Okullarda karne heyecanı
Eğt.-Kült. 23.01.2015 15:37:44 0

Okullarda karne heyecanı

Kahramanmaraş`taki okullarda eğitim gören 261 bin öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girdi.

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Yıldırım Bayazıt İlkokulu`na gelerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Anteplioğlu, öğrenci ve öğretmenlere iyi bir tatil geçirmelerini diledi. İlçelerinde 282 okulda 90 bin öğrencinin karne aldığını belirten Anteplioğlu, şunları kaydetti:

''İlk dönem yorgunluğu var çocuklarımızın üzerinde tatille birlikte artık hediye edilen kitapları da okuyacaklar. Derslerini tekrar etmeleri de gerekiyor. Öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza çok büyük bir emekleri geçti. Çocuklarımızın tatillerini iyi geçmesini temenni ediyorum. Öğretmen ve velilerimize teşekkür ederek yarı yılın hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise Kahramanmaraş`ta 261 bin öğrencinin karnelerini aldığını, 15 bin civarında öğretmeninde 15 günlük bir yarıyıl tatiline girdiğini söyledi.

Tatil sürecinde kentte yeni okulların hizmete sokulacağını dile getiren Akkurt, ''Ben kazasız belasız bir eğitim öğretim dönemini bitirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah ikinci dönemde de aynı güzelliklerin devam edeceğini diliyoruz. Öğrencilerime başarılar, öğretmen arkadaşlarıma da aileleriyle huzurlu ve mutlu günler geçirmelerini diliyorum.''

Öğrencilerin karne heyecanına okula gelen bazı aileler de ortak oldu.

ANDIRIN

Andırın ilçesinde  yarıyıl tatili dolayısıyla 6 bin 900 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Cumhuriyet İlkokulu`nda düzenlenen törende, öğrencilerin karnelerini verdi, öğretmenlere verdikleri eğitimlerden dolayı teşekkür etti.

Karne alma sevinci yaşayan öğrencilere tatillerini en iyi bir şekilde değerlendirmelerini isteyen Maslak, ''15 günlük tatil arasını çok iyi değerlendirin. Oyun oynayın, dinlenin bol bol kitap okuyun, burada öğrendiklerinizi daha iyi pekiştirin'' ifadelerini kullandı.

Velilerin de ilgi gösterdiği törende, çocuklarının karne heyecanına ortak olan aileler, cep telefonları ile fotoğraf çektiler.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Şube Müdürleri Adem Temiz, Yunus Gökçeli, Okul Müdürü İsmet Keleş ve diğer ilgililer katıldı.

ELBİSTAN

Elbistan ilçesinde okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimdeki 35 bin öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Elbistan Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu`nda düzenlenen karne programında ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencilerinin heyecanlı olduğu gözlendi. Öğrencilere karnelerle birlikte hediyeler verildi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse ve Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ile birlikte öğrencilere karnelerini takdim etti. Karnelerini alan öğrenciler, dikkatli bir şekilde notlarını inceledi.

Kaymakam Akkoyun, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin yarıyıl tatilini gerek ders çalışma açısından gerekse dinlenme açısından iyi değerlendirmelerini istedi.

Velileri de uyaran Akkoyun, ''Karneler bir başarının veya bir başarısızlığın kriteri değildir. İkinci eğitim dönemi için öğrencileri yönlendirme açısından bir kılavuzdur. Bu anlamda veliler, çocuklarına yardımcı olsunlar'' dedi.

Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise ilçe genelinde 110 eğitim kurumunda görev yapan bin 750 eğitimci ile birlikte yaklaşık 35 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirtti.AA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı