Hasan Furkan istifa etti
Gündem 10.02.2015 09:53:07 0

Hasan Furkan istifa etti

Kahramanmaraş Eğitim-Bir-Sen 2 Üniversite Şube Başkanı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Furkan, 7 Haziran genel seçimlerinde Kayseri Milletvekili Aday Adayı olmak için akademi

Hasan Furkan, istifasını açıklarken millete hizmet etmek için böyle bir karar aldığını söyledi. Furkan, ''AK Parti`de siyaset yapmak için bir girişimde bulundum. İnşallah hem ülkemiz hem benim için hayırlısı olur. Çözüm Süreci`ne destek vermek, ülkemizin demokratikleşmesi ve 2023 vizyonuna hizmet için böyle bir karar verdim. Hayırlısı olur.'' dedi.

''AK PARTİ`DEN SİYASETE GİRİYORUM''

Hasan Furkan, ''Milletimizin refahı ve demokrasimizin standardını yükseltecek olan Yeni Türkiye projesine katkı sunmak amacıyla Kayseri'den Ak Parti Aday Adayı olarak siyasete giriyorum. Bu sebeple mensubu olmaktan gurur duyduğum Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim üyeliği görevimden ayrılıyorum. 2015 seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun.'' ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'den 25. Dönem Kayseri Milletvekili Aday Adayı olan Furkan, sendikacılıktaki teşkilat tecrübesi ve başarısını parlamentoya taşıyarak ülkesine yaptığı hizmete burada devam etmeyi düşünmektedir.

HASAN FURKAN KİMDİR?

01.01.1968 tarihinde Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Dayoluk köyünde doğdu.  İlkokul öğrenimini köyünde, ortaokul öğrenimini Yeşilkent kasabasında, lise öğrenimini Kayseri Lisesinde tamamladı.

1992 yılında Atatürk Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu.

Akademik hayata, 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde başladı.

1995 yılında İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansını, 2003 yılında ise aynı enstitüde doktorasını tamamladı.

Doktorasını bitirdikten sonra, 2007 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine öğretim üyesi olarak atandı. 2012 yılından beri, aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümünde doçent olarak görev yapmaktadır.

Uluslararası ve ulusal olmak üzere 17 makalesi yayınlandı. Bunlardan 6'sı SCI kapsamındadır.  Uluslararası bildirileri ve tamamlanmış BAP projesi vardır.  Ayrıca tamamlanmış çok sayıda yüksek lisans tez danışmanlığı bulunan Furkan'ın halen devam eden yüksek lisans ve doktora tez danışmanlıkları bulunmaktadır.

American Mathematical Society (AMS)'de eleştirmen ve pek çok uluslararası dergide hakemliği olan Doç. Dr. Hasan Furkan, fakülte kurulu üyeliği ve bölüm başkanlığı görevlerinde bulundu.

Kahramanmaraş Eğitim-Bir-Sen 2 Üniversite Şubesi başkanlığını devraldıktan sonra, üye sayısını yedi ay içerisinde 34 üyeden 400 üyeye ulaştırarak Eğitim-Bir-Sen'in kendi çabalarıyla kurulan ilk üniversite şubesi olmasını sağladı. Şube şu an 760 üyeye ulaşmıştır.

Halen Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Üniversite Şube Başkanlığını yürüten Doç. Dr. Hasan Furkan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde öğretim üyesi olup, evli ve üç çocuk babasıdır. (FATİH YALÇIN)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı