlar

Kahramanmaraş`ın Ekinözü ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi sakinleri, bölgelerine yakın bir baz istasyonu olmaması nedeniyle cep telefonu ile konuşmak için yaklaşık 3 kilometre yol kat etmek zorunda kalıyorlar.

`Alo` demek için 3 kilometre yol kat ediyorlar

Ellerindeki telefonlarla Elbistan-Ekinözü karayolunda şebeke bulunan noktaları arayan mahalle sakinleri, bu eziyetten kurtulmak için artık seslerinin duyulmasını istiyorlar. Akpınarlılar, yıllardır yolunu gözledikleri baz istasyonunun kurulmasını talep ediyorlar.

55 haneli mahallenin muhtarı İsmail Çıtak, tüm dünyanın kullandığı bu teknolojiden yararlanmak için 5 yıldır mücadele ettiklerini söyledi. GSM şirketlerine defalarca başvuruda bulunduklarını anlatan Çıtak, "Sesimizi kimse duymadı ya da duymazdan geldi" diye konuştu.

Bölgeye kurulacak bir baz istasyonu sayesinde Elbistan-Ekinözü karayolu ile bölgedeki 2 mahallenin kör nokta olmaktan çıkacağını kaydeden Muhtar İsmail Çıtak, "Bağlı bulunduğu Ekinözü ilçesine 3, Elbistan'a ise 6 kilometre uzaklıkta yer alan mahallemizde, kış mevsiminde yaklaşık 200 kişi yaşıyor. Yazları ise bu rakam kat ve kat artıyor. 55 haneli mahallemizde hemen herkesin cep telefonu var. Kimisi 50-100 liraya almış, kimisi ise bin liradan fazla para verip son model almış. Ancak mahalle içindeyken telefonlarımız hiç çalmadı. Bizi arayan ulaşamıyor, çünkü şebeke yok. Konuşmak için aracımızla ya da traktörle Ekinözü veya Elbistan ilçesi istikametine doğru 3 kilometre gitmek zorunda kalıyoruz. Bu yolculuk sırasında da gözümüzü cep telefonundan ayırmıyoruz. Daha yakın bir alanda şebeke yakalarsak durup orada konuşuyoruz. Bu bölgeye kurulacak baz istasyonu ile sadece Akpınarlılar değil, her gün bu yolu kullanan yüzlerce vatandaş ve çevremizdeki diğer mahalleler de kurtulacak. Ekinözü-Elbistan karayolu yoğun bir araç trafiğine sahip ama burası adeta bir kör bölge. Aracı arızalanan oluyor, yolda kalan oluyor. Cep telefonu çekmediği için sürücüler de bizim kadar mağdur oluyor. Ayrıca çevremizdeki yerleşim yerleri de bu hizmetten yararlanacak. Sadece 250-300 kişiye hizmet verecek diye bir şey yok" dedi.

Cep telefonu ile konuşmak için 5 yıldır mücadele ettiklerini hatırlatan İsmail Çıtak, "Sorunu GSM şirketlerine bildirdik ancak bir sonuç elde edemedik. 5 yıldır dilekçe vermediğimiz GSM firması kalmadı. Hepsi de biz ilgileneceğiz dediler. Aradan 5 yıl geçti, ne gelen var giden. Sabit telefon kullanıyoruz ama her eve telefon hattı bağlı değil. Hastası olan var, gurbette akrabası olan var. Bu artık lüks değil, bir ihtiyaç halini aldı. 21. yüzyılda bu şekilde mağdur edilmek bizi üzüyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" şeklinde konuşarak içinde bulundukları durumu anlattı.İHA



1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer