Maden şehitleri anıtında hüzünlü anma
Gündem 11.02.2015 10:05:48 0

Maden şehitleri anıtında hüzünlü anma

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür ihtiyacının karşılandığı Çöllolar Kömür İşletmesi'nde 6 ve 10 Şubat 2011'de meydana gelen 11 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan göçüklerin yıldönümü dolayısıyla göçük alanında mevlit okutuldu.

Ayrıca, iki göçük faciasında milyonlarca ton toprağın altında kalarak hayatını kaybeden 11 işçiden 10'unun isminin yazılı olduğu Maden Şehitleri Anıtı da göçüğün 4. yıldönümünde açıldı. Anıtta, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte hayatını kaybeden işçilerden Muhsin Koşan'ın ismi ailesinin izin vermemesi üzerine yer almadı.

Park Teknik Elektrik A.Ş. tarafından işletilen ve Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür ihtiyacının karşılandığı Çöllolar Kömür İşletmesi'nde 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde iki kez göçük yaşandı. 6 Şubat 2011'deki ilk göçükte Yaşar Alkaya isimli işçi hayatını kaybederken 4 gün sonra yaşanan ve literatüre dünya felaketi olarak geçen ikinci göçükte 10 işçi toprağın altında kaldı. Uzun süren aramalara rağmen toprak altında kalan 10 işçiden sadece dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılabildi. Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz, işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat'ın cenazeleri ise toprak altından çıkarılamadı.

Göçük ve yaşanan ölümler için başlatılan adli süreç 4 yıldır devam ederken, kimisi bir eş, kimisi bir baba, kimisi de bir evlat bekleyen işçi yakınlarının acısı katlanarak arttı. Göçüğün ardından cenazelerin çıkarılamaması üzerine Çöllolar Kömür İşletmesi'nde bir anıt mezar yapılması gündeme geldi. Bazı işçi yakınları cenazelerin bulunması gerektiğini ifade ederek anıt mezara karşı çıktı. Aradan geçen 4 yıl sonra göçüğün yıldönümünde toprak altında kalan işçiler için mevlit okutuldu. Programa işçi yakınlarının yanı sıra Afşin Elbistan A Termik Santrali Müdürü Arif Şahin, AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetimi, Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi Başkanı Mustafa Kılıç ve yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şirket yetkilileri ve işçiler katıldı. Okunan mevlidin ardından toprak altında kalan işçiler için dua edildi.

Mevlit sonrası bir değerlendirme yapan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, göçük altında hayatını kaybeden maden işçilerini unutmalarının mümkün olmadığını söyledi. ''Acımız asla azalmadı'' diyen Başkan Bölükbaşı, "Çöllolar'da 11 madencimizi şehit verdik. Aradan dört yıl geçti. 9'unun cenazesine maalesef ulaşılamadı. O günden bugüne acımız azalmadı. Allah bundan sonra böyle acılar yaşatmasın. Mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.

İşletmedeki anma etkinliğinin ardından başta işçi yakınları olmak üzere çok sayıda kişi şehitliğin bulunduğu alana gitti. Burada şehitlikteki yakınlarının ismine bakarak gözyaşı döken aileler, dua okuduktan sonra alandan ayrıldı.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı