Tarih: 05.01.2015 12:12

Yazarımız Hacı Ali Özturan'ın yeni kitabı yayımlandı

Facebook Twitter Linked-in

Bilindiği gibi eli kalem tutan her Maraşlı genç Maraş'a özgü kelimeleri, deyimleri derler, bir yerlere not eder. Fırsat buldukça arkadaş sohbetlerinde bunları kullanır. Maraşlıca konuşmakla da övünür.

70'li ve80'li yıllarda Kurtuluş Bayramı öncesi senede bir defa yayımlanan dergilerde mutlaka Maraşlıca deyimler, kelimeler, dualar, beddualar olurdu.

Gazetemiz yazarlarından Hacı Ali Özturan bu çalışmaları yüzeysel ve yetersiz bularak uzun soluklu bir çalışma başlattı ve iki yıl önce Maraş Merkez Ağzı kitabını yayımladı. Bu kitapta Maraş'ta çok kullanılan kelimeler, deyimler, dualar, beddualar, atasözleri, ninniler ve tekerlemeler vardı. Bu kitapta toplam olarak 7500 madde derlenmişti. Yazarımız bunu da yetersiz görerek tam iki yıl süren bir çalışma başlattı ve sadece deyimlerde 8000 maddeye ulaştı.

8000 Maddeye ulaşmak için çok sayıda dergi ve kitap tarayan yazar, konuşmalarda ifade kolaylığı sağlayan bu deyimlerin günlük hayatta mutlaka konuşulması, kullanılması gerektiğini ifade etmektedir.

Hacı Ali Özturan'ın geçtiğimiz yıllarda Maraş Ağzı Köroğlu, Kurtuluş Öyküleri, Maraş Merkez Ağzı, Eski Maraş'ta Örf Adet ve İçtimai Hayat, Eski Maraş'ta Ev Ekonomisi Ve Zahire, Kahramanmaraş'ta Çocuk Oyunları adları altında altı kitabı yayımlanmıştı. (ESRA AKÇAKALE)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —